Home » Blog » Steigerhout » Steigerhouten kast maken binnen 4 uur, bij ons kan het!

Steigerhouten kast maken binnen 4 uur, bij ons kan het!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een steigerhouten kast maken binnen 4 uur, is dat wel mogelijk? Op deze vraag durf ik volmondig ja te antwoorden. Want het maken van een steigerhouten kast is goed mogelijk, binnen een tijdsbestek van 4 uur. Afhankelijk van jouw ervaring en eisen, zou jij de kast nog sneller kunnen maken ook. Als jij de steigerhouten kast bijvoorbeeld zonder een bouwtekening zou maken, is het zomaar mogelijk dat je een uur of tien aan de bouw van je kast kwijt bent. Maar met een bouwtekening, die jou helpt bij het zetten van de juiste stappen in de juiste volgorde, met je vaak met een uur of 3 a 4 al klaar! Maar wat zijn belangrijke aspecten waar jij tijdens de bouw van je steigerhouten kast op moet letten? En hoe kan jij er zelf voor zorgen dat je de kast zo mooi mogelijk maakt? In dit artikel geef ik antwoord op de bovenstaande vragen.

Welke mogelijkheden heb ik bij het maken van een steigerhouten kast?

Het leuke aan het bouwen van een kast is dat jij zelf kan bepalen welke indeling de kast krijgt. Misschien heb jij veel encyclopedieën die jij in je kast wilt opbergen. Dit zijn vaak vrij dikke boeken waarvoor je een bredere kast nodig hebt. Heb jij voornamelijk grote boeken waar veel illustraties in zitten? Dan kan jij zelf bepalen om een steigerhouten kast te maken met grotere vakken. Hierdoor kan jij zelf je kast indelen op de manier die jou het best uitkomt! Je kan je steigerhouten kast voor een groot aantal verschillende doeleinden gebruiken. Je kan hier al je waardevolle spullen opbergen maar ook je boekenverzameling in opslaan.

Een steigerhouten kast maken is al een van de leukere bouwklussen, helemaal als je beseft dat het steigerhout de kast een originele tint geeft. Je kan er namelijk ook voor kiezen om het steigerhout te verven om het een nog betere feeling te geven. Een ander voordeel van steigerhout is dat het lang mee gaat, mits je het goed verzorgd. Dus als jij het steigerhout op de juiste manier bewerkt, heb jij dus zelf invloed op hoelang de kast meegaat. Fijn toch?

Hoe kan ik de steigerhouten kast op de juiste manier bouwen?

Het maken van een steigerhouten kast is dus vrij eenvoudig, vooral als je het gaat vergelijken met het maken van een steigerhouten bed. Ook de kosten blijven vrij laag, omdat steigerhout geen hele dure houtsoort is. En natuurlijk kost het maken van een steigerhouten kast veel minder tijd dan bijvoorbeeld een eikenhouten boekenkast. Steigerhout is vrij flexibel hout waarmee je nog wel een foutje kan maken. Als je dit met kersenhout doet kan je meteen weer terug naar de bouwmarkt om nieuw hout te halen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Waar kan ik een bouwtekening voor het maken van een steigerhouten kast vinden?

Op zoek naar een bouwtekening voor een steigerhouten kast? Dan hoef je niet meer verder te zoeken want jij kan gebruik maken van het enorme bouwtekeningen pakket van Fred! In dit pakket vind je meer dan 10.000 bouwtekeningen waar jij gebruik van kunt maken om al je bouwprojecten te realiseren, dus ook het maken van een steigerhouten kast.

Wil jij na het maken van je eigen steigerhouten kast ook nog andere objecten bouwen zoals een tuinhuisje of een steigerhouten loungebank? Dan kan dat ook met de bouwtekeningen uit Freds bouwtekeningen pakket!

Meer weten over welke bouwtekeningen je allemaal in dit bouwpakket kunt vinden? Klik dan nu hier en ontdek wat dit bouwtekeningenpakket voor jou kan betekenen!

Steigerhouten kast
Steigerhouten kast maken kun je zelf

Zelf een steigerhouten kast maken kun je met de juiste bouwtekeningen gemakkelijk zelf.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.