Home » Blog » Houtsoorten en Handelsmaten » Meubelen maken van steigerhout.

Meubelen maken van steigerhout.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Het maken of kopen van steigerhouten meubelen wordt steeds populairder. De laatste jaren heeft steigerhout een enorme opmars gemaakt. De komende jaren zal dit nog steeds zo doorgaan. De strakke spiegelgladde tafels, kasten en andere meubelen hebben voor de meeste jongeren afgedaan. Daarnaast hoef je ook veel minder te kijken op een putje of krasje omdat je dit simpelweg niet ziet. De prijzen voor steigerhouten meubelen zijn ook een stuk lager dan bijvoorbeeld eikenhouten meubelen.

Het zelf maken van steigerhouten meubelen is ook makkelijk zeker met ons aanbod in bouwtekeningen maar daar kom ik later op terug in dit artikel

Wat voor steigerhout kun je gebruiken?

Steigerhout kun je ruwweg verdelen in twee soorten:

  1. Gebruikt
  2. Nieuwe

Soort 1: Gebruikt steigerhout

Gebruikt is vooral enorm populair en daardoor bijna onbetaalbaar geworden. Dit gebruikte steigerhout is vaak jarenlang gebruikt in de bouw. Omdat de steigerhoutenplanken soms wel jarenlang zijn gebruik zijn de compleet verweerd door alle weersinvloeden.  De specie die jaar en dag op deze steigerhoutenplanken terecht is gekomen zorgt dat deze steigerhoutenplanken er extra verweerd uitzien.

De grote vraag naar gebruikte steigerhoutenplanken heeft er inmiddels voor gezorgd dat het bijna onmogelijk is om ze te pakken te krijgen. De meeste steigerhoutenplanken worden opgekocht door handelaren en meubelmakers. Omdat alle bouwbedrijven dit weet spelen ze daar handig op in en rekenen ze de hoofdprijs voor dit steigerhout. Gebruikte steigerhoutenplanken geeft net die extra dimensie aan je steigerhoutenmeubelen die je ook wil hebben. Natuurlijk kost het je nog wel de nodige moeite om deze planken klaar te maken voor bijvoorbeeld je linnenkast. Het uiteindelijke resultaat is de moeite waard.

Waar kun je nog wel wat vinden?

Vergeet niet dat je voor gebruikt steigerhout zelf ook kan rondneuzen. Bij jou in de buurt zijn ze vast wel ergens bezig met het maken van een huis of zelfs een complete woonwijk. In het laatste geval heb je het helemaal goed voor elkaar, want daar gebruiken ze pas echt veel steigerhout. Na een groot project moeten aannemers vaak van dit steigerhout af. Soms verkopen ze het voor bodemprijzen en sommige delen geven ze weg. Natuurlijk zal het slechtste steigerhout gratis weg worden gegeven, maar ook hier kan je voor bepaalde projecten prima mee aan het werk. Beoordeel daarom eerst of je ook echt oud steigerhout voor je project kunt gebruiken. Anders kan je beter voor nieuw steigerhout kiezen.

Een ander mogelijkheid is om via marktplaats te zoeken. Al weten ze daar meestal wel heel goed wat de prijzen zijn. Je kunt ook via Google zoeken.

Soort 2: Nieuw steigerhout

Een alternatief is om nieuw steigerhout te gebruiken. Dit is verkrijgbaar bij elke bouwmarkt. De bouwmarkten zijn er handig op ingespeeld om het hout zo te bewerken dat het lijkt of het al jaren is gebruikt. Ze vergrijzen de steigerplanken door deze eenmalig rondom met grijze beits in te spuiten.  De voordelen van vergrijst steigerhout t.o.v. nieuw onbewerkt steigerhout zijn:

  1. Je hoeft het hout niet meer te behandelen
  2. Tijdbesparing
  3. Goed resultaat
  4. Geen voorbereiding nodig

Een nadeel is het wel een duurder is dan nieuw onbehandeld steigerhout. Is het jouw alleen om de ruwe grove meubelen te doen dan kun je het beste onbewerkt steigerhout gebruiken.

Waar koop je nieuw hout?

Nieuw hout kun je op drie manieren kopen.

  1. In de bouwmarkt
  2. Bij een houthandel
  3. Via internet
In de bouwmarkt

Dit is de makkelijkste optie maar niet altijd de goedkoopste optie. De variatie wat planklengtes betreft is in bouwmarkten vaak beperkt tot een lengte van 2500 millimeter (2,5 meter). Daarnaast is het vaak ook erg duur.

Bij de houthandel

Een goede houthandel kan best goedkoop zijn met zijn hout. Als je er maar rekening mee houdt dat je de prijzen vooraf goed checkt. Vraag eventueel een offerte aan of vraag een strekkende meterprijs. De lengte maten bij een houthandel zijn echt wel groter. Deze kunnen oplopen tot een lengte van 6000 millimeter (6 meter)

Het voordeel hiervan is dat je veel meer mogelijkheden hebt met wat je wil gaan bouwen.

Via internet

De beste optie is naar mijn mening via internet vergelijken. Dan zie je gelijk wat alle mogelijkheden zijn. Hou altijd wel goed in de gaten dat je nog verzendkosten moet betalen. Toch levert het meestal wel zoveel op ten opzichte van een bouwmarkt of houthandel bij jou in de buurt dat het de moeite waard is om te bestellen. Nog een voordeel is dat je niet hoeft te slepen met je hout. Het hout wordt voor je deur afgeleverd.

Wat kan ik van steigerhout maken?

Als de grootste bouwtekeningenwebsite van de Benelux weet ik hoeveel je wel niet kunt maken van steigerhout. Je kunt zoveel maken, dat ik er zelfs duizenden bouwtekeningen voor heb verzameld. Hieronder vertel ik je straks meer over onder andere de gids en de bouwtekeningen. Maar wat ik belangrijk vind, is dat je weet dat je met steigerhout alle meubels die je nodig zou kunnen hebben, ook echt kunt maken. En dan maakt het helemaal niet uit of je een beginnend doe-het-zelver bent of dat je alweer een tijdje aan klussen bent. Jij kan helemaal zelf met steigerhout meubels maken. En als je het niet gelooft, dan nodig ik je graag uit om wat bouwtekeningen uit te proberen.

Bouwtekeningen steigerhouten meubelen

Om steigerhouten meubelen te maken is het handig dat je goede bouwtekeningen hebt. Steigerhouten meubelen maken is het makkelijkst aan de hand van goede stap voor stap bouwtekeningen en bouwplannen. Daarom hebben wij voor jou een pakket met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en plannen samengesteld. Met onder andere bouwtekeningen van steigerhouten meubelen maar ook van konijnenhokken, hondenhokken, schildersezels, schuurtjes, tuinhuisjes, vogelhuisjes, meubelen, tuinartikelen, kippenhokken en nog veel meer. Direct toegang tot deze duizenden verschillende bouwtekeningen en bouwplannen maak dan gebruik van mijn bouwtekeningen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Vergrijsd steigerhout
Vergrijsd of gebruikt steigerhout
Blank of nieuw steigerhout
Blank of nieuw steigerhout

De mooiste meubelen maak je van gebruikt steigerhout.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.