Home » Blog » Alles over nano coating

Alles over nano coating

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Nieuwe innovaties  zoals nano coating, waarbij nieuwe materialen voor allerlei toepassingen gebruikt worden, kunnen revolutionaire gevolgen hebben. Het meest bekendste en recentste voorbeeld hiervan is de uitvinding van plastic. Plastic werd in het begin van de 20e eeuw uitgevonden in de vorm van bakeliet.

Totdat in de jaren 20 de ontdekking werd gedaan, dat plastic ook van aardolie gemaakt kon worden. Na de het einde van de Tweede Wereldoorlog nam het gebruik van plastic een grote vlucht. Plastic heeft vandaag de dag een enorme invloed op ons leven. Er is bijna geen product meer, waar geen plastic in verwerkt is. Eenzelfde revolutie zit er aan te komen met nanotechnologie.

Wat is nano?

Nano mag niet gezien worden als een nieuw soort materiaal, wat toentertijd wel voor plastic gold. We hebben het daarom nooit over het materiaal nano, maar over nanotechnologie. Steeds vaker zie je dat fabrikanten zogenaamde nano producten op de markt brengen. Dit is vooral ook marketingtechnisch van belang, want aan de nanotechnologie worden veel positieve eigenschappen toegewezen. Maar wat is nano en wat houdt nanotechnologie in? Nano is niet meer dan een begrip om een bepaalde afmeting aan te duiden.

Vergelijk nano daarom met het begrip meter of centimeter. Een nanometer is een niet voor het menselijk oog zichtbaar deeltje, ter grootte van 1 miljoenste van een millimeter. Menselijkerwijs is dit niet te vatten en onmogelijk om te meten zonder professionele apparatuur. Het woord nano is afgeleid van het Griekse woord voor dwerg.

Wat is nanotechnologie?

Een nano is dus een minuscuul deeltje, dat betreffende de afmeting net boven een atoom of molecuul uitkomt. Nanotechnologie gaat over het creëren, bewerken en manipuleren van nanodeeltjes. Het blijkt namelijk dat nanodeeltjes hele andere eigenschappen hebben dan hetzelfde materiaal in grotere afmetingen. Neem als voorbeeld het edelmetaal goud.

Goud dat met het blote oog is te zien, is geelachtig van kleur en reageert niet op chemische reacties. Ga je inzoomen op goud tot een nanometer, dan zie je dat goud een roodachtige kleur heeft en reageert op chemische reacties. Dit maakt het mogelijk om tal van materialen dusdanig te bewerken dat het andere of betere eigenschappen krijgt.

Eigenschappen van nanodeeltjes

Door het bewerken of creëren van kleine nanodeeltjes worden grote voordelen bereikt. Nanodeeltjes zijn toepasbaar op vrijwel ieder oppervlak, zoals hout, glas, kunststof, rubber of metaal. Ieder oppervlak waar nanodeeltjes op aangebracht worden is imperfect, met bijvoorbeeld putjes of krassen. Deze nanodeeltjes zullen ondanks de imperfecties zorgen voor een naadloze aansluiting.

De nanodeeltjes zorgen voor een zeer dichte structuur, dat bovendien weer andere eigenschappen heeft. Het oppervlak is beschermd tegen chemicaliën en vocht en het oppervlak kan ook een betere glans krijgen. Er zijn veel toepassingen te bedenken waar dit soort eigenschappen benodigd zijn. Maar vooral op grote schaal wordt nanotechnologie in coatings toegepast.

Het coaten van onderdelen

Er zijn veel onderdelen, objecten en oppervlaktes die gecoat kunnen worden. Een coating wordt aangebracht om het materiaal te beschermen of te verbeteren. In veel gevallen wordt een oppervlakte gecoat om het materiaal waterafstotend te maken en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals weersinvloeden en corrosie. Maar een coating wordt ook toegepast op materialen om voor een betere geleiding te zorgen of om een oppervlak brandwerend te maken. Verder zijn er toepassingen, waarbij een coating wordt aangebracht om een oppervlak ondoordringbaar te maken tegen vet en olie.

Een coating op papier kan zorgen voor dat het beter is te bedrukken en meer glanzend papier. Er zijn zeer veel materialen geschikt om bewerkt te worden met een coating. Denk aan hout, metaal, glas, kunststof, rubber, papier en nog veel meer andere materialen.

Waaruit bestaat een coating?

Hoewel er tientallen verschillende soorten coatings verkrijgbaar zijn, bestaat een coating normaliter uit enkele standaard onderdelen. Ten eerste is dit een vulstof, ook wel pigment genoemd. Dit is het belangrijkste onderdeel van een coating, want de vulstof geeft het oppervlak een verbeterde of beschermende eigenschap.

Daarnaast kan een pigment voor een bepaalde kleur zorgen, maar dit hoeft niet, het kan ook transparant zijn.

Verder zit er een bindmiddel in coating. Bindmiddel heeft tot doel om de verschillende stoffen in de coating met elkaar te verbinden. Tevens zal het bindmiddel de wijze van hoe de coating ‘stroomt’ tijdens het strijken bepalen. Tenslotte bevat een coating een oplosmiddel. Het oplosmiddel geeft de mate aan hoe het oppervlakte wordt bedekt.

Dit zijn de drie standaard stoffen die in een coating zijn verwerkt, maar die wel uit verschillende soorten stoffen kunnen bestaan. Dit hangt vooral af van wat de toepassing is waarvoor de coating wordt gebruikt.

Nano Coating
Nano Coating

Wat is het verschil tussen een reguliere coating en een nano coating?

Op zich hebben een reguliere coating en een nano coating hetzelfde doel, namelijk het beschermen of verbeteren van een materiaal. Toch zit er verschil tussen beide coatings, waarbij de eigenschappen van een nano coating vaak als positief worden ervaren. Op het eerste gezicht zul je tijdens het aanbrengen geen verschil ervaren, maar daarvoor moet je wat dichterbij kijken.

Een normale coating zal een laag vormen over het oppervlak. Het is de laag die het materiaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ga je nano coating aanbrengen, dan wordt er geen laag op het materiaal gevormd. Maar de coating trekt in het materiaal en hecht zich om iedere materiaalvezel. Het oppervlak wordt dus niet afgesloten.

Door de hydrofobe (waterdichte) werking van de nanodeeltjes in de coating, is het oppervlak wel uitermate goed beschermd tegen vloeistoffen, olie en vetten. Doordat het oppervlak niet wordt afgesloten, kan het materiaal blijven ademen. Er zijn nog enkele unieke eigenschappen van nano coating. De nanocoating is 100% transparant, dus de originele structuur van het materiaal blijf zichtbaar.

Verder gaat de coating langer mee, waardoor je minder vaak hoeft te coaten. Gemiddeld zul je de behandeling eens in de vijf jaar moeten herhalen. De belangrijkste eigenschap van nanocoating is wel de extreme bestendigheid tegen vocht. Dit is in veel gevallen de hoofdreden waarom mensen een coating aanbrengen.

Voordelen van nano coating

Naast de positieve verschillen met een reguliere coating, profiteer je bij nano coating aanbrengen van de volgende voordelen:

 1. Verlaging van de schoonmaakkosten
 2. Bescherming tegen vandalisme
 3. Vertraagd slijtage
 4. Kan kortsluiting voorkomen
 5. Voor een betere hygiëne

Verlaging van de schoonmaakkosten

Door de extreme hydrofobe eigenschappen, zullen vocht, vuil en vet niet aan het oppervlakte gaan hechten, maar er direct afglijden. Dit geldt voor alle materialen, maar vooral bij glas, lak of zonnepanelen. Hierdoor hoef je minder vaak schoon te maken.

Bescherming tegen vandalisme

Tegen bepaalde vormen van vandalisme biedt de coating een bescherming. Natuurlijk niet bij grove vandalisme, maar bijvoorbeeld wel bij graffiti of urine. Wanneer je muren met de coating behandeld, zal graffiti lang zo goed niet hechten en muren worden beschermd tegen wildplassers.

Vertraagd slijtage

Materialen die voortdurend aan de buitenlucht en weersinvloeden blootstaan, hebben veel te lijden en zullen na verloop van tijd slijten. Dit kan funest zijn voor bijvoorbeeld monumenten en standbeelden. Wanneer ze behandeld zijn met nano coating, zullen ze veel minder hard slijten.

Kan kortsluiting voorkomen

Bepaalde coatings worden gebruik in elektrische installaties. Hiermee kan afhankelijk van de elektrische toepassing een betere geleiding worden bewerkstelligd. Maar de coating beschermd elektrische installaties ook tegen stof, vuil en vocht.

Voor een betere hygiëne

In ruimtes waar hygiëne belangrijk is, zoals keukens en in medische instellingen, kan de coating aangebracht worden om de hygiëne te bevorderen. De nano vloeistof zal ervoor zorgen dat schadelijke bacteriën en schimmels niet aan het oppervlak blijven hechten.

Nano coating op hout aanbrengen

De nano coating op hout aanbrengen gaat heel goed en geeft een uitstekende bescherming voor het hout. Vooral als het hout buiten wordt gebruikt voor schuttingen, houten tuinmeubilair of terrassen. Het is meer dan een coating, want de diverse nano coatings voor hout hebben de eigenschap dat het hout ook wordt geïmpregneerd en hierdoor een langere levensduur krijgt. Je zult dus nooit meer een apart impregneermiddel hoeven toe te passen.

De coating kan aangebracht worden op vrijwel alle houtsoorten. Alleen zal het vanwege de hardheid van hardhout wat moeilijker gaan. Voor zachtere houtsoorten is een nano coating voor hout de ideale oplossing voor zowel het impregneren als coaten van het hout.

Let er wel op, dat nano coating voor hout waterafstotend is. Het is achteraf dan niet mogelijk om het hout te beschilderen of met een ander vloeibaar middel te behandelen. De coating is dus enkel geschikt als je het hout in de natuurlijke kleur wilt houden of als het hout reeds is geschilderd.

Nano coating voor steigerhout

Steigerhout is momenteel een zeer populaire houtsoort voor buitentoepassingen. Doordat steigerhout reeds is gebruikt, heeft het een authentieke en geleefde uitstraling. Steigerhout leent zich uitstekend voor het maken van diverse tuinmeubels.

Het kan geen kwaad om een nano coating voor steigerhout aan te brengen. Nano coating op steigerhout zal het hout nog duurzamer maken en beschermen tegen schimmels en algen. Want hoe doorleeft steigerhout er ook uitziet, schimmels en algen zullen het hout ontsieren. Nano coating op steigerhout zal je hout voor lange tijd mooi houden en de steigerhout nano coating zorgt ervoor dat steigerhouten meubels heel gemakkelijk te reinigen zijn.

Nano coating voor teak

Ook teakhout is geschikt om met een nano coating te behandelen. Let er wel op dat je dan een speciale coating voor teak koopt of een coating voor hardere houtsoorten. Teak is een hardhout wat van nature ook olie bevat.

Mede door de hardheid en de olie, trekt de coating moeilijker in het hout.

Let er wel op dat de nano coating voor teak en overigens ook voor andere houtsoorten, enkel bedoeld is om het hout te beschermen tegen vocht, schimmels en algen. Tegen krassen en beschadigingen is deze coating niet geschikt en zul je een andere coating moeten aanbrengen die deze eigenschappen wel heeft.

Nano producten voor hout

Er zijn diverse nano vloeistoffen verkrijgbaar die je op hout kunt gebruiken. Sommige producten zijn enkel voor specifieke houtsoorten bedoeld en weer andere producten zijn geschikt voor alle houtsoorten. Er kunnen tussen de producten verschillende kwaliteitsverschillen zitten, waardoor de ene coating beter zijn werk zal doen dan de andere coating.

Nano coating voor hout PF Care

Nano coating voor hout PF Care is een coating die geschikt is voor alle houtsoorten. De coating is verkrijgbaar in 1 literflessen en moet met een kwast of een borstel worden aangebracht. Het middel maakt het hout olie- en waterafstotend. Omdat de coating volledig onzichtbaar is, blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden.

Met Nano coating voor hout PF Care, bescherm je het hout ook tegen algen en schimmel. De coating zal een uv-filter op het hout aanbrengen, waardoor het hout minder snel zal verkleuren. Deze coating garandeert dat je hout een langere levensduur krijgt.

Waar kun dit het beste kopen? Klik hier

Nano coating hout Praxis

Hoewel de nanotechnologie coatings in opkomst zijn, zul je nog geen nano coating hout van Praxis eigen merk ontdekken. Er zijn wel andere merken te koop en ook talloze andere coatings die niet op basis van nanotechnologie zijn. Zoek je dus een nano coating van de Praxis, dan zul je voorlopig nog niets vinden. De verwachting is natuurlijk wel, dat als er meer producten op basis van nanotechnologie verschijnen, er uiteindelijk ook een nano coating van Praxis op de markt komt.

Nano coating van de Gamma

Ook als je op zoek bent naar een nano coating van de Gamma of misschien een speciale nano coating steigerhout van Gamma, dan zul je dit niet vinden. Gamma heeft een groot assortiment met coatings, maar nano coatings zitten daar nog niet bij. Ook hier zal het feit zijn, dat als nanotechnologie in meerdere producten wordt toegepast. Er ook een nano coating van de Gamma op de markt komt en misschien zelf een nano coating steigerhout van Gamma.

Nano coating op glas aanbrengen

De nano coating op glas aanbrengen is een uitstekende manier om het glas vuil- en waterafstotend te maken. Niet alleen wordt het glas met een nano glas coating bestendig gemaakt tegen vocht en vuil, het is ook veel beter te reinigen. Je kent vast het effect van pas gereinigde ramen? Als er druppels op het pas gereinigde glas valt, blijven de druppels mooi rond en glijden ze uiteindelijk van het glas af.

Dit effect bereik je met een glas nano coating en je behoudt dit effect langdurig. Uiteraard is het verstandig om glas regelmatig te reinigen, maar vlekken van water en vuil zul je niet snel meer op het glas zien. Waar je ook glas hebt, je kunt alle glas behandelen met een nano glas coating.

Glas nano coating voor glas in de badkamer

Een nano coating in de badkamer gebruiken is een zeer goed idee. Nano coating in de badkamer kan voor al het glas gebruikt worden. Daarbij is de douchecabine natuurlijk het belangrijkste onderdeel. Hoeveel uren werk heb jij er altijd mee om de douchecabine weer glanzend te krijgen? In een mum van tijd wordt de douchecabine weer vuil van water, zeep- en shampooresten. Al snel zullen er allerlei strepen op het glas ontstaan.

Vooral als je ook nog eens een hoge waterhardheid in je woning hebt, dan zul je snel last krijgen van kalkaanslag op de douchecabine. Ook spiegels zullen met de coating goed schoon worden. Meestal is de nano coating als spray verkrijgbaar, zodat je het heel gemakkelijk kunt aanbrengen.

Hoe reinig je glas met nano coating?

Voordat je de nano glass coating aanbrengt, moet je het glas goed reinigen. Verwijder ook zoveel mogelijk van alle eventuele kalkaanslag. Breng vervolgens met de nano coating spray de coating aan met behulp van een microvezeldoek. Wrijf de coating net zo lang op het glas, totdat het glas droog is. Laat het glas zo’n vijf minuten drogen en spoel het na.

Let er wel op dat de coating tijdens het aanbrengen nooit in contact mag komen met water. Zorg dus altijd voor een droog glasoppervlak en breng de coating niet aan in de regen.

Nano coating voor de auto

De auto is zeer geschikt om een nano coating op toe te passen. En dan gaat het om zowel de lak als het glas in de auto. Het belangrijkste kenmerk van een nano behandeling auto, zijn de vuil- en waterafstotende eigenschappen. Maar er zijn meer voordelen van nano auto coating:

 • De auto wordt optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals weersinvloeden en uv-licht.
 • Autolak wordt veel meer stoot- en krasbestendig.
 • Met nano glas coating auto is het veel veiliger rijden. Nano glas coating auto zorgt ervoor dat het glas langere tijd vuil- en waterafstotend blijft.
 • De autolak zal zijn glans weer terugkrijgen, waardoor de auto er weer als nieuw uitziet.

Ook velgen zijn met nano auto coating te behandelen. Hierdoor heb je altijd mooie glanzende velgen, die modder en vuil afstoten.

Soorten nano coatings voor de auto

Wil je een nano coating kopen voor de auto, dan heb je niet te maken met één soort auto nano coating. Je moet namelijk de lak van je auto behandelen, maar ook de ruiten. Daarbij heeft elk soort coating weer zijn eigen eigenschappen. Er zijn grofweg drie soorten coatings op basis van nanotechnologie: hydrofobisch, hydrofiel en keramisch voor glas en lak.

 1. De hydrofobische coating maakt de lak vuil- en waterafstotend.
 2. Hydrofiele coating zorgt voor het zelfreinigende effect van de lak en de keramische coating zorgt dat het oppervlak slag- en stootvaste eigenschappen krijgt.
 3. De keramische coating kan zowel gebruikt worden voor nano glas coating als voor de lak van de auto.

Al deze coatings tezamen, zorgen voor een uitermate goede bescherming van je auto. Nano Tech coating is bijvoorbeeld een goede auto nano coating. Nano Tech Coating is vloeibaar en gemakkelijk aan te brengen, waarmee je je auto polijst en een goede beschermlaag aanbrengt tegen vuil en vocht.

Nano coating boot

Net zoals een nano behandeling voor de auto, kun je ook je boot behandelen. Een boot bestaat uit een groot oppervlakte die voortdurend met water in contact komt. Het is belangrijk om een boot regelmatig ook goed te onderhouden. Onderhoud is nodig om de kwaliteit van de boot hoog te houden en de levensduur van het materiaal te behouden.

Met een nano coating voor de boot, maar je het oppervlak waterafstotend en tevens bestand tegen vuil en algen. Ook Nano Tech Coating zal goed toepasbaar zijn voor je boot, om je boot tegen algen en een vervuild oppervlak te beschermen.

Stappenplan nano coating aanbrengen

Voor een goede nano coating ervaring gaat het niet om de eerste de beste coating met nanotechnologie die je tegenkomt. Want een dergelijke coating bestaat gewoonweg niet. Elke coating op basis van nanotechnologie heeft speciale eigenschappen, zoals je al kon lezen bij de soorten coatings voor de auto.

Deze coatings kunnen aangebracht worden op bijna alle oppervlaktes en daarnaast zijn er nog speciale coatings die geschikt zijn voor specifieke oppervlaktes, zoals coatings voor hout. Maar ook deze coatings zijn gebaseerd op watervastheid, zelfreiniging en stoot- en krasvastheid. Ga dus nooit zomaar een nano coating kopen, maar bepaal van te voren al welke coating je nodig hebt.

Stap 1: Gewenste effect bepalen

Bepaal eerst wat voor soort effect je wilt bereiken met de coating. Je wilt het oppervlak waterafstotend maken? Dan moet je geen coating gebruiken die een zelfreinigende werking heeft of het oppervlakte stootvast maakt. Je kunt de diverse nano producten daarom onderverdelen in hydrofobische, hydrofiele, keramische en glas coatings.

Stap 2.1: Vuil en waterafstotend

Moet je een ondergrond vuil- en waterafstotend maken? Gebruik dan een hydrofobische coating op basis van nanotechnologie. Er bestaan ook speciale coatings met hydrofobische eigenschappen voor de badkamer, vloeren, tegels en muren. De coating zorgt ervoor dat vuil en vocht niet aan het oppervlak blijven hechten. Een hydrofobische coating is ook zeer geschikt voor gebruik in de medische sector en in de levensmiddelenindustrie. De coating zorgt namelijk voor een uitermate hygiënische afwerking.

Stap 2.2: zelfreinigend effect

Wil je een zelfreinigend effect bereiken? Kies dan een hydrofiele coating. De coating wordt aangebracht op gladde ondergronden en zorgt er in tegenstelling tot hydrofobische coatings voor dat water niet wordt afgestoten, maar wordt aangetrokken. Hierdoor ontstaat er op het oppervlak een dunne waterfilter met een zelfreinigend effect. Deze coating is geschikt voor het behandelen van zonnepanelen, medische apparatuur en glaswerk.

Stap 2.3: oppervlak beschermen tegen stoten en krassen

Wil je het oppervlak beschermen tegen stoten en krassen? Kies dan een keramische coating. Een keramische coating heeft dezelfde eigenschappen als nano glass coating en zorgt ervoor dat het oppervlak zeer hard wordt. Deze coatings worden ook wel eens ‘vloeibaar glas’ genoemd. Keramische of glas coatings worden gebruikt voor uiteraard glas, maar ook om oude en kostbare standbeelden te beschermen.

Het is ook geschikt om vloeren sterker te maken, machines te beschermen en autolak van een stevige beschermlaag te voorzien.

Stap 3: Eigenschappen Nano coating checken

Als je hebt bepaald welk effect je met de coating wilt bereiken, bepaal je op welke ondergrond de coating aangebracht moet worden. Niet alle nano coatings zijn geschikt voor alle ondergronden. Dit is ook de reden dat er speciale nano coatings bestaan voor hout. Nano coatings voor kunststof en nano coatings voor beton of andere materialen, zoals textiel.

Een nano coating beton kan bijvoorbeeld zowel hydrofobisch, hydrofiel en keramisch zijn. De specifieke eigenschappen van de coating zorgen voor een betere hechting aan het poreuze oppervlakte van beton. Hetzelfde geldt ook voor een nano coating kunststof of textiel. Als je een nanotechnologie coating kiest die niet voor een speciale ondergrond bestemd is. Kijk altijd de eigenschappen goed na, waar deze voor gebruikt kan worden.

Stap 4: Nano coating kopen

Als je het effect van de coating en het soort ondergrond hebt bepaald, kun je je nano coating kopen. Dit hoeft nog niet altijd even gemakkelijk te zijn. Grote bouwmarkten hebben dan wel een grote keuze in diverse coatings, maar nanotechnologie is nog niet volledig doorgedrongen. Soms is het daarom beter om online je nano coating online aan te schaffen.

Waar kun je deze nano coating het beste kopen? Klik hier

Stap 5: Aanbrengen

Het aanbrengen van de coating kan per toepassing verschillen. Wil je nano coating op beton, of hout aanbrengen, dan kan dit soms met een kwast, maar vaak wordt ook een borstel aangeraden. De coating trekt op deze manier dieper in het materiaal. De coating voor kunststof wordt dan meestal met een kwast aangebracht. Nano coatings voor glas kunnen het beste met een microvezeldoek worden aangebracht. Lees altijd de handleiding na over de methode van het aanbrengen.

Nano coating professioneel laten aanbrengen

Je kunt een oppervlakte ook professioneel laten behandelen. Vooral in specifieke gevallen, zoals bij elektronica, in de geneesmiddelenbranche, voor zonnepanelen of in de automobielbranche is vaak behoefte aan een professionele nano behandeling. In Nederland is RSS nano coating een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied.

RSS nano coating heeft ruime ervaring in specialistische nano behandelingen. Voor het aanbrengen van een coating op tuinmeubelen of andere toepassingen voor thuis, kun je dit het beste zelf doen. Maar het kan geen kwaad om bij specialistische klussen een expert in te schakelen.

Nano coating verwijderen

Een nano coating verwijderen zal niet zo heel vaak voorkomen, want de meeste mensen hebben juist een goede nano coating ervaring en kiezen hier bewust voor. Daarnaast is nano coating verwijderen ook niet gemakkelijk om te doen. Er zijn middeltjes in de handel die zeggen dat ze een nanolaag kunnen verwijderen, maar dit zal nooit de garantie geven op een goede verwijdering.

De enige echte methode om een nanolaag te verwijderen, is door het afslijten van de laag. Dit kan door de coating op de het oppervlak te laten zitten, waardoor het in de loop der jaren afslijt, maar je kunt de coating er ook zelf afslijten. Hiervoor moet je het oppervlak schuren of polijsten. Er zijn verder geen andere manieren om van je coating op basis van nanotechnologie af te komen. Bedenk daarom goed of je een ondergrond ook daadwerkelijk wilt coaten met een nano coating. Verwijderen gaat je namelijk veel werk kosten.

Nano coating beschilderen

De belangrijkste eigenschap van een op nanotechnologie gebaseerde coating, is dat de ondergrond extreem vuil- en waterafstotend wordt. Dit houdt in dat je na een nano behandeling, de ondergrond nagenoeg niet meer kunt behandelen met andere middelen. Wil je een nano gecoate ondergrond een andere kleur geven, dan zal de nanolaag de verf weer afstoten.

Schilderen is na de behandeling daarom niet mogelijk. Als je een object van een andere kleur wilt voorzien, dan moet je dit doen voor de behandeling met coating. Je profiteert dan ook van de andere eigenschappen van de coating. De coating is namelijk volledig onzichtbaar, waardoor de nieuw geschilderde kleur goed te zien is. Daarnaast beschermd de coating niet alleen de ondergrond, maar ook de verflaag.

Nanotechnologie voor kleine toepassingen

Nanotechnologie is ook voor kleinere toepassingen in te zetten. Zo is er het Nano Protect spray. Dit is een impregneermiddel op basis van nanotechnologie, waarmee je kleding en schoenen kunt beschermen. Nano Protect spray is bijvoorbeeld ideaal voor suède schoenen en kleding, maar ook om leren jassen goed te beschermen.

Behandel je zelfgemaakte werkstukken met nano coating

Maak jij graag zelf je tafels, stoelen, kasten of andere werkstukken? Hier kun je meer dan voldoende inspiratie opdoen en bovendien vind je hier tal van bouwtekeningen die je kunnen helpen bij je project. Wat je ook zelf wilt maken, je vindt hier altijd wel een passende bouwtekening bij. Nadat je je werkstuk gereed hebt, heb je keuze uit verschillende producten om je werkstukken af te werken met een beschermende laag.

Met nano coating kies je voor een revolutionair product, waarmee je werkstukken optimaal vuil- en waterafstotend maakt. Tevens krijgt je creatie een optimale stoot- en krasbescherming, waar je zeer lang van profiteert.

Meer handige doe-het-zelf tips?

Voor meer handige doe-het-zelf tips kijk hier

Ben je opzoek naar bouwtekeningen?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.