Home » Blog » Trap » Houten ladder maken? Dat ga jij zelf doen!

Houten ladder maken? Dat ga jij zelf doen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ik vind het niet nodig om je naar de bouwmarkt te laten gaan en een houten ladder te kopen. Waarom ik dat vind? Ik ben van mening dat je gewoon zelf een houten ladder moet maken. Ik heb het niet over ladders die uitzonderlijk groot en lang moeten worden maar over handige ladders. Je kan met mijn bouwtekeningen wel degelijk een houten ladder maken van behoorlijke omvang.

Echter zie ik je liever met een kleinere ladder beginnen voordat je begint met het opschalen van de omvang. Een houten ladder maken kan voor jou een winstgevende klus worden, want een ladder kopen mag tegenwoordig nog wel wat kosten. Het geeft mij voldoende vreugde mijn volgers trots met hun bouwprojecten te zien. Dus als je straks klaar bent met de houten ladder maken, verwacht ik nog wel even een foto te zien ;-). Alles weten over het maken van een houten ladder? Lees dan snel verder!

Wat kan ik straks maken?

Kort gezegd kan jij een houten ladder maken in verschillende vormen en maten. Wat het voor mij nog belangrijker maakt, is dat je goed de bouwtekening volgt. Je wilt een veilige ladder maken en daarvoor zal de bouwtekening goed gevolgd moeten worden. Als je dat doet, is een houten ladder maken voor jou een klus die zo geklaard kan worden.

De houten ladder die jij met de tekeningen kan maken, is het best te gebruiken voor de alledaagse klusjes van een doe-het-zelver. Grote projecten kan je beter met een ladder van andere materialen doen, maar voor de kleinere klusjes kan jij straks je eigen ladder pakken.

Maar wat voor spullen heb jij voor dit project nodig?

Materialen voor een houten ladder maken

Op de bouwtekening speciaal ontworpen voor een houten ladder maken, kan jij straks alle materialen zien die er precies nodig zijn. Jij kunt vervolgens deze materialen zelf aanschaffen bij de bouwmarkt of doe-het-zelf zaak bij jou in de buurt. Als je goedkoper uit wilt zijn kan je altijd oudere materialen gebruiken, echter is het bij een ladder wel zo prettig om van goede materialen gebruik te maken. Dus bezuinigen op de materialen benodigd voor een houten ladder maken raad ik je in dit geval niet aan ;-).

Hoe het bouwen van de ladder verder in zijn werk gaat ontdek je natuurlijk allemaal op de bouwtekening. Je zal verbaasd staan van hoe makkelijk het is om een houten ladder te maken. Volg jij de bouwtekening zoals het hoort, dan kan jij binnen korte tijd al gebruik maken van je nieuwe ladder!

Hoe kan ik een ladder maken?

Waar je de ladder ook voor gaat maken, je kan de ladder hier altijd voor gebruiken. Je maakt namelijk een ladder van hardhout waardoor je moet rekenen op een ladder waar je altijd van op aan kunt. Hardhout is uitstekend voor het maken van een ladder, maar kost weliswaar wat meer geld dan andere houtsoorten. Maar jij wilt toch ook een ladder maken van betrouwbare kwaliteit? Inderdaad, dan is het gebruik van hardhout opeens een logische zet.

Je gaat de ladder maken aan de hand van een bouwtekening. Ik heb meerdere bouwtekeningen voor je, dus je hebt vrij veel keuze wanneer het op de verschillende soorten ladders aankomt. Je kunt namelijk ladders maken van verschillende hoogtes en breedtes. Op de bouwtekening vind je precies welke afmetingen de verschillende planken moeten zijn zodat jouw ladder gemaakt kan worden. Met deze lijst kan je direct al het hout in de juiste afmetingen aanschaffen.

En natuurlijk is ook op de bouwtekening te vinden hoe jij uiteindelijk de ladder moet maken. Stap voor stap zie je precies staan welke onderdelen waar moeten en hoe je de ladder zo stevig mogelijk maakt.

Laten we beginnen! De bouwtekening is hier te vinden!

Waarschijnlijk kan je niet meer wachten om je houten ladder te maken, wat ik volledig begrijp. Ik heb nog meer goed nieuws voor je, want je kan straks ook nog duizenden andere bouwtekeningen gebruiken om de meest wilde doe-het-zelf projecten te realiseren. Een houten ladder maken is nog maar het begin, want je kan je complete huis en tuin inrichten met meubels die jij zelf maakt.

Dat kunnen meubels zijn zoals een stoel, bank of tv-kast, maar ook kunnen het projecten zijn zoals een tuinhuisje of een schutting. Hoogslaper voor in de kinderkamer maken? Dan kan dat ook met de bouwtekeningen van Freds Bouwtekeningen!

Je hebt wel genoeg van mij gehoord. Het is tijd om de houten ladder te maken! Snel verder? Lees dan hier alles over de bouwtekening en het pakket van Fred!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

houten ladder maken
houten ladder maken

Kopen of zelf maken?

Ben je aan het twijfelen of je een ladder wilt kopen of je er toch liever voor kiest om er één te maken? Lees dan hier de voor en de nadelen.

Voordelen van kopen.

 1. Snel in huis.
 2. Makkelijk je hoeft niet zelf aan de slag.
 3. Geen gereedschap of bouwtekening nodig.

Nadelen van kopen.

 1. Prijs is best hoog.
 2. Kwaliteit kan tegenvallen maar ligt er aan waar je de aankoop doet.

Waar kun je het beste een ladder kopen?

Een ladder kun je bij heel veel verschillende bedrijven kopen. Maar lang niet alle bedrijven hebben de juiste kwaliteit. Het is daarom heel belangrijk om bij de keuze van een bedrijf op het volgende te letten:

 1. Betrouwbaarheid van het bedrijf.
 2. Garantie voorwaarden.
 3. Kwaliteit product.
 4. Prijs product.
 5. Snelheid van leveren

Oei waar vind je dit allemaal. Ik begrijp dat het een heel uitzoekwerk is. Maar dat hoef jij niet te doen dat hebben wij voor je gedaan. Je kunt je ladder het beste hier kopen. Dit bedrijf voldoet aan alle voorwaarden.

De voordelen van zelf maken.

 1. Goed te maken met behulp van onze bouwtekeningen.
 2. Beste kwaliteit omdat je dit zelf bepaald.
 3. Heel goedkoop.
 4. Redelijk snel te maken.
 5. Gereedschappen heb je al in huis.
 6. Veel voldoening.

Enkele nadelen van zelf maken.

 1. Je bent wat klustijd kwijt al geven de meeste klussers daar niet om.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar. Daar hebben we een goede oplossing zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Heb je nog aanvullen laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.