Wil jij ook starten met het maken van steigerhouten meubels? Of wil je misschien je eigen steigerhouten schuur maken? Dan moet je wel eerst weten hoe je aan steigerhout kunt komen! Welke steigerhouten planken kies je en waar kun je ze kopen?

Steigerhouten planken

Je kunt ervoor kiezen om nieuwe óf gebruikte steigerhouten planken te kopen. Deze steigerhouten planken zijn te koop voor verschillende prijzen en dus ook met een afwijkende kwaliteit. Het verschil in deze kwaliteit wordt voornamelijk bepaald door de soort Dennenhout van de plank. Steigerhouten planken van hogere kwaliteit komen voornamelijk voort uit Dennenbomen van hoogwaardige kwaliteit. Hier betaal je dus ook vaak wat meer voor. Besef wel dat als je dus een meubel van hoge kwaliteit wilt, en deze dus ook graag zo lang mogelijk mooi wilt houden, je beter wat meer voor steigerhout kunt betalen. Het dennenhout uit Noord-Europa is van hogere kwaliteit dan de dennenhout die in de rest van Europa te vinden is.

Dennenhout van hogere kwaliteit is ook vrijwel altijd harder, waardoor de levensduur van een steigerhouten plank langer is en het dus een duurzamere investering is.

Bouwplaats

Behalve nieuw steigerhout, kun je ook voor gebruikt steigerhout kiezen. Gebruikte steigerhouten planken zijn vaak planken gebruikt in de bouw voor bijvoorbeeld de wandelpaden op de steigers. Wanneer deze planken in de bouw aan vervanging toe zijn, kopen verschillende partijen deze steigerhouten planken in grote hoeveelheden op. Het kan dus zo zijn dat wanneer je gebruikte planken koopt, deze kenmerken vertonen van eerder gebruik. Overgebleven cementresten, verfsporen, scheuren en krampplaten zijn veelgehoorde kenmerken. Het zou ook zo kunnen zijn dat planken met deze kenmerken van jou de voorkeur boven de nieuwe planken krijgen, doordat deze planken een wat unieker uiterlijk hebben. Ben je daarom op zoek naar gebruikte steigerhouten planken met een uniek uiterlijk? Ga dan eens langs bij je lokale bouwplaats!

Nieuw steigerhout zoals vergrijsd steigerhoud zijn vurenhouten steigerplanken waarvan de stof uit dennenhout gezaagd wordt. Aangezien deze houtsoort in vergelijking met andere houtsoorten heel snel groeit heeft het hout voldoende flexibele vezels om sterk te kunnen functioneren. Deze planken zijn daardoor niet gemakkelijk breekbaar en eenvoudig te bewerken.

Steigerhouten planken

Steigerhouten planken maken van Noorse dennen

Ik heb mijn steigerhouten planken gekocht, wat nu?

Nu kun je beginnen met de productie van jouw eigen zelfgemaakte steigerhouten meubelen! Wij raden je aan om dit aan de hand van bouwtekeningen te doen, aangezien 95 procent van de klussers zonder bouwtekeningen de mist in gaat. Dus wil jij aan de slag en ben je op zoek naar gebruiksvriendelijke bouwtekeningen? Dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres! Je kunt bij ons niet alleen voor steigerhouten meubelen bouwtekeningen vinden, maar ook voor vele andere doeleinden. Wil je meer weten?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Unieke steigerhouten planken kopen?

Steigerhout haal je op de lokale bouwplaats. Is er geen bouwplaats in de buurt of is iemand je al voor geweest? Zijn er dan nog andere plaatsen waar je steigerhout kunt kopen? Ja zeker zijn die er. Er zijn heel veel plaatsen waar je steigerhout kunt kopen. Via marktplaats, Facebook groepen, bouwmarkten, houthandels en natuurlijk via Google zelf.

Marktplaatsen

Kopen van steigerhout via marktplaats kan soms best goed uitpakken. Je moet er echt geluk mee hebben dat wel. Steigerhout is nu eenmaal populair. De meeste mensen weten dit en daardoor vliegen de prijzen omhoog.

Facebook groepen

Tegenwoordig kun je heel makkelijk kopen en verkopen via lokale Facebook groepen. Hier kun je best wel eens geluk hebben om een mooie deal te sluiten. Zeker even de moeite waard om te zoeken. Voor zowel gebruikt als nieuw steigerhout.

Bouwmarkten

Bij bouwmarkten kun je alleen nieuwe steigerhout kopen. De lengte die meestal wordt aangeboden is 2500 mm. De prijzen liggen erg hoog waardoor het slim is om verder te kijken.

Houthandels

Een houthandel heeft alle gewenste afmetingen wel wat lengtes betreft. Al zul je niet snel gebruikt steigerhout vinden. Nieuw kunnen ze leveren in lengtes tussen de 2500 mm t/m 6000 mm.

Online

Verreweg de beste optie is gewoon online via internet zoeken en kijken wat de beste deal is.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!