Home » Blog » Schildersezel » Zelf een schildersezel maken? Ik leer het je!

Zelf een schildersezel maken? Ik leer het je!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Vind je het leuk om te schilderen en heb je een nieuw schildersezel nodig? Mooi! Want dan hoef je niet zelf een schildersezel te kopen, maar vertel ik je in dit artikel juist hoe jij een schildersezel kunt maken. Het besteden van bijna honderd euro aan een schildersezel is hierdoor verleden tijd, want jij kunt een schildersezel maken voor enkele tientallen euro’s. Welke verftechnieken en verfkleuren je ook gebruikt, je kunt zelf een prachtig schildersezel maken door middel van een schildersezel tekening. Ook is het maken van een schildersezel een leuk en interessant bouwproject. Aan de hand van de schildersezel tekening kan jij zelf zien wat je precies moet doen om een prachtig schildersezel te maken.

Ik vertel je in dit artikel de beste manier om je schildersezel te maken. Ook kan je meer lezen over interessante verftechnieken waarmee jij nog mooiere creaties kunt maken. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Aan het werk met een schildersezel

Het maken van de mooiste creaties doe je natuurlijk op een professioneel schildersezel. Deze schildersezels kosten al snel enkele honderden euro’s, maar gelukkig kan jij er ook voor kiezen om deze zelf te maken. Door middel van een schildersezel tekening kan jij zelf een compleet schildersezel maken en deze vele jaren met plezier gebruiken.

Een interessante schildertechniek is acryl; een eenvoudigere versie van olieverf. Met acryl kan je namelijk prachtige schilderijen maken omdat het snel droogt en het resultaat erg op olieverf lijkt. Op je schildersezel kan je daarom tegen een schappelijke prijs mooie schilderen maken. Dure oplosmiddelen zijn ook verleden tijd, want acrylverf is verf op waterbasis en kan verdunt worden met water. Het geeft behalve minder rotzooi ook mooie kleuren aan een schilderij mee waardoor acrylverf uitermate geschikt is als verftechniek voor moderne kunst.

Welke verfkleuren jij ook op je schildersezel gebruikt, je schilderij zal niet minder mooi worden wanneer jij dit op een zelf gemaakt schildersezel doet. Wat wel belangrijk is, is dat jij slim je verfkleuren inkoopt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld op Marktplaats op zoek te gaan naar (half)volle verfflessen. Deze verfkleuren kan je vaak tegen een spotprijs opkopen waardoor je veel meer verf voor een lage prijs kunt krijgen. Zo kan je goedkoop met vele verfkleuren een mooi schilderij op je schildersezel maken!

Waar vind ik een schildersezel tekening?

Om je schildersezel te maken heb je alleen nog een schildersezel tekening nodig. Met deze tekening kan je binnen korte tijd je schildersezel maken om hier vervolgens prachtige schilderwerken mee te creëren. Omdat je kiest om het schildersezel zelf te maken, kan je het overgebleven geld besteden aan betere verf of penselen. Kies voor een goede set kwasten van hoge kwaliteit zodat je er zeker van bent dat je prachtige kunstwerken op je schildersezel kunt maken.

De schildersezel tekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket, samen met nog eens tienduizend bouwtekeningen. Dat betekent dat je behalve een schildersezel, nog veel en veel meer constructies kunt maken. Zo kan jij je complete huis inrichten met meubels die jij zelf gemaakt hebt aan de hand van de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket. Het maken van een bureau, eettafel of loungebank is onder andere mogelijk met de bouwtekeningen die in dit pakket te vinden zijn.

Alle bouwtekeningen zijn overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zodat je precies weet wat je moet doen om een bepaalde constructie of meubel te maken. Wat je ook wil maken, met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket is dit eenvoudig mogelijk!

Benieuwd wat jij allemaal met dit bouwtekeningenpakket kunt bouwen? Klik dan hier en ik vertel het je!

Schildersezel maken
Schildersezel maken

Met de juiste bouwtekeningen is een schildersezel maken gemakkelijk

Meer van dit soort artikelen

3 reacties

  1. Ik kan niet vinden hoe de schildersezel er uit ziet, voor ik het pakket bestel wil ik wel weten of deze ezel voor mij geschikt is.dank voor het antwoord

    Gerard scheltongs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.