Home » Blog » Schildersezel » Schildersezel voor je kind maken

Schildersezel voor je kind maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Iedere ouder is erop uit om zijn of haar kind de leukste tijd te geven. Of dat nu met speelgoed of dagjes uit is, dat is gewoon iets wat we graag willen. Een geweldig en praktisch cadeau, is een schildersezel voor je kind. Online zien we prijzen verschijnen voor kind schildersezels die boven de honderden euro’s uitkomen. Dat is natuurlijk van de gekke, waardoor er niets anders op zit dan het heft in eigen handen te nemen. Een schildersezel voor je kind zelf maken, is echter een voortreffelijke optie.

Voor een bescheiden bedrag, geef jij jouw kind een cadeau waar nog lang van genoten kan worden. En wie weet is jouw kind wel de nieuwe Van Gogh of Rembrandt. Dan heb je helemaal goud in handen ;-). Voor iemand anders een kind schildersezel maken is ook een leuk idee, het is een cadeau dat niemand verwacht! Wil jij lekker snel aan het werk met het maken van zo’n schildersezel voor je kind? Dan ga ik jou vertellen hoe jij dat moet doen!

Stappenplan schildersezel voor je kind maken

Hoe kun je er nu zelf een maken zodat alles voldoet. Volg het onderstaande stappenplan dan kan het niet misgaan.

 1. Gebruik van een bouwtekening
 2. Materialenlijst gebruiken
 3. Bestellen van de materialen
 4. Aan de slag
 5. Afwerking schildersezel

Stap 1: Gebruik een bouwtekening

Ik heb er, in tegenstelling tot veel van mijn andere artikelen, eens voor gekozen om net zoals op de bouwtekening in stappen te werken. Straks zal jij met de bouwtekening ook in stappen werken, dus dan kom je alvast lekker in de sfeer voor een schildersezel kind maken.

Dit schildersezel gaan we maken met een bouwtekening. Helemaal onderaan dit artikel vertel ik je hoe jij aan die bouwtekening komt. De tekening is voorzien van informatie die jij voor het uitvoeren van de drie onderstaande stappen nodig hebt. Zonder een bouwtekening zal jij geen goede schildersezel voor je kind kunnen maken. Dus waarom zou je zonder werken?

Stap 2: Materialenlijst gebruiken

Op de schildersezel bouwtekening, zijn de materialen netjes opgesomd die jij voor dit project nodig hebt. Ik verkoop zelf geen materialen en ben daarom ook onafhankelijk in de keuze voor deze materialen. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen waar je de materialen koopt.

Sommige klussers, ook voor een kind schildersezel maken, vinden thuis ook nog wel eens materialen die zij voor een project zoals dit kunnen gebruiken. Graaf daarom ook je huis eens door en misschien ben je daardoor wel nog goedkoper uit! Op elke bouwtekening vind je een uitgebreide materialenlijst

Stap 3: Bestellen van de materialen

Waar kun je het beste je materialen bestellen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om alles in een bouwmarkt te halen. Ook kun je voor een houthandel kiezen of online via internet.

Online heeft ten opzichte van een bouwmarkt of houthandel het voordeel dat je makkelijk prijzen kunt vergelijken. Hierdoor kun je veel geld besparen. Een ander voordeel is dat alle materialen aan huis worden afgeleverd. Je hoeft de deur niet meer uit. Dit is vooral voor druk bezette mensen een fijn idee.

Stap 4: Aan de slag

Als je alle materialen in huis hebt gehaald, is het zover. We gaan voor je kind een schildersezel maken waar leuk op geschilderd kan worden. Het maken van zo’n schildersezel is eenvoudig te doen met de tekening. Volg de duidelijke stappen iedere keer in de juiste volgorde. Vergeet niet om goed in de gaten te houden of alles stevig in elkaar zit, dan zal het zonder twijfel goed gaan!

Is het gelukt om een schildersezel kind te maken? Dan moeten we snel door naar de volgende en laatste stap.

Stap 5: Afwerking schildersezel

Ben je klaar met het maken van het kind schildersezel? Dan kunnen we ervoor kiezen om alles netjes te verven, maar eerst moet het schildersezel goed geschuurd worden. Gebruik hiervoor ruw schuurpapier, zodat er geen splinter meer te vinden is. Je wilt een veilig schildersezel voor je kind maken en dat kan alleen als jij goed controleert of alles netjes is afgewerkt.

Is alles veilig en is je schildersezel af? Dan heb jij een prachtig cadeau om aan je kind te geven!

Wil jij vandaag nog voor je kind zo’n schildersezel maken? Dan kan jij hieronder ontdekken hoe je aan de bouwtekening en aan het bouwtekeningenpakket komt!

De belangrijkste stap: download het bouwtekeningenpakket

Zonder de juiste bouwtekening kom je als doe-het-zelver eigenlijk nergens. Welk doe-het-zelf project je ook uitvoert, de juiste bouwtekening helpt je om netjes te werken en een kwalitatief product af te leveren. Of je nu een hobbyist of professional bent, de tekeningen van Fred’s Bouwtekeningen zijn onmisbaar.

Met duizenden tekeningen in één pakket, heb je nooit meer een ander pakket of hulpje nodig. Straks kan jij alles zelf maken, van een schildersezel voor je kind tot een tuinhuis of overkapping. Meubels voor binnen en buiten, van een bank tot een schommelstoel, kan jij helemaal zelf maken.

Wil je de schildersezel bouwtekening downloaden en je kind een glimlach geven met dit geweldige cadeau?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

schildersezel kind maken
schildersezel kind maken

Schildersezel kopen of zelf maken?

Twijfel je nog steeds ook nu je alles hebt gelezen. Dan hier de voor en de nadelen van kopen ten opzichte van maken op een rij gezet.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Geen bouwtekening nodig
 3. Zelf niet achter materialen aan
 4. Klustijd heb je niet
 5. Gereedschappen heb je niet nodig

Nadelen van kopen

 1. Erg duur
 2. Kwaliteit is lang niet overal even goed

Wanneer je een schildersezel gaat kopen waar doe je dit dan?

Waar kun je het beste een schildersezel kopen? Lang niet elke winkel heeft er een beschikbaar. Je komt al snel in de speciaalzaken terecht. Daar betaal je echter enorm veel. Een betere optie is via internet bestellen bij een betrouwbare webwinkel zoals deze webwinkel. De leveringsvoorwaarden zijn hier heel goed. Verder heb je goede garantie voorwaarden terugsturen kost je niets.

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit
 2. Gereedschappen heb je al in huis dus is dat niet echt een bezwaar.
 3. Voldoening en waardering van je kind want Pappa heeft dat zelf voor mij gemaakt.
 4. Goedkoop

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent wat klustijd kwijt maar als echte doe-het-zelver draai je daar je hand niet voor om
 2. Een bouwtekening is handig. Hiervoor hebben wij een goede oplossing zoals je hebt kunnen lezen. Dit is daardoor niet een enorm groot bezwaar.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Maken of kopen? Laat het in een reactie weten

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.