Ben jij van plan om binnenkort de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met het zelf maken van meubels? Wil jij zelf een tafel maken voor jouw woonkamer of misschien zelfs voor in de achtertuin of dakterras? Dan heb ik behoorlijk goed nieuws voor je, want vandaag is de dag dat jij je eigen tafel gaat maken!

Middels de bouwtekening om een tafel te maken, kan jij aan de slag om een tafel te maken zoals jij dat zelf voor ogen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een enorme tafel of misschien juist een wat kleinere tafel zodat je nog wat ruimte in je woonkamer voor andere meubels kan gebruiken. Je kan zelf behoorlijk creatief zijn tijdens het maken van een tafel. Want een tafel maken heeft als gevolg dat jij zelf behoorlijk wat invloeden in het eindproduct kunt verwerken. Wanneer jij besluit om een tafel te kopen heb jij hier logischerwijs geen invloed op.

Een tafel maken met een bouwtekening kan binnen enkele uren gedaan worden. De stappen voorafgaand het maken van de tafel kosten het meeste werk. Afhankelijk van jouw wensen zou je vooraf ook nog het hout kunnen verven om een tafel te maken die perfect aansluit op jouw huidige inrichting.

Klaar om je eigen tafel te gaan maken met een tafel bouwtekening? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe jij aan de tafel bouwtekening kunt komen en hoe jij zelf een tafel kunt maken!

Hoe kan ik zelf een tafel maken?

In het begin kan het soms als doe-het-zelver even lastig zijn om te bepalen hoe jij wilt dat jouw tafel eruit komt te zien. Op de bouwtekening vind jij al afmetingen die gebaseerd zijn op het standaardformaat tafel. Wil jij een grotere of juist een kleinere tafel, dan kan je de afmetingen naar proportie laten toe- of afnemen.

Wil je een tafel maken die wat groter is en de afmetingen op de bouwtekening zijn bijvoorbeeld 1 bij 2 meter? En jij wilt een 20 procent grotere tafel maken? Dan vermenigvuldig je beide zijdes met 1,2 en dan krijg je de nieuwe afmetingen als resultaat. Zaag de verschillende houten planken in deze formaten zodat jij een tafel kunt maken die precies aansluit op jouw wensen.

Je hebt om een tafel te maken keuze uit vrijwel iedere houtsoort. Van steigerhout tot kersenhout, je kunt vrijwel iedere houtsoort gebruiken. Wanneer jij echter jouw tafel wil maken om buiten te gebruiken, moet je wel rekening houden met de weersomstandigheden. Buiten wordt jouw nieuwe tafel namelijk blootgesteld aan bijvoorbeeld regen en sneeuw, wat betekent dat het hout ook vaker onderhouden moet worden. Wil je een tafel maken voor buitengebruik, is het daarom slim om te kiezen voor een onderhoudsarme houtsoort welke optimaal is voor buitengebruik.

Het hout waarmee je een tafel wil maken kan je het best vooraf schilderen, puur omdat je dan niet meer om lastige hoeken heen hoeft te verven wanneer de tafel al af is. Zo kan je eenvoudig een tafel maken die geoptimaliseerd is op basis van jouw eigen ideeën.

Benieuwd waar je de bouwtekening kunt vinden? Ga dan snel door naar de laatste alinea!

Klaar om een tafel te maken?

Wil jij direct beginnen met het maken van je eigen tafel? Dan kan dat nu! Want met het bouwtekeningenpakket van timmerkoning Fred kan jij direct aan de slag. De bouwtekening om een tafel te maken vertelt jou alles over de benodigde afmetingen en geeft je meer inzicht met betrekking tot de constructie. Zo weet je precies hoe je tafel in elkaar gezet moet worden middels de duidelijke stappen weergegeven op de bouwtekening.

 

Wil je meer dan alleen een tafel maken? Dan kan je met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket nog wel eventjes uit de voeten. Want met maar liefst tienduizend bouwtekeningen kan jij vrijwel ieder meubel maken. Of het nu voor je woonkamer, slaapkamer of tuin is, je kunt meubels maken waardoor het nooit meer nodig is om een meubel aan te schaffen.

Zelf een bank of bureau maken of zelfs je eigen tuinhuisje om je fietsen in op te bergen; het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen van Fred!

Wil jij meer weten over dit bouwtekeningenpakket? Lees dan hier verder en klik hier!

Een tafel maken met een bouwtekening

Een tafel maken met een bouwtekening

Zelf een tafel maken doe je met goede bouwtekeningen.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening