Home » Blog » Tafel » De zomer komt eraan, ga een tuintafel maken!

De zomer komt eraan, ga een tuintafel maken!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Het is alweer bijna zomer en dan zitten wij Nederlanders natuurlijk maar al te graag de hele dag in de tuin. Echter zijn tuinmeubels verre van goedkoop en moet de gemiddelde Nederlander behoorlijk wat maanden of zelfs jaren sparen om een leuke tuinset te kunnen kopen. Ik ben van mening dat dit helemaal niet nodig is en dat jij je eigen tuinmeubels kunt maken. Dit kan jij logischerwijs voor veel minder geld doen, wat betekent dat je al veel eerder van je tuinmeubels kunt genieten. Zo kan jij ook zelf een tuintafel maken voor in je achtertuin waar jij in de zomer heerlijk aan kunt zitten met je vrienden en familie. De handen uit de mouwen steken en zo je eigen tuintafel maken, dat klinkt toch als een behoorlijk goed plan?

Ik vertel je in dit artikel precies wat jij allemaal moet weten voor het zelf maken van een tuintafel. Zo lees je wat je hiervoor nodig hebt, hoe je het hout van de tuintafel kan onderhouden en waar je nog verder op moet letten bij het maken van een eigen tuintafel. Je hoeft absoluut niet bang te zijn dat het maken van een tuintafel een te lastig doe-het-zelf project voor jou is. Als jij de aanwijzingen in dit artikel nauwgezet volgt, kan ik je verzekeren dat jij zelf een prachtige tuintafel kunt maken!

Klaar om aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

Je eigen tuintafel maken

Ik heb de afgelopen jaren al tientallen artikelen geschreven over het zelf maken van tuinmeubelen. Ik kreeg al meerdere keren vragen binnen waarom er nog niets geschreven was over het zelf maken van een tuintafel, want vooral in de zomer maken we allemaal enorm vaak gebruik van de tuintafel.

Wanneer jij zelf een tuintafel gaat maken, zijn er meerdere punten waar op gelet moet worden. Ten eerste is het belangrijk dat jij goed let op de plek waar jij je tuintafel neerzet. Als je een overkapping in je tuin of op je terras hebt staan, is het handiger om hier je tuintafel onder te plaatsen. Dan hoef je namelijk minder vaak je tuintafel te onderhouden, vooral omdat je tuintafel minder last krijgt van omstandigheden zoals regen en sneeuw. Toch is het belangrijk dat jij je tuintafel blijft onderhouden. Breng daarom eerst een laag grondverf aan en onderhoud het hout met beits.

Het maken van de tuintafel is goed te doen met de bouwtekening uit het bouwtekeningenpakket van Fred. Het enige wat je namelijk hoeft te doen, is in het bezit te komen van het juiste hout en vervolgens de stappen op de bouwtekening nauwgezet te volgen. Hierdoor is het mogelijk om een mooie en nette tuintafel te maken waar jij meerdere zomers van kunt genieten.

Je kunt je tuintafel maken met diverse houtsoorten, bijvoorbeeld met steigerhout en eikenhout. Het belangrijkste verschil tussen beide houtsoorten is dat steigerhout voordeliger is om een tuintafel van te maken dan eikenhout. Beide houtsoorten zullen voor een prachtige tuintafel zorgen waar jij met plezier gebruik van kunt maken!

Bouwtekening om een tuintafel te maken

Nu je hebt kunnen lezen waar je allemaal op moet letten tijdens de bouw van je tuintafel, moet je nog wel even in het bezit komen van het belangrijkste onderdeel van dit doe-het-zelf project; de bouwtekening natuurlijk!

De bouwtekening om zelf een tuintafel te maken vind je in mijn bouwtekeningenpakket. Ik heb echter goed nieuws voor je, want je krijgt nog veel meer dan één bouwtekening wanneer jij in het bezit komt van dit bouwtekeningenpakket. Met meer dan tienduizend bouwtekeningen is bijna ieder doe-het-zelf project in dit bouwtekeningenpakket inbegrepen. Dat betekent dat jij duizenden verschillende meubels en andere doe-het-zelf projecten kunt uitvoeren.

Wat je ook doet, je gaat een leuke tijd tegemoet wanneer jij besluit om je eigen tuintafel of andere meubels te maken!

Meer leren over het bouwtekeningenpakket van Fred? Lees er dan hier nog meer over en klik hier!

Tuintafel maken
Tuintafel maken

Een mooie tuintafel maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…