Home » Blog » Tafel » Behangtafel maken middels bouwtekening!

Behangtafel maken middels bouwtekening!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Als je moet behangen is een behangtafel een vereiste, hoe ga je namelijk anders op een nette manier deze klus afwerken? Een behangtafel kopen is zozeer zonde dat je geld uitgeeft aan iets wat jij ook zelf kunt maken. Dat geld dat je moet uitgeven aan de aanschaf van de tafel, kan je beter stoppen in mooier behang, dus dat gaan we ook doen. Een behangtafel maken gaat je helpen bij het zelf maken van de tafel, waardoor je niet meer naar een bouwzaak moet om er een te kopen. Dit scheelt je aardig wat tijd maar vooral geld, waar we het net ook al over hadden. Voor klussers is het belangrijk dat ze niet al te lang met kleine projecten zoals een behangtafel maken bezig zijn. Gelukkig hoef jij je daar ook geen zorgen over te maken, want je kan binnen een normaal tijdsbestek zo’n tafel maken. Behangen gaat straks een leuke activiteit worden, omdat jij zelf een behangtafel hebt kunnen maken!

Afmetingen van de behangtafel

Voor een behangtafel maken is het handig om te weten welke afmetingen je moet gebruiken. Ten eerste kan ik je vertellen dat alle afmetingen op de bouwtekening te vinden zijn. Met deze bouwtekening kan je snel en makkelijk een behangtafel maken, waardoor de kosten dus lekker laag blijven. Een ander voordeel is dat je ook de afmetingen naar eigen wens zou kunnen aanpassen, weliswaar met het in stand houden van de aangegeven verhoudingen.

Als bijvoorbeeld bij een behangtafel maken een grotere tafel dan weergegeven op de bouwtekeningen nodig is, kan je de afmetingen naar verhouding aanpassen. Dit betekent dat je de afmetingen niet in absolute getallen mag laten toenemen, maar wel in proportie. Wil je bijvoorbeeld een tafel van 220 centimeter lang en 110 centimeter breed maken en geeft de bouwtekening alleen een behangtafel maken van 200 x 100 weer? Dan weet je dat er een verschil van 10 procent is (220-200/200*100). Wil je dus een grotere behangtafel maken, dan zal je dus alle maten 10 procent groter moeten maken. Je kan niet zomaar 20 centimeter overal toevoegen, dan zal het namelijk een onstabiele tafel worden. Je kunt de afmetingen voor een grotere of kleinere behangtafel maken door simpelweg het percentage te delen door 100, daar 1 bij op te tellen, en dat te vermenigvuldigen met de maat. De breedte in dit voorbeeld van 100 centimeter die 10 procent groter moet, zal dan 10 % / 100 = 0,1 + 1 = 1,1 x 100 = 110 centimeter. Dit kan je bij alle maten doen!

Wat moet je verder voor een behangtafel maken weten?

Het daadwerkelijk maken van de behangtafel is verre van lastig en kan jij prima alleen doen. Let wel goed op de bouwtekening, waar een lijst met materialen op te vinden is en tevens een uitgebreide werkuitleg. Je ziet dus staan wat er gedaan moet worden en welke materialen je moet aanschaffen. Het kan best zijn dat je al wat materialen in de schuur of garage hebt liggen. Je kan dus ook prima daar gebruik van maken zodat jouw behangtafel tegen een nog scherpere prijs gebouwd kan worden. Waarschijnlijk merk je het al, voor de kosten hoef je niet elders te zoeken, want met een bouwtekening is een behangtafel maken voor jou mogelijk!

Bouwtekening ook nog even downloaden zodat je direct aan het werk kan met dit project? Je staat vast te springen om te beginnen met behangen, dus ga snel verder om te lezen hoe jij een behangtafel kunt maken.

Bemachtig de bouwtekening!

En dan is het nu eindelijk tijd om de bouwtekening te downloaden en die behangtafel te maken. Het heeft wel lang genoeg geduurd toch?

De behangtafel bouwtekening voor een behangtafel maken is onderdeel van Fred’s Bouwtekeningenpakket, het leidende pakket vol met bouwtekeningen van de Benelux. De vele duizenden bouwtekeningen stellen jou in staat om meubels van A tot Z te bouwen. Maar niet alleen meubels zijn te maken, maar ook projecten zoals een behangtafel of een picknicktafel. Het zijn ontzettend veel projecten die allemaal mogelijk zijn. Wil jij ook zelf meubels maken en een behangtafel?

Lees dan hier hoe jij aan de behangtafel bouwtekening kunt komen! Klik hier

Behangtafel makenmet een behangtafel tekening
Behangtafel makenmet een behangtafel tekening

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

One Comment

  1. Een behangtafel zelf maken was een super goed idee.
    We hebben de behangtafel uit je pakket gebouwd en we zijn er heel tevreden over

    Ik behang samen met mijn man bij alle kinderen, broers en zussen we zijn bijna een bedrijfje
    Echt super leuk om te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…