Home » Blog » Steigerhout » Zelf steigerhouten meubels maken

Zelf steigerhouten meubels maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Het is momenteel een gigantische hype; zelf steigerhouten meubels maken. Dit komt vooral doordat het werken met steigerhout prettig is, en het geen heel duur hout is. De kosten blijven dus laag, en je kunt zelf meubels maken zonder dat je honderden euro’s aan dure design meubels hoeft uit te geven. Maar goede steigerhouten meubels maak je niet zomaar, je moet namelijk wel weten wat je doet. Je kan wel een steigerhouten stoel maken maar als het een zwakke constructie is, heb je hier na een paar maanden al niets meer aan. Daarom heb je om steigerhouten meubels te maken een bouwtekening nodig. In dit artikel leer je zelf steigerhouten meubels maken en alles wat daar bij komt kijken. Lees daarom snel verder!

Wat zijn belangrijke factoren waar ik rekening mee moet houden?

Als veel klussers starten met zelf steigerhouten meubels maken, beseffen ze vaak niet dat het nog een duur grapje kan worden wanneer zij dit onvoorbereid doen. Want als het steigerhout kapot gaat doordat de constructie niet betrouwbaar is, kan je zo weer opnieuw beginnen. Daarom is het belangrijk dat je voordat je start, eerst bepaald welke afmetingen je wilt gaan gebruiken.

Zelf steigerhouten meubels maken is namelijk vooral eenvoudig wanneer jij vervolgens de bouwtekening netjes volgt. De bouwtekening geeft jou namelijk informatie over welke stappen je moet nemen om die steigerhoutenplanken om te vormen tot een prachtig steigerhouten meubel.

Je moet, bij de bouw van je steigerhouten meubel, rekening houden met welke schroeven en spijkers het beste in het steigerhout opgaan. Wij raden je aan om te kiezen voor ‘gouden’ schroeven, omdat zo die mooie steigerhouten kleur in stand gehouden wordt.

Ook bij de keuze voor wand- en steunbeugels kan je het beste kiezen voor sterke goudkleurige materialen. Wanneer je steigerhouten tuinmeubels maakt, is het slim om voor roest vrij stalen materialen te kiezen, om zo je steigerhouten meubel zo lang mogelijk sterk te houden. Verder kun je ervoor kiezen om schroeven óf spijkers te gebruiken. Een constructie met schroeven is en blijft steviger dan met spijkers. Wij raden je daarom ook aan om voor schroeven te kiezen, je kunt dan langer van je steigerhouten meubel genieten.

Steigerhouten meubels maken met een bouwtekening

Zelf steigerhouten meubels maken kan natuurlijk ook zonder bouwtekening, maar dit raden direct af omdat de kans op constructiefouten enorm is. Wij maken al jarenlang klussers mee die na de bouw van een steigerhouten meubel weer opnieuw kan beginnen wanneer er tegen een constructiefout aangelopen wordt. Maar waar kan je dan zo’n bouwtekening vinden?

Die vind je gewoon hier, bij Freds Bouwtekeningen! Bij Fred kun je terecht voor je steigerhouten meubels bouwtekening, te vinden in het bouwtekeningen pakket. In dit bouwtekeningen pakket zitten trouwens meer dan tienduizend bouwtekeningen, die je allemaal voor één prijs van 45 euro. Bouwmarkten zijn niet blij met de opkomst van bouwtekeningen pakketten omdat ze steeds minder klanten krijgen. Wij zijn echter van mening dat een transparante klusmarkt alle klussers verder helpt.

Als je op zoek bent naar andere steigerhouten constructies of bouwprojecten zoals een dakkapel, ben je ook bij Fred aan het juiste adres. In het bouwtekeningen pakket vind je namelijk bouwtekeningen voor ontelbaar veel verschillende bouwprojecten.

Wil je weten wat er allemaal in dit bouwpakket zit? Of vraag je je af hoe jij dit pakket kunt bemachtigen? Klik dan nu hier!

zelf steigerhouten meubels maken
Zelf steigerhouten meubels maken

Zelf steigerhouten meubels maken doe je met de juiste bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.