Home » Blog » Steigerhout » Met geschuurd steigerhout meubels maken

Met geschuurd steigerhout meubels maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij je eigen meubels maken en wel van geschuurd steigerhout? Of vraag jij je af hoe jij steigerhout geschuurd kan maken? Dan ben je op het juiste artikel beland want ik ga jou in dit artikel precies vertellen hoe jij met geschuurd hout meubels kunt maken. Geschuurd steigerhout is in meerdere vormen beschikbaar, waaronder nieuw en gebruikt steigerhout. Beide vormen kunnen tot een prachtig object of meubel gevormd worden, en hoe je dat doet lees je ook verderop in dit artikel. Zelf kan je ook het steigerhout schuren totdat het echt gezien kan worden als geschuurd hout.

Het voordeel van geschuurd hout is dat het eenvoudiger te verven is en geen ongemakkelijke splinters vertoond. Omdat het voor veel mensen onbekend is hoe zij op een eenvoudige manier aan steigerhout kunnen komen kan je in dit artikel precies lezen wat jij moet doen om in het bezit te komen van (geschuurd) steigerhout.

Ben jij klaar om meer te weten te komen over geschuurd hout? Lees dan snel verder en wie weet ben jij straks wel bezig met het maken van een prachtig geschuurd hout meubel!

Meubels met geschuurd steigerhout maken

Als jij van plan bent om meubels met geschuurd steigerhout te maken, moet je wel weten hoe je moet beginnen. De bouwtekeningen die je in mijn bouwtekeningenpakket kunt vinden vertellen jou alleen welke afmetingen de verschillende planken moeten hebben en in welke volgorde je de planken moet assembleren om een bepaald meubel te maken, bijvoorbeeld met geschuurd steigerhout. Er zijn tal van voorbeelden van meubels die jij van geschuurd steigerhout kunt maken.

Een populair voorbeeld is de kast van geschuurd hout. Het maken van een geschuurd steigerhout kast is een project dat jij als beginnende doe-het-zelver kunt doen. Het voordeel van dit project is dat jij met een beperkt budget een behoorlijk resultaat kunt neerzetten. Ook is het mogelijk om zelf aanpassingen door te voeren om zo jouw kast in te delen zoals jij dat zelf ook echt wil.

Geschuurd steigerhout nog mooier maken

Het voordeel van geschuurd hout is dat jij het zeer eenvoudig kunt verven. Omdat het geschuurd is kan jij binnen korte tijd jouw steigerhouten plank bijvoorbeeld een white of grey wash geven. Dit geeft het geschuurd hout een prachtig effect waar jij echt iedereen jaloers op kunt laten zijn. Zo kan jij een steigerhouten meubel maken waar jij nog vele jaren van kunt genieten.

Het onderhoud van geschuurd hout is eenvoudig te doen, vooral omdat de onderhoudsproducten verkrijgbaar zijn in vrijwel iedere bouwmarkt. Grondverf en beits zijn de enige producten die jij hier namelijk voor nodig hebt.

Waar kun je het geschuurde steigerhout kopen?

Als je eenmaal de juiste keuze hebt gemaakt wat je nodig hebt qua afmetingen dan kun je gaan bestellen. Waar kun je het beste je bestelling doen? Je hebt drie mogelijkheden.

  1. Bouwmarkt
  2. Houthandel
  3. Online

Bouwmarkt

In de bouwmarkt kun je alle gewenste materialen vinden. De kosten zijn meestal wel redelijk hoog. Verder is het aanbod wat lengtes betreft heel beperkt. Wil je een breder aanbod dan kom je al snel bij een houthandel uit.

Houthandel

Bij elke houthandel bij jou in de buurt kun je het hout dat je nodig hebt wel vinden. De prijzen verschillen wel heel erg wees kritisch voor je de aankoop doet. Je kunt veel geld besparen door te vergelijken. Een nadeel is wel dat je zelf met je hout moet gaan zeulen. Dit hoef je bij een online bestelling niet te doen.

Online

Het meeste voordeel heb je toch nog steeds wanneer je de bestelling online doet. Je kunt heel makkelijk bij verschillende bedrijven de materialen vergelijken. Zo weet je al heel snel waar je voor de scherpste prijs kunt kopen.

Bouwtekening voor meubels geschuurd steigerhout

Als jij jouw huis of tuin zou willen inrichten met meubels van geschuurd steigerhout en jij deze zelf zou willen maken, is het natuurlijk wel belangrijk dat jij over de juiste bouwtekeningen beschikt. Met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket kan ik je verzekeren dat de bouw van jouw nieuwe geschuurd hout meubels mogelijk is.

Eerder in dit artikel kon je al lezen hoe jij een kast van geschuurd hout kunt maken en ook een eigen bed. Maar je kan natuurlijk nog veel en veel meer maken met de bouwtekeningen uit dit pakket. Wil jij bijvoorbeeld je eigen tv-meubel van geschuurd hout maken? Of een grote koloniale eettafel? Dan is dat ook mogelijk met mijn bouwtekeningen. Wat je ook wil maken, of het nu van kersenhout of sloophout is, met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket is van alles mogelijk!

Als je nog niet vaak met bouwtekeningen hebt gewerkt hoef je ook niet bang te zijn, want een geschuurd steigerhout meubel maken met een bouwtekening is eenvoudiger dan jij waarschijnlijk denkt. Ga daarom gewoon aan de slag en lees hier hoe jij aan deze bouwtekeningen kunt komen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Geschuurd Steigerhout
Geschuurd Steigerhout

Meubels met geschuurd hout maken doe je met goede bouwtekeningen

 

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.