Home » Blog » Tafel » Een koffietafel maken, dat kan je zelf!

Een koffietafel maken, dat kan je zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ik krijg vrijwel iedere keer als er visite over is wel de vraag hoe ik aan mijn koffietafel kom. Mijn koffietafel is voorzien van wat mooie onderzetters in combinatie van wat leuke tafelboeken. Ik heb zelf ooit de keuze gemaakt om een koffietafel te maken doordat ik van mening was dat mijn woonkamer nog niet compleet was. Ik wist niet precies wat, maar toen ik diverse woonmagazines had doorgebladerd zag ik meerdere opstellingen die mij wel aanspraken. En iedere opstelling had wel een koffietafel waardoor ik dacht, die moet ik ook maken!

En jawel, de koffietafel bouwtekening was geboren. Ik besloot zelf een koffietafel te maken en hier tevens een bouwtekening voor te tekenen. Deze bouwtekening kan jij gebruiken om je eigen koffietafel te maken. En of dat lastig is? Maak je daar maar geen zorgen over, want de bouwtekening helpt je bij iedere stap van het maken van een koffietafel. Een koffietafel brengt gezelligheid in huis en nodigt mensen uit om wat lekkers bij je te komen dringen. Het hoeft niet alleen koffie te zijn, een lekkere vrijdagmiddagborrel kan voldoende zijn om de gezelligheid van de koffietafel te benadrukken.

Afijn, je bent gekomen om meer te leren over een koffietafel maken en daar ga ik je in dit artikel meer over vertellen.

Hoe kan ik eigenhandig een koffietafel maken?

Het klinkt wat vreemd, maar als je nog niet eerder meubels hebt gemaakt is vandaag de dag dat je alleen nog maar je eigen meubels gaat maken. Het zelf aanschaffen van meubels is namelijk helemaal niet nodig, ieder meubel is zelf te maken. Of we het dan over een tuinbank of tafel hebben, het maakt niet uit, je kunt het zelf maken.

Een koffietafel maken is één van de leukste doe-het-zelf projecten die je in mijn bouwtekeningenpakket kunt vinden. Ik ben zelf van mening dat het maken van de koffietafel je zoveel meer leert over het maken van meubels dan ieder ander meubel.

De bouwtekening zal tijdens het maken van de koffietafel je beste vriend zijn. Hier lees je namelijk op wat er moet gebeuren om je koffietafel te maken. De afmetingen van de diverse planken, de wijze waarop je de planken in elkaar zet en ga zo maar door. De koffietafel bouwtekening helpt je tijdens iedere stap van het proces om jou in staat te stellen om een prachtige koffietafel te maken.

Waar moet ik bij een koffietafel op letten?

Of je nu een koffietafel maakt voor een kennis of voor eigen gebruik, je wilt natuurlijk wel dat je koffietafel er mooi uitziet. Dit is op tal van manieren te doen, waaronder het mooi maken van het hout. Door het hout intensief te schuren en bijvoorbeeld te verven kan jij je koffietafel er nog stukken mooier uit laten zien. De kosten van een koffietafel in de winkel versus de kwaliteit zal overtroffen worden door jouw nieuwe koffietafel, en dat heb je helemaal zelf gedaan.

Meer over de koffietafel bouwtekening te weten komen? Lees dan vooral snel verder!

De koffietafel bouwtekening

En dan het belangrijkste onderdeel van dit artikel, het verkrijgen van de koffietafel bouwtekening. Je kon het al lezen, de koffietafel bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Samen met ruim tienduizend bouwtekeningen is de koffietafel bouwtekening onderdeel van mijn bouwtekeningenpakket.

Tienduizend bouwtekeningen? Dat betekent inderdaad dat je nog veel en veel meer kunt maken dan alleen een koffietafel. Want ook andere meubels zoals een bank, tv-meubel en eettafel zijn te maken voor in de woonkamer. Meubels voor in de tuin zoals een loungeset of tuinbank? Ook geen probleem met de vele bouwtekeningen die jij in dit bouwtekeningenpakket kunt vinden.

Ben je klaar om aan de slag te gaan met het maken van je eigen meubels? En wil jij ook een koffietafel maken? Klik dan nu hier!

Koffietafel en koffietafel maken
Koffietafel en koffietafel maken

Een koffietafel maken is makkelijk met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

  1. erg leuke duidelijke site.
    Ik woon op Kreta en wil zelf meubelen voor in mijn huis op Kreta gaan maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.