Home » Blog » Shutters » Shutters maken of kopen?

Shutters maken of kopen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Shutters maken of toch kiezen om deze te kopen bij een specialist? Ik kan je een ding verzekeren, je zal aardig duur uit zijn wanneer je besluit om shutters te kopen. Daarom koos ik zelf ook ooit voor het zelf maken van shutters, waarmee ik behoorlijk kon besparen. En misschien zal het je verbazen, maar het resultaat was misschien nog wel beter dan de shutters die ik lokaal kon kopen. Het was voor mij dan ook een logische beslissing om ook voor andere kamers met shutters maken te beginnen.

De besparing was zo groot dat ik voor de slaapkamers en woonkamer deze houten ‘luxaflex’ besloot te maken. In de woonkamer koos ik ervoor om de shutters wit te houden en voor in de slaapkamers was ik begonnen om ze te maken in een moderne houtkleur (wat met moderne lak eenvoudig mogelijk is). Natuurlijk wil jij weten hoe jij dit allemaal zelf ook kunt doen. Daar vertel ik je hieronder meer over.

Welke materialen heb je nodig

Voor het maken van een separate shutter heb je natuurlijk wel het nodige hout nodig. Maar je bent naar verhouding goedkoper uit wanneer je meteen start met het maken van meerdere shutters. Als je kiest voor meerdere shutters maken, kan je mogelijk goedkoper inkopen omdat je ook meer materialen nodig hebt. Helemaal als je ervoor kiest om zelf alles te zagen, wat weer kan met de afmetingen van de bouwtekening. Dat is namelijk ook waarmee we aan de slag gaan.

De bouwtekening voor van de shutters geeft je namelijk alle informatie vrij waarmee jij in staat bent om dit project uit te voeren. Deze luxe zonwering voor binnen is uitstekend om je huis stijlvoller te maken. Daar gaat de bouwtekening je mee helpen, want de materialenlijst is het eerste stukje informatie dat je nodig hebt. Alle benodigde materialen staan hier namelijk op waardoor je direct weet wat je moet aanschaffen voor dit project. Shutters maken doen we verder ook met de stapsgewijze uitleg die we ook weer terugvinden op de bouwtekening. Dit maakt het weer makkelijker om in goede lijnen dit project uit te voeren.

Veel foutjes worden gemaakt door klussers die op een bepaald punt niet zeker weten wat ze moeten doen. Maar door met een bouwtekening aan de slag te gaan, hoef jij niet meer bang te zijn voor dergelijke foutjes. Jij kunt namelijk altijd de bouwtekening raadplegen waardoor je zeker van je zaak bent. Alle materialen die je nodig hebt zijn dus te vinden op de bouwtekening!

Verschillende soorten shutters maken

Zoals ik al eerder verklapte kan je verschillende soorten shutters maken. In dit artikel bespreek ik in principe alleen de standaardvariant, maar in mijn bouwtekeningenpakket waar ik je later meer over vertel zijn nog tal van andere versies te vinden. Ik raad je aan om de onderdelen vooraf te verven, nadat ze natuurlijk wel geprepareerd zijn voor de bevestiging. Als de shutters eenmaal vastzitten, is het bijna onmogelijk om ze nog in de juiste kleur te krijgen. Je kunt dus alleen gepersonaliseerde shutters maken met de juiste voorbereiding, maar dat spreekt voor zich.

Overigens kan je online nog meer inspiratie vinden voor de invloeden die jij tijdens het maken van je shutters kan verwerken. Doe dit dan ook voordat je aan de slag gaat!

De juiste bouwtekening vinden

Ik heb meer dan tienduizend bouwtekeningen verzameld in het bouwtekeningenpakket dat Freds Bouwtekeningen heet. Het maken van shutters is onder andere met deze bouwtekeningen mogelijk, waaronder de diverse varianten. Maar tienduizend bouwtekeningen voor alleen maar shutters is niet het geval, want ook ongekend veel andere projecten zijn zelf uit te voeren met deze bouwtekeningen. Zo is het mogelijk om je eigen loungestoelen en inbouwkast te maken maar kan je ook kiezen voor diverse tuinmeubelen of zelfs een schutting! De mogelijkheden zijn eindeloos, net zoals bij shutters maken.

Wil je meer te weten komen over dit pakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Zelf shutters maken
Zelf shutters maken

Shutters maken of kopen?

Twijfel je er over of je zelf aan de slag wil gaan of toch liever kopen? Lees dan hier de voor en de nadelen.

Voordelen van kopen.

 1. Snel in huis.
 2. Makkelijk want je hoeft niet zelf aan de slag.
 3. Een bouwtekening heb je niet nodig.

Nadelen van kopen.

 1. De prijs is hoog die je betaald.
 2. Maatwerk is onbetaalbaar.
 3. Kwaliteit kan er tegenvallen dus even goed opletten bij het bestellen.
 4. Aanbod valt vaak tegen.

Waar kun je de shutters het beste kopen?

Wanneer je het niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan is kun je natuurlijk altijd kopen. Maar wees wel zo slim om goed na te gaan waar je dit het beste kunt doen. Je wilt aan de volgende voorwaarden voldoen:

 1. Goede kwaliteit en prijs verhouding.
 2. Snelle levering.
 3. Betrouwbaar bedrijf.
 4. Goede garantie voorwaarden.
 5. Niet goed geld terug garantie.

We hebben dit bedrijf voor je gevonden na aardig wat zoekwerk. Via deze website zit je altijd goed.

De voordelen van zelf maken.

 1. Beste kwaliteit.
 2. Goedkoop.
 3. Snel te maken.
 4. Elke gewenste maat.
 5. Gereedschappen heb je al.

Enkele nadelen van zelf maken.

 1. Het kost je klustijd.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar. Maar daar hebben we een goede oplossing voor gevonden.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.