Home » Blog » Huis » Terrasoverkapping zelf maken

Terrasoverkapping zelf maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ik ben nooit een grote fan van de regenachtige Hollandse dagen geweest. Ik wil juist op ieder moment van het jaar de barbecue buiten kunnen zetten en een lekkere dikke steak kunnen opgrillen. Helaas is dat een luxe die wij in dit land niet gewend zijn. Daarom is een terrasoverkapping ideaal. Een terrasoverkapping zelf maken kan een groot gedeelte van dit gemis verhelpen.

Door er voor te kiezen om zelf een terrasoverkapping te maken, kan jij namelijk ook op regenachtige dagen zaken doen als barbecueën en een boek lezen. Je kunt dus op meer dagen gebruik maken van je tuin, waardoor jij je grond een stuk beter benut. Als het in de zomer opeens tropisch gaat regenen, hoeven je gasten niet de garage of woonkamer in. Ze kunnen gewoon schuilen over de terrasoverkapping die jij zelf gaat maken. Om je op weg te helpen, heb ik in dit artikel getypt waar jij op moet letten bij dit project. Vervolgens kan je de terrasoverkapping bouwtekening downloaden waarmee je kan beginnen met een terrasoverkapping zelf maken.

Waarom moet jij kiezen voor een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping zelf maken, dat klinkt als een behoorlijk uitdagend project. Dat is het ook, maar wel een project dat jij kan uitvoeren. Je hoeft als klusser niet bang te zijn dat dit project jou de pet te boven gaat, want de bouwtekening doet het meeste werk. Hierdoor hoef je niet voortdurend af te vragen of je tijdens het terrasoverkapping zelf maken wel goed bezig bent, de bouwtekening kan je hier altijd inzicht in geven.

Jij kunt door een terrasoverkapping zelf maken enorm veel geld besparen op een aannemer. Wanneer jij dit namelijk zou laten doen, zou je zomaar eens dubbel zo duur uit kunnen zijn. De enige kosten die jij namelijk maakt, zitten in de materialen voor je terrasoverkapping zelf maken. Het is dus geen geheim dat je goedkoper uit bent wanneer je met succes een terrasoverkapping maakt. Maar wat zijn nog meer voordelen?

Want besef je wel dat je ook nog eens de waarde van je huis opkrikt? Huizenkopers zijn eerder geïnteresseerd in een huis met extra toevoegingen, zoals een terrasoverkapping, dan huizen zonder dergelijke toevoegingen. Ook daarom is een terrasoverkapping zelf maken een goed plan. En ook kan je door het hele jaar heen veel meer genieten van jouw nieuwe overkapping. Wat een luxe!

Hoe kan jij een terrasoverkapping zelf maken

Zoals jij al kon lezen, is een terrasoverkapping zelf maken naar mijn mening voor iedere doe-het-zelver haalbaar. Zolang de bouwtekening, waar je aan het einde van dit artikel alles over kunt lezen, goed gevolgd wordt tijdens de bouw van je overkapping. De materialen voor je terrasoverkapping zelf maken kunnen van verschillende plekken komen. Misschien wil je wel een overkapping maken met gebruikt hout of hout dat je nog ergens hebt liggen. Dit kan, maar je moet wel beseffen dat de levensduur en kwaliteit van je overkapping een stuk lager kan zijn. Zelf een terrasoverkapping maken kan dus eigenlijk het best met hout van hogere kwaliteit.

Verder is alle informatie die bij het zelf maken van een terrasoverkapping nodig is op de bouwtekening weergegeven. Dat betekent dat je de bouwtekening intensief moet gebruiken. Ik heb diverse bouwtekeningen voor je om een terrasoverkapping zelf te maken, dus je kunt kiezen uit meerdere overkappingen. Kies een overkapping die past bij jouw beschikbare ruimte zodat je wel in de juiste stijl een terrasoverkapping maakt.

De bouwtekening voor een terrasoverkapping

Dan is het tijd om aan de slag te gaan met het zelf maken van een terrasoverkapping! Je zal in het begin even moeten wennen aan het werken met een bouwtekening, maar gaandeweg krijg je door hoe alles werkt en waar de benodigde informatie staat. Gebruik de bouwtekening zoveel mogelijk, zodat je foutjes beperkt en zo goedkoop mogelijk een prachtige terrasoverkapping zelf kunt maken.

Het bouwtekeningenpakket waar deze bouwtekeningen in te vinden zijn, bestaat uit tienduizend bouwtekeningen. Al deze bouwtekeningen zijn te gebruiken voor het realiseren van tal van bouwprojecten. Dus of je nu een bureau, kast, bed, hoogslaper of schutting wilt bouwen, je kunt altijd wel een bouwtekening in dit pakket vinden die jij voor je projecten kunt gebruiken. Top toch?

Meer weten over dit bouwtekeningenpakket? Dan kan je er hier verder over lezen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Terrasoverkapping zelf maken
Terrasoverkapping zelf maken

Zelf maken of laten maken?

Zit je te twijfelen waar je echt goed aan doet? Zelf aan de slag gaan of uit besteden? Hieronder de voor en de nadelen op een rij gezet.

De voordelen van uitbesteden

 1. Je hoeft zelf niets te doen.
 2. Geen gereedschap nodig.
 3. Bouwtekeningen heb je ook niet nodig.
 4. Het kost je geen tijd.

De nadelen van uitbesteden

 1. Kosten lopen snel op. Je betaald al snel een uurloon van 65 euro per uur.
 2. Kwaliteit valt vaak tegen.
 3. Wat aanpassingen doen kost je extra veel.

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit omdat je dit helemaal zelf in de hand hebt.
 2. Met goede bouwtekeningen is het makkelijk te doen.
 3. Gereedschappen heb je al in huis.
 4. Het geeft je veel voldoening.
 5. Kosten zijn laag.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent zelf wel wat tijd kwijt.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar. Maar zoals reeds gezegd hebben we daar een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.