Home » Blog » Altijd al een steigerhouten bar willen maken?

Altijd al een steigerhouten bar willen maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Waar hebben mensen het eigenlijk altijd het gezelligst? Welke omgeving geeft ieder samenkomen het meeste sfeer mee? Natuurlijk hebben we het over een bar. Een bar is wereldwijd een ontmoetingsplaats tussen vrienden en familie om het gezellig te hebben. Ook thuis kan jij je eigen bar maken, bijvoorbeeld aan je keuken of helemaal los hiervan. Dit artikel gaat over het maken van een bar met steigerhout; een steigerhouten bar.

Ik vertel je hoe jij je eigen steigerhouten bar kunt maken en kunt onderhouden. Want door de jaren heen zullen er vast wel wat drankjes op het steigerhout gemorst worden. Een bar moet goed uitgeleefd worden en daarom is steigerhout een uitstekende optie hiervoor. De makkelijk te onderhouden en bewerken houtsoort is uitermate geschikt voor iedere toepassing.

Het onderhoud van het steigerhout zal ook nader worden toegelicht verderop in dit artikel. Want je wilt natuurlijk wel dat je steigerhouten bar zo lang mogelijk mee gaat. En middels de juiste onderhoudsmiddelen en periodieke onderhoud is dit zeker mogelijk. Je hoeft niet bang te zijn dat het heel lastig is om een bar te maken, want dat is het niet. Je maakt met een glimlach op je gezicht binnen enkele uren een bar van steigerhout waar je met al je vrienden en familie een lekker wijntje of biertje aan kunt drinken (of natuurlijk een lekker glaasje fris ;-)).

Een bar kopen of zelf maken?

Twijfel je of je een bar zelf wilt maken of toch liever wil kopen? Hieronder de voor en de nadelen van kopen ten opzichte van maken

De voordelen van een bar kopen

 1. Je hebt de bar snel binnen en kunt daardoor snel je feestje beginnen.
 2. Er zijn geen gereedschappen nodig.
 3. Je hoeft ook niet achter bouwtekeningen aan.

Nadelen van een bar kopen

 1. Erg duur prijzen rijzen de pan uit voor echte kwaliteit
 2. Je hebt geen invloed op de kwaliteit

Waar kun je een bar het beste kopen?

Nu je de bovenstaande voor en nadelen van een bar kopen hebt gelezen. Denk je misschien ik wil toch liever een bar kopen dan maken. Dan heb je verschillende mogelijkheden om te kopen.

 1. Winkel
 2. Door een klussenbedrijf op maat laten maken
 3. Online via internet bestellen

Winkel

In de winkel kun je een bar kopen. Het nadeel is dat je meestal niet heel veel keuze hebt. Meestal vind je ook niet exact de juiste gewenste afmetingen die je wilt hebben

Door een klussenbedrijf op maat laten maken

Hoe kun je dan een bar op de juiste maat kunt vinden. Dan kun je er voor kiezen om een klussenbedrijf in de hand te nemen. Je weet dan zeker dat je precies die bar hebt waar je naar op zoek bent. Het klinkt ideaal maar helaas zit er ook nog een kostenplaatje aan het op maat maken. Uren zijn de grootste kostenpost. Je bar wordt op die manier wel heel erg duur. Dus dan toch maar op zoek op een andere manier.

Online via internet bestellen

Je kunt een bar via internet bestellen. De keuze uit de verschillende bedrijven die dit aanbieden is groot. Het nadeel is echter dat je niet weet of een bedrijf echt betrouwbaar is. Dus komt het bedrijf zijn afspraken na. Hoe snel wordt er geleverd. Hoe is het retourbeleid?

Daarom hebben wij alvast wat voor je uitgezocht. Ga dan voor een website waar ook echt variatie is. Je hebt er ook de garantie wat je koopt komt ook echt aan. Het retourbeleid is er enorm goed

Voordelen van een bar zelf maken

 1. Goedkoop doordat je zelf alles maakt scheelt dit arbeidsuren
 2. Je kunt elke afmeting maken die je maar handig vind. Daardoor past het altijd
 3. De kwaliteit bepaal je helemaal zelf.
 4. Gereedschappen heb je als doe-het-zelver al in huis dus is dit niet echt een bezwaar
 5. Veel voldoening

Enkele nadelen van een bar maken

 1. Je bent tijd kwijt om te klussen
 2. Een bouwtekening is gewenst. Voor dit nadeel hebben we een mooie oplossing dit kun je hieronder lezen.

Zelf zou ik het wel weten en ik zou lekker zelf aan de slag gaan.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Het maken van een steigerhouten bar

Je kon al eerder lezen dat een steigerhouten bar eenvoudig gemaakt kan worden, afhankelijk van jouw eisen. Als je een simpele steigerhouten bar wilt maken, is dat zo gepiept. Je volgt netjes de bouwtekening en kan zo vanzelf een prachtige steigerhouten bar maken. De materialen voor je steigerhouten bar spreken voor zich. Het steigerhout kan je kopen in de bouwmarkt, indien jij naar nieuw steigerhout of bijvoorbeeld geschaafd steigerhout op zoek bent. Gebruikt steigerhout is doorgaans niet te vinden in de bouwmarkt. Hier moet je zelf op avontuur voor, want gebruikt steigerhout is te vinden bij bouwplaatsen of advertentiewebsites als Marktplaats en Speurders.

De kosten voor steigerhout zijn bij gebruikt steigerhout lager, dus als je tegen een nog lagere prijs een steigerhouten bar wil maken, raad ik je aan te kiezen voor gebruikt steigerhout. Gebruikt steigerhout is wel ruwer dan geschaafd steigerhout of nieuw steigerhout, maar zorgt nog steeds voor een verbazingwekkend mooi resultaat.

Je steigerhouten bar verven

Je kunt het steigerhout van je steigerhouten bar ook nog verven in vrijwel iedere kleur. Verfwashes zijn op het moment erg hip, dus een grey of white wash kan je steigerhouten bar meenemen naar 2015. Wil jij je steigerhouten bar verven met een verfwash, dan kan ik je verzekeren dat veel mensen met jaloezie naar je steigerhouten bar zullen kijken.

Waar jij je steigerhouten bar ook voor maakt, ik kan je verzekeren dat je de gezelligheid in huis brengt. Maak je steigerhouten bar voor in de keuken of in de woonkamer, je kan je steigerhouten bar omvormen tot een prachtige toevoeging voor je huis.

Steigerhouten bar maken met een bouwtekening

Om van start te gaan met de bouw van je steigerhouten bar is een bouwtekening onmisbaar. De steigerhouten bar bouwtekening is te vinden tussen de vele bouwtekeningen in Freds Bouwtekeningenpakket. Fred is al tientallen jaren actief als doe-het-zelver en heeft al zijn bouwtekeningen in één bouwtekeningenpakket samengebracht.

Je kunt met de bouwtekeningen van alles maken. Een nieuwe bank of een enorme eettafel van steigerhout. Misschien toch je eigen tuinhuisje maken of een tuinbank? Met dit bouwtekeningenpakket is van alles mogelijk!

Meer weten over de bouwtekeningen van Fred of welke bouwtekeningen er in zijn pakket zitten?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Steigerhouten bar zelf maken
Steigerhouten bar zelf maken

Zelf een steigerhouten bar maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.