Home » Blog » Zaagtafel vergelijken en kopen. Wat is de beste zaagtafel?

Zaagtafel vergelijken en kopen. Wat is de beste zaagtafel?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Iedereen die wel eens klust, zal vooral ook aan de slag gaan met het zagen van hout. Hiervoor kan een handzaag gebruikt worden of een elektrische zaag. Maar klus je regelmatig of zaag je beroepshalve al veel, dan kun je de behoefte hebben aan een meer professionele zaaghulp. Een professionele zaagtafel is hierbij een goede hulp. Met een zaagtafel kun je materialen van uiteenlopende maten zagen.

Je kunt rechte stukken zagen, maar het is ook heel gemakkelijk om verstek te zagen. Dit zorgt ervoor dat je veilig, efficiënt, snel en nauwkeurig kunt werken en dit komt altijd weer naar voren in het eindresultaat van je werkstuk.

Wat is een zaagtafel?

Voor een zaagtafels bestaan allerlei verschillende benamingen, zoals tafelzaag, zaagbank, tafelcirkelzaag en tafelzaagmachine. Al deze benamingen wijzen naar één product dat bestaat uit twee onderdelen: een cirkelzaag of afkortzaag en een werkbank.

De werkbank is dusdanig ontworpen dat de cirkelzaag onderuit het werkblad steekt. Je kunt de onderdelen die je wilt zagen gemakkelijk over de werkbank schuiven en heel nauwkeurig en recht zagen.

Daardoor heb je de volledige controle over het zaagproces. Veel zaagtafels zijn uitgerust met een tafelverbreding. Dit stelt je in staat om brede planken of panelen goed en gecontroleerd te zagen. De zaagtafel is dus geschikt voor onderdelen van vrijwel alle afmetingen.

In de meeste gevallen zal de tafel gebruikt worden voor het zagen van hout, maar andere materialen zijn ook mogelijk.

Zo kun je ook metaal, kunststof en steen zagen. Je moet er dan alleen rekening mee houden dat je bij een ander materiaal ook een andere cirkelzaag gebruikt. Een zaag voor hout zal niet door metaal kunnen zagen.

De zaag zal weinig verschillen van een losse cirkelzaag, maar het verschil is dat de zaag verbonden is in het werkblad. Met een losse cirkelzaag zul je de zaag zelf moeten bedienen, terwijl je met een tafelzaag het hout moet aansturen.

Zaag op de gewenste hoogte plaatsen
Zaag op de gewenste hoogte plaatsen

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel is natuurlijk dat je veel zaagwerk kunt verrichten in een relatief korte tijd. Ten opzichte van het gebruik van een losse zaag zul je erg veel tijd besparen. Daarnaast is de wijze van zagen zeer veilig.

Vooral ook met de beveiligingsopties die op de meeste tafelzagen aanwezig zijn, zoals een beschermkap op de zaagtafel.

Je hoeft ook niet de beschikking te hebben over verschillende soorten zagen, zoals een cirkelzaag, afkortzaag en een kapzaag.

Alle verschillende zaagtechnieken doe je met één en dezelfde zaag. Met een kleine zaagtafel ben je ook erg mobiel. Een mobiele zaagtafel is meestal ook een inklapbare zaagtafel, zodat je hem naar al je klussen kunt meebrengen.

Recht of in verstek zagen

Voor het zagen van rechte stukken is er altijd een parallelgeleider in de zaagtafel aanwezig. De parallelgeleider zet je vast op de gewenste breedte van het te zagen onderdeel.

Vervolgens hoef je alleen de zaag aan te zetten en duw je voorzichtig het onderdeel langs de zaagtafel geleider naar het zaagblad.

Je hebt dan altijd de garantie op een kaarsrechte zaagsnede en dat zonder al te veel moeite. Naast de langsgeleider zaagtafel is er ook een verstekgeleider aanwezig.

Hiermee kun je hoeken zagen, die normaliter instelbaar is tot een hoek van 45°.

Er zijn ook zaagtafels waar een grotere verstekhoek in te stellen is. Een professionele zaagtafel heeft zelfs nog een kantelbaar zaagblad. Je hoeft dan geen zaagtafel geleider te maken, want je zaagt met het kantelbare zaagblad ieder hoek die je wilt maken.

Verschillende soorten zaagtafels

Een cirkelzaagtafel bestaat logischerwijs uit een cirkelzaag, maar er zijn allerlei combinaties te maken van diverse soorten zagen.

Zo is er ook de afkort zaagtafel. Kenmerk aan de afkortzaag zaagtafel is dat de zaag niet in het werkblad is verwerkt. Het werkt zoals een kantelbaar zaagblad.

De afkortzaag bevindt zich boven het werkblad en kun je door middel van een handvat in je werkstuk zetten. Het is dus een soort van combinatie zaagtafel met cirkelzaag en een zaagtafel afkortzaag.

Een ander soort van combi zaagtafel is de flip over zaagtafel. De flipover zaagtafel is aan de ene kant een cirkel- en afkortzaag voor het grotere zaagwerk. Je kunt het werkblad draaien, zodat de tafel veranderd in een verstekzaag.

Het is een uitstekende zaag, als je een kleine zaagtafel zoekt waar je gebruikt kunt maken van verschillende zaagtechnieken.

Een wat professionele zaagtafel is de steenzaagtafel en tegelzaagtafel. Uiteraard kun je steen en tegels ook op een ‘standaard’ tafelzaag zagen door het zaagblad te wisselen.

Deze zaagtafels zijn specifiek voor steen, beton en tegels bedoeld en worden vaak met water gekoeld. Het materiaal kan tijdens het zagen erg heet worden en koeling is dan nodig.

Veilig werken

Wanneer je gaat zagen is het wel erg belangrijk dat je op je veiligheid let. Hieronder zie je een plaatje zo je echt nooit moet werken. Waarom niet? Stel dat je zo zou werken en de zaag zou happen zo ze dat noemen dan is de kans groot dat je jouw handen beschadigd. Neem in zo’n situatie altijd een ander stuk hout zodat je handen niet in de buurt van de zaag komen.  

Zaagtafels (let wel op je veiligheid)
Met zaagtafels werken? (let wel op je veiligheid)

Waar op letten bij zaagtafel kopen?

Wil je een zaagtafel kopen, dan heb je de keuze uit een goedkope maar ook uit een dure zaagtafel. De prijzen verschillen per model en per merk nogal.

Ga dus nooit direct voor de eerste de beste aanbieding van een zaagtafel en ga zaagtafels vergelijken. Soms volstaat een zaagtafel die gebruikt is, zoals een zaagtafel van marktplaats.

Hiermee bespaar je geld op het kopen van een splinternieuwe zaagtafel en in de regel is een gebruikte tafelzaag nog steeds van goede kwaliteit.

Rekening houden met

Er zijn enkele zaken waarop je moet letten bij een zaagtafel kopen. Het voordeel van een zaagtafel is dat je gemakkelijk op stahoogte kunt zagen, maar je moet wel op de werkhoogte van de zaag letten. In de meeste gevallen is dit geen probleem en is het onderstel van de zaagtafel in hoogte verstelbaar.

Het onderstel van de zaagtafel wordt soms standaard bij het werkblad geleverd en soms is het onderstel een aparte accessoire. Een goede mobiele zaagtafel is voorzien wieltjes voor het gemakkelijk verplaatsen.

Wanneer je handig bent kun je zelf een zaagtafel maken. Het vermogen van de tafelzaag is ook belangrijk. Dit vermogen loopt gemiddeld van 800 tot wel 2.000 watt.

Hoe hoger het vermogen is, des te krachtiger is de zaag en des te professioneler kun je ermee werken. Vooral als je de zaag zeer vaak gebruikt voor bijvoorbeeld je beroep, is een hoog vermogen belangrijk.

Wanneer je veel dikke balken moet zagen, dan kan het geen kwaad om na te gaan wat de zaagdiepte is. Dit zal in de meeste gevallen wel toereikend zijn, maar is wel een aandachtspunt als je veel dikke materialen zaagt.

Uiteraard moet je ook op de soort zaagbladen letten. Voor zowel hout, metaal of steen en beton heb je een ander soort zaagblad nodig. Verder kan een zaagtafel diverse opties hebben, zoals een beschermkap voor de zaagtafel of een aansluiting voor de stofzuiger. Hiermee wordt stof direct opgezogen en blijft de zaagsnede goed zichtbaar.

Zaagtafel
Zaagtafel

Diverse merken zaagtafels en winkels die zaagtafels verkopen

Er zijn talloze merken zaagtafels. Het ene merk is zeer bekend en heeft een goede reputatie en van andere merken zul je ongetwijfeld nog nooit hebben gehoord.

Dit houdt niet in dat een onbekend merk ook perse slecht hoeft te zijn. Je keuze valt of staat daarom met zaagtafels vergelijken.

Door te vergelijken kun je merken naast elkaar zetten en een goede keuze maken. Zoals er veel merken zijn, zijn er ook veel winkels waar je een zaagtafel kunt kopen.

De meeste bekende winkels verkopen niet alleen fysiek meer in de winkel, je kunt er vaak ook online in een webshop bestellen. Zo hoef je helemaal de deur niet meer uit.

DeWalt zaagtafel

Van oorsprong is DeWalt een Amerikaanse onderneming dat gereedschappen maakte. Sinds 1960 is het bedrijf een dochteronderneming van Black & Decker. Koop je een DeWalt zaagtafel dan heb je te maken met een zeer gerespecteerd merk dat tevens de uitvinder is van de afkortzaag.

Een zaagtafel van DeWalt staat voor topkwaliteit, vandaar dat de prijzen voor een DeWalt zaagtafel ook wat hoger liggen. Uit een zaagtafel test zal DeWalt altijd als één van de beste zaagtafels naar voren komen.

DeWalt heeft diverse soorten tafelzagen in het assortiment, zoals een cirkelzaagtafel, afkortzaagtafel en combinatie-zaagtafel. Een DeWalt tafelzaag is te koop met onderstel of zonder onderstel, maar het belangrijkste is te letten op het vermogen.

De zaagtafel van DeWalt staat bekend om haar hoge vermogen. Een DeWalt zaagtafel is dan vaak ook te koop met een vermogen vanaf 1.600 tot 2.000 watt. Dit houdt in dat je de DeWalt zaagtafel zeker ook als een professionele zaagtafel kunt gebruiken.

Wanneer je beroepsmatig een zaagtafel van DeWalt koopt, dan doe je een goede koop met een zeer duurzame en robuuste tafelzaag. Op de meeste zaagtafels van DeWalt zit een standaard garantie van 5 jaar, waarmee een lange levensduur wordt gegarandeerd.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Metabo zaagtafel

Voor een goede en degelijke tafelcirkelzaag maak je met een zaagtafel van Metabo een goede keuze. Metabo is een Duitse onderneming die al sinds 1924 actief is met de productie van elektrische gereedschap. Metabo is ook de uitvinder van de handboormachine die in 1934 werd gepatenteerd.

Van een Metabo zaagtafel mag je echte Duitse degelijkheid verwachten. Standaard zijn de Metabo zaagtafels uitgevoerd met een geleider voor de zaagtafel.

Mede doordat de zaagtafels in een hoog vermogen te verkrijgen zijn, is de zaagtafel professioneel te gebruiken. Ook aannemers zullen met een zaagtafel van Metabo goed uit de voeten kunnen.

Enkele modellen hebben een inklapbaar onderstel met een trolleyfunctie. Dit houdt in dat de Metabo zaagtafel heel gemakkelijk te vervoeren is. De Metabo zaagtafel behoort zeker tot één van de meest krachtige en robuuste zaagtafels die er te koop zijn.

Naast een Metabo zaagtafel zul je met een Metabo zaagblad voor de zaagtafel gebruik maken van topkwaliteit zagen. Zo kun je professioneel de zaagtafel voor tegels, beton en metaal gebruiken met een Metabo zaagblad. Metabo staat voor een zaagtafel dat geheel compleet wordt geleverd inclusief diverse opties.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Makita zaagtafel

Makita is een merk die iedereen wel kent vanwege de accugereedschappen. Makita loopt met deze techniek voorop. Dit geldt dan niet voor de Makita zaagtafel die nog op het stroomnet aangesloten moeten worden.

Makita mag als Japanse producent zeker als betrouwbaar worden gezien. Voor een zaagtafel van Makita heb je diverse keuzes uit het Makita assortiment.

Je kunt bij Makita een eenvoudige en goedkope zaagtafel kopen tot de meer professionele combinatie zaagtafel. Niet altijd, maar bij sommige modellen is een onderstel meegeleverd. Bij modellen waar dit niet het geval is kan er altijd optioneel een onderstel bij aangeschaft worden. Vrijwel alle modellen van de Makita tafelzaag hebben een vermogen van 1.500 watt of 1650 watt.

Enkel de bouwcirkelzaag met onderstel heeft een vermogen van 2.000 watt. Dit is dan ook een professionele tafelzaag die intensief gebruikt kan worden op een bouwwerf.

De standaardmaat voor een zaagblad voor zaagtafel van Makita is 260 millimeter. Maar er zijn ook modellen in het Makita assortiment die een grotere maat zaagblad gebruiken. Makita staat goed aangeschreven onder de doe-het-zelvers. Wanneer je een Makita zaagtafel als professional aanschaft, ga dan voor een model met de allerhoogste specificaties.

Je weet dan dat deze toegerust is op het intensieve gebruik.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Festool zaagtafel

Festool is een Duitse fabrikant van gereedschappen die sinds 1925 actief is. Deze fabrikant heeft een assortiment van ruim 50 zaagmachines, waaronder diverse zaagtafels.

Een Festool zaagtafel blinkt uit in degelijkheid en compleetheid. Of je nu een Festool zaagtafel met onderstel zoekt, zonder onderstel, een cirkelzaag of een afkortzaag, bij Festool zul je het zeker vinden.

Op een Festool zaagtafel wordt bovendien 5 jaar extra garantie om te benadrukken dat de kwaliteit van de Festool zaagtafels uitstekend is. Bekend van Festool is de enorme keuze uit extra opties, zoals een luchtfilter of een afzuigsysteem.

De Festool zaagtafel is zelf ook uitgerust met een opbergvak voor accessoires en heeft de inklapbare zaagtafel ook transportwielen.

De zaagtafels van Festool vallen onder het hoge segment, waardoor de prijzen wat hoger zijn. Daar tegenover staat wel topkwaliteit en duurzame tafelzagen die ook professioneel gebruikt kunnen worden.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Bosch zaagtafel

Bosch behoort tot één van de bekendste merken. Niet alleen als het om elektronische gereedschap gaat, ook betreffende huishoudelijke apparatuur staat Bosch hoog aangeschreven. Voor een zaagtafel van Bosch heb je minder keuze dan bij andere merken.

Het bekendste en meest verkochte model is de Bosch GTS 10. Van dit model zijn diverse specificaties te verkrijgen. Zo is er het model van 2100 watt die zowel zonder als met onderstel te verkrijgen is en de compacte mini zaagtafel van 1800 watt en zonder onderstel.

Welk model je ook kiest, je krijgt een krachtige zaagmachine die voor vrijwel alle toepassingen te gebruiken is.

Ieder model is compleet uitgerust met onder andere een parallelgeleider voor de tafelzaag en een afzuigadapter voor het direct opzuigen van stof. Wanneer je een Bosch zaagtafel zonder onderstel koopt, dan is het onderstel desnoods optioneel erbij te kopen.

Het onderstel is geheel op maat voor een zaagtafel van Bosch en is voorzien van transportwielen voor het gemakkelijk vervoeren. Met het onderstel heb je ook automatisch een inklapbare zaagtafel. De Bosch zaagtafel is geschikt voor de doe-het-zelver als de vakman die intensief gebruikt maakt van een tafelzaag.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Einhell zaagtafel

Wederom een stukje Duitse degelijkheid met de zaagtafel van Einhell. Einhell is een middelgrote fabrikant, dus het aanbod is wat kleiner dan van ander grote fabrikanten.

De modellen Einhell TE-CC 2025 UF en Einhell TC-T en het eerste model heeft een zaagdiepte van 78 millimeter.

Beide modellen hebben een vermogen van 2.000 wat en zijn voorzien van een degelijk onderstel.

Het onderstel van TE-CC 2025 UF is inklapbaar en daarom gemakkelijk mee te nemen. Naast deze twee modellen is er de Einhell zaagtafel TC-TS 1200. Dit is een lichtere uitvoering van 1.200 watt.

Door de lichtere uitvoering heeft deze zaagtafel van Einhell ook geen onderstel. Hij kan gewoon op een eigen tafel of een zelfgemaakt werkplank geplaatst worden.

Dit model is ideaal voor thuisgebruik. Mede door de lage prijs, kun je ook thuis professioneel en recht zagen. Alle modellen van Einhell zijn scherp geprijsd, waardoor de zaagtafel van Einhell vooral geliefd is voor thuisgebruik.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Gamma zaagtafel

Hoewel je bij Gamma een veelheid aan diverse merken tafelzagen kunt kopen, heeft Gamma ook haar eigen tafelzaag op de markt gebracht.

De zaagtafel van Gamma is vooral voor een zaagmachine voor de hobbyklussers. Voor professionele werkzaamheden is de Gamma zaagtafel gewoonweg te licht en ontbreken er enkele opties.

De Gamma zaagtafel wordt uitgebracht onder de naam Gamma zaagbank 800 W. Het is dus duidelijk dat de zaagtafel van Gamma een vermogen heeft van 800 watt. Dit is voldoende voor thuisgebruik, maar niet voor op een bouwwerf of werkplaats.

Hij voldoet aan enkele standaard zaagtechnieken, zoals het zagen van plaatmateriaal en kunststof. Tevens zit er een verstekhoek op van 45° en een zaagdiepte van 45 millimeter.

De Gamma zaagtafel is zeer goed geprijsd en kost nog geen € 90,-. Hierbij worden zelfs nog extra’s meegeleverd, zoals een duwstok, veiligheidsbril, zaagblad en een stofzuigeraansluiting. De Gamma zaagtafel zal voor de doe-het-zelver het werk al behoorlijk verlichten.

Heb je maar tijdelijk een tafelzaag nodig? Dan is het ook mogelijk om er één te huren bij de Gamma. In dit geval kun je ook voor een professionele zaagtafel gaan.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Praxis zaagtafel

Ook Praxis behoort tot één van de grotere bouwmarkten in Nederland. Praxis zelf heeft geen tafelzaag onder eigen merk uitgebracht.

Wel kun je bij Praxis een tafelzaag kopen van een ander merk, maar de keuze uit het aantal merken is nogal beperkt.

Praxis biedt alleen een zaagtafel van Einhell, Evolution en Ferm aan. Het gaat ook niet om de meest professionele zaagtafels. Het vermogen van de aangeboden modellen gaat maar tot 2.000 watt.

Wil je een professionele zaagtafel, dan kun je beter niet voor een zaagtafel bij Praxis kijken. Klussers daarentegen die een eenvoudige en gemakkelijk te bedienen Praxis zaagtafel zoeken, vinden hier ondanks de beperkte keuze wel een goede zaag.

Ook bij de Praxis is het mogelijk om een tafelzaag te huren. Overigens heb je voor een zaagtafel van Praxis wel de keuze uit een model met en zonder onderstel.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Hornbach zaagtafel

Hornbach is een bouwmarkt dat in steeds meer steden een vestiging krijgt. Het spreekt voor zich dat je ook bij de Hornbach een zaagtafel gaat bekijken.

Zelf heeft Hornbach geen eigen merk tafelzagen, maar verkoopt wel zaagtafels van andere merken.

Dit zijn de bekende merken, zoals Bosch, Matika, Metabo en Einhell. Een zaagtafel van Hornbach kan overigens ook online worden besteld. Hornbach heeft een goed georganiseerde webshop waar je de zaagtafels van Hornbach kunt bestellen.

Het assortiment aan merken is niet zo heel groot, maar wel de verschillende modellen per merk. Of je nu gaat voor een goedkope zaagtafel of een dure, een Hornbach zaagtafel zul je altijd wel vinden.

Bestel je online een Hornbach zaagtafel, dan heb je keuze uit diverse filters die je naar je eigen wensen kunt invullen. Zo wordt je naar de beste zaagtafel geleid die jij in gedachten hebt.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Ferm zaagtafel

Sinds 1965 produceert Ferm al gereedschappen van Nederlandse bodem. Met een Ferm zaagtafel heb je dus een echt Nederlands product van redelijke kwaliteit.

De doelstelling van Ferm is om degelijk gereedschappen te produceren die dagelijks gebruikt kunnen worden. In het assortiment van Ferm zijn dan ook tafelzagen aanwezig.

Ferm heeft geen uitgebreid assortiment aan verschillende modellen, maar levert wel redelijke kwaliteit.

De modellen zaagtafels van Ferm zijn wel in te delen naar zaagmachines voor doe-het-zelvers of professionele zaagtafels. Zo is er de zaagtafel van Ferm met een vermogen van 800 watt. Deze is zeer geschikt voor klussers.

Deze Ferm zaagtafel is overigens zonder onderstel, maar is verder wel heel compleet met parallelgeleider, duwstok, veiligheidsbril, oordoppen en een stofzuigeraansluiting.

Hiermee kun je ook voor thuisgebruik zeer professioneel zagen. Daarnaast is er een Ferm zaagtafel van 1.500 watt en een model met 1.800 watt. Bij deze modellen is wel een onderstel meegeleverd. Voor tegelzetters heeft Ferm twee modellen tegelzaagmachines.

Een model is 600 watt en het andere model 900 watt. Hierbij is geen onderstel geleverd, ze zijn stabiel genoeg om op een eigen tafel geplaatst te worden.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Elu zaagtafel

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een Elu zaagtafel, dan zul je deze niet vinden. Elu was een Duitse producent van gereedschappen sinds 1928, maar is in1984 overgenomen door Black & Decker. Daarna bleef Elu nog bestaan als een zelfstandig merk, maar in 2000 werd het onder de Black & Decker tak van DeWalt geschaard.

Een Elu zaagtafel is dus eigenlijk een DeWalt zaagtafel. Wanneer je een zaagtafel op Marktplaats zoekt, dan kom je nog wel eens een Elu zaagtafel tegen.

Hiermee koop je toch nog een oude tafelzaag van uitstekende kwaliteit, maar als je onderdelen nodig hebt, dan moet je op zoek naar gespecialiseerde bedrijven die nog Elu onderdelen verkopen.

Wil je een Elu zaagtafel kopen die vergelijkbaar is, dan kun je het beste gaan voor een DeWalt zaagtafel. De kwaliteit komt overeen. 

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Powerplus zaagtafel

Powerplus is een merk voor gereedschappen en tuingereedschappen. De Powerplus staat bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor een relatief scherpe prijs kun je een Powerplus zaagtafel aanschaffen.

Hoewel de Powerplus zaagtafel vooral veel wordt aangeschaft door klussers, zijn er wel modellen die ook als professionele zaagtafel gebruikt kunnen worden door vakmensen. Powerplus heeft enkele populaire modellen. Het duurste en meest professionele model is de Powerplus POWX225.

Dit is een complete Powerplus zaagtafel van 2.000 watt met een inklapbaar onderstel. Deze Powerplus zaagtafel is voorzien van een afzuigmond waar je een stofzuiger op kunt aansluiten en stofvrij kunt zagen. Verder is de tafel voorzien van een beschermkap voor het veilig werken.

Dit is een zeer professionele zaagtafel voor een goede prijs. Eenzelfde soort model is de Powerplus POWX07590 met een vermogen van 1.700. Ook dit model kan eventueel ingezet worden voor professioneel gebruik, maar vanwege de zeer lage prijs is dit model ook geliefd bij doe-het-zelvers.

Ook dit model is voorzien van een onderstel, maar deze is niet inklapbaar. Het onderstel kan wel gemakkelijk uit elkaar gehaald worden door de bouten open te draaien. Een inbussleutel en steeksleutel wordt daarom meegeleverd.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Elektra Beckum zaagtafel

Elektra Beckum is een Duitse producent van zaagmachines en tuinmachines. Deze producent stond bekend om de Elektra Beckum zaagtafel met een zaagblad van 300 millimeter en dat de tafel als een bouwpakket werd geleverd. Ook was een Elektra Beckum zaagtafel erg goedkoop.

De Elektra Beckum zaagtafels werden vooral veel gebruikt op bouwplaatsen en werkplaatsen. Een nieuwe Elektra Beckum zaagtafel is tegenwoordig niet meer te koop. In 1999 werd Elektra Beckum overgenomen door Metabo.

Wil je dus een vergelijkbaar Elektra Beckum zaagtafel kopen, dan kun je een Metabo zaagtafel kopen. Aangezien de kwaliteit van de Elektra Beckum zaagtafels zeer goed was, worden oudere modellen nog steeds gebruikt. Mede ook doordat Elektra Beckum nog wel cirkelzaagbladen verkoopt kan er nog lang gewerkt worden met een Elektra Beckum zaagtafel. Op tweedehandswebsites wordt soms nog een Elektra Beckum zaagtafel aangeboden.

De kwaliteit zal over het algemeen nog wel goed zijn, maar je moet je wenden tot specialistische zaken als je vervangende onderdelen zoekt. Je kunt dan nog lang van een tweedehands Elektra Beckum zaagmachine profiteren.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Gude zaagtafel

Met een Gude zaagtafel profiteer je van optimale Duitse degelijkheid tegen een scherpe prijs. De Gude zaagtafel is populair onder zowel klussers als vakmensen.

Gude brengt diverse modellen uit van een cirkelzaagtafel, afkort zaagtafel en ook een flip over zaagtafel. De flip over zaagtafel van Gude is in een handig compact formaat en staat op vier inklapbare poten.

Een Gude zaagtafel kan dan als een cirkelzaag gebruikt worden, maar wanneer de tafel wordt omgeklapt als een afkortzaag. Deze Gude zaagtafel heeft een vermogen van 1.800 watt en kan zowel professioneel als door klussers worden gebuikt.

Doordat twee pootjes wielen bevatten is de Gude zaagtafel zeer gemakkelijk te verplaatsen. De cirkelzaagtafel van Gude blinkt uit in degelijkheid. Deze Gude zaagtafel bestaat geheel uit aluminium en staat op een stevig onderstel.

De tafelzaag heeft een vermogen van 1.800 watt en de tafel kan gemakkelijk worden uitgeklapt voor een nog groter werkoppervlak. Het zaagblad kan eenvoudig worden gedraaid, zodat je ook mooie en rechte hoeken kunt maken van 45° Deze Gude zaagtafel is iets degelijker en is niet voorzien van wieltjes.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Kinzo zaagtafel

Kinzo is een Nederlands merk dat vooral goedkope gereedschappen verkoopt. Nu hoeft goedkoop niet altijd slecht te zijn, maar een Kinzo zaagtafel is vanwege de kwaliteit beter niet professioneel te gebruiken.

Een kinzo zaagtafel is perfect voor de doe-het-zelver die af en toe een plank moet zagen en dit wel mooi recht wil doen. Met een Kinzo zaagtafel hoeft hij dan niet teveel te betalen en het resultaat is toch beter dan wanneer er met de hand gezaagd wordt.

Kinzo verkoopt momenteel geen tafelzagen meer, maar het oudere model Kinzo 8E312 is nog wel populair op de tweedehandsmarkt. Of het verstandig is om een tweedehands Kinzo zaagtafel te kopen is afhankelijk van je eigen inschatting.

Voor iemand die thuis af en toe wat moet zagen is de Kinzo zaagtafel voldoende en dan heb je er een goede koop aan. Omdat je geen nieuwe Kinzo zaagtafel meer kunt kopen, is het beter om voor een ander budgetmerk te gaan, waar je toch een nieuwe model hebt en waarschijnlijk ook betere kwaliteit.

Hitachi zaagtafel

Hitachi is een grote Japanse producent van elektrische gereedschappen. Wanneer je op zoek bent naar een complete Hitachi zaagtafel, dan zul je deze niet vinden. Hitachi heeft namelijk geen complete zaagtafels in het uitgebreide assortiment.

Wel heeft Hitachi cirkelzaagmachines. Met een eigen tafel of een zelfgemaakte tafel kun je wel een eigen Hitachi cirkelzaagtafel maken.

De cirkelzagen van Hitachi zijn wel van degelijke kwaliteit en ook professioneel te gebruiken. De cirkelzaag is van aluminium en daarom licht in gewicht. Met een aluminium beschermkap kun je veilig grote planken en panelen zagen en met de cirkelzaag is het ook mogelijk om verstek te zagen in een hoek van 45°.

De Hitachi cirkelzagen hebben een gemiddeld vermogen van 1.300 watt. Vooral voor thuisgebruik zal dit meer dan voldoende zijn. Bij de cirkelzaagmachines gaat het dus om een zelfgemaakt Hitachi zaagtafel, want een specifiek Hitachi onderstel is niet te koop.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Kibani zaagtafel

Kibani is een nog niet zo heel bekend merk in Nederland. Hoewel Kibani diverse soorten gereedschappen verkoopt, is het assortiment niet zo heel groot. Eigenlijk is er ook maar één model Kibani zaagtafel te koop.

Dit is de kibani zaagtafel van 1.500 watt. Het is een mooie tafelzaag voor een schappelijke prijs en hierdoor bij uitstek geschikt voor de klussers en doe-het-zelvers.

De kibani zaagtafel wordt geleverd inclusief een onderstel, die overigens ook heel gemakkelijk los te koppelen is. Zo kun je de zaag ook op je eigen tafel plaatsen.

De Kibani zaagtafel is uit te klappen, zodat je het oppervlak groter kunt maken en ook groter plaatmateriaal kunt zagen. Naast het recht zagen is het ook mogelijk om verstek te zagen in een hoek van 45°.

De Kibani zaagtafel heeft verder een aansluiting voor de stofzuiger, zodat de zaagsnede vrij blijft van stof en je de snede goed kunt volgen.

Met 22 kilogram is de Kibani zaagtafel opvallend licht in gewicht. Dit komt mede omdat een groot gedeelte uit kunststof bestaat. De klusser doet met de Kibani zaagtafel een prima koop.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

2force zaagtafel

2force is een budgetmerk van goedkoop gereedschap, waaronder de 2force zaagtafel. Ondanks dat 2force vooral een budgetmerk is, kan de 2force zaagtafel ook als een professionele zaagtafel dienen.

De 2force zaagtafel heeft toch een vermogen van 2.000 watt en een 315 millimeter zaagblad. Er zit een dwarsgeleider op gemonteerd en er is de mogelijkheid om in verstek te zagen. Tevens is een stofzuigeraansluiting mogelijk.

De 2force zaagtafel wordt geleverd inclusief een onderstel. Het onderstel is voorzien van twee behoorlijk stevige wielen voor gemakkelijk vervoer. Het werkblad is in- en uitklapbaar om het oppervlak groter te maken. De 2force zaagtafel is dus behoorlijk compleet en te koop voor een heel schappelijke prijs.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Power tool zaagtafel

De Power tool is niet een merk op zich, maar een benaming voor gereedschapsets die op accu werken. Powertools is wel een webshop waar je diverse tafelzagen kunt online kunt kopen.

Een specifieke Power tool zaagtafel is dus niet te koop, maar je kunt op Powertools wel een groot aanbod aan verschillende merken tafelzagen vinden.

Je hoeft dan niet meer de deur uit en je kiest je eigen zaagtafel gewoon vanuit huis. Een soort van Power tool zaagtafel is de Powerplus tafelzaag.

Dit is een krachtige tafelzaag van 2.000 watt met een onderstel en een 250 millimeter zaagblad. Deze Powerplus tafelzaag heeft alles aan boord, zoals een stofzuigeraansluiting, duwstof en parallelgeleider. De Powerplus zaagtafel is geschikt voor professionals als klussers.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Delta zaagtafel

Delta is niet echt een bekend merk en valt ook onder de budgetmerken. Een Delta zaagtafel is dan ook lastig te vinden. In Nederland zijn er maar weinig zaken die een Delta zaagtafel verkopen, dus je zult voor een Delta zaagtafel in het buitenland moeten zijn.

Je mag van de Delta zaagtafel dan ook goedkope Chinese kwaliteit verwachten. Je moet je dus afvragen waarom je er één van Delta wilt kopen terwijl je in Nederland meer dan voldoende goedkope merken zult vinden tegen een veel betere kwaliteit.

Deze is dan ook zeker niet aan te raden voor professioneel gebruik. Mocht je onverhoopt toch een aanbieding van een Delta zaagtafel vinden, dan zal het voor thuisgebruik voldoende zijn, maar verwacht geen topkwaliteit.

Waar kun je deze het beste kopen? Je kunt dit het beste hier kopen

Bol.com zaagtafel

Wanneer je online op zoek gaat naar een zaagtafel, dan kan het niet anders dat je de webshop Bol.com tegenkomt. Een Bol.com zaagtafel is dan ook heel gemakkelijk gevonden. Bol.com biedt van vrijwel alle gereedschapsmerken wel een zaagtafel aan.

Omdat Bol.com een zeer gebruiksvriendelijke webshop is, kun je hier heel gemakkelijk filteren op de specificaties die jij wilt. In een mum van tijd heb je dan je favoriete Bol.com zaagtafel op het scherm die aan jouw eisen voldoet.

Je vindt bij Bol.com iedere soort zaagtafel die je maar zoekt. Of het nu een tafelzaag met of zonder onderstel is, een zaagtafel afkortzaag of een cirkelzaagtafel, Bol.com heeft het wel. Je kunt dan kiezen uit zeer gerenommeerde merken tot onbekende merken en in alle prijsklassen.

Het grote voordeel van een Bol.com zaagtafel is natuurlijk dat je de keuze thuis kunt maken en je hoeft de deur niet uit om je zaagtafel te kopen. Deze wordt gewoon bij je thuisgebracht.

De goedkoopste zaagtafels kun je hier kopen 

Een goede zaagtafel voor al je klussen

Wil je graag thuis klussen of voer je professioneel klusopdrachten uit, voor het beste zaagresultaat gebruik je het beste een zaagtafel.

En dan maakt het eigenlijk niet uit of je grote werkstukken maakt waarbij je plaatmateriaal moet zagen of ingewikkelde hoekverbindingen. Wil je nog wat inspiratie opdoen voor een werkstuk? Die vind je ongetwijfeld op onze website. Zoek door de duizenden bouwtekeningen en maak je meubelstuk of constructie helemaal zelf. Doordat de bouwtekeningen gemakkelijk te volgen zijn, zijn ze geschikt voor zowel een beginner als een professional.

Bouwtekeningen nodig?

Als doe-het-zelver loop je steeds tegen het probleem aan dat je wel wat wilt bouwen maar helaas niet altijd weet hoe je het moet doen. Dit weten wij daarom hebben we een bouwtekeningenpakket gemaakt waar je elk willekeurig project kunt vinden. Alle tekeningen zijn voorzien van een handige materialenlijst. Deze kun je gelijk gebruiken om je materialen te bestellen en te zagen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat is jouw ervaring? Heb jij nog aanvullingen? Is er nog een merk vergeten? Laat het hier onder weten. Jou ervaring is altijd welkom

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.