Home » gids » Zweefdeurkast kopen? Waar moet je op letten?

Zweefdeurkast kopen? Waar moet je op letten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een hele mooi principe dat wordt toegepast bij kasten is een zweefdeur. Lees in dit artikel alles over een zweefdeurkast

Wat is een zweefdeurkast?

Een zweefdeurkast is een kast waarbij de deuren niet in maar voor de kast zitten. Het zijn geen draaideuren zoals je bij een (de naam zegt het al ) draaideurkast ziet. De deuren van de zweefdeurkast zitten op een rails en zijn gemakkelijk open en dicht te schuiven. Eigenlijk kun je dus stellen dat een zweefdeurkast hetzelfde is als een schuifdeurkast. Alleen is er wel een verschil. Een schuifdeur schuif je vaak vanboven en van onder door een gleuf. Deze deuren bevinden zich echt in de kast. Het schuiven kan soms wat moeilijk gaan. Bij een zweefdeur zitten de deuren voor de kast, waardoor ze gemakkelijk te verschuiven zijn.

Soorten zweefdeurkasten

Er zijn verschillende soorten zweefdeurkasten. Je hebt zweefdeurkasten die volledig van hout zijn. Maar er zijn ook zweefdeurkasten die volledig spiegelen. Natuurlijk is een combinatie van beide ook mogelijk. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Bepalend voor de grote van je kast is de ruimte waar de kast komt te staan. Is er plaats voor een 3- of zelfs 4-deurskast? Of hou je het gewoon met een 2-deurskast? Kies je voor een spiegelende kast? Of vind je dat te bewerkelijk en ga je liever voor alleen hout?

Er zijn zeer veel verschillende soorten uitvoeringen van een zweefdeurkast mogelijk. Deze is te maken in elke gewenste maat en vaak kun je kiezen uit de volgende houtsoorten:

 • Poolwit
 • Icona beuken
 • Sonoma eiken
 • Riviera eiken
 • Zilver eiken
 • Macadamia notenboom

Een kast moet natuurlijk goed en stevig zijn, maar mag ook een leuke look hebben. Een pareltje in je kamer! Je kunt er ook voor kiezen om de binnenkant van een gedegen houtsoort te maken, en de buitenkant van een houtsoort met een mooie look.

Dan heb je ook nog keuze in soorten spiegels of glas. Tja, keuzes maken kan soms best wel moeilijk zijn. Vaak kun je kiezen uit een grijze spiegel of gewone spiegel.  Je kunt kiezen uit grijs glas, sahara glas, wit glas of zwart glas. Dit is echt een persoonlijke keuze en is dus ook heel afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Het kan zelfs zijn dat je hetzelfde type kast kiest als een kennis, terwijl het eindresultaat er totaal anders uitziet omdat je een ander houtsoort kiest en een ander soort spiegel of glas. Weg met de standaardkasten, welkom persoonlijke kast!

Wat zo fijn is dat je zelf kan bepalen welke opties je nog toevoegt. Zo kun je er voor kiezen om verlichting aan te leggen in je kast of om een extra boord er aan te maken. Je kunt ook een TV-beugel in je kast maken of een extra riemenhouder. Een zweefdeurkast is dus geheel aan te passen naar je eigen smaak en keuze.

Voordelen van een zweefdeurkast

Een groot voordeel van een zweefdeurkast is dat je geen draaideuren hebt. Zeker in een kleine ruimte kan dit ideaal zijn. Je hoeft geen ruimte te reserveren voor een draaiende deur, je bespaart dus ruimte. Een ander voordeel is dat je de kast precies kunt (laten) maken naar je eigen smaak en keuzes. Design lijntjes geven de kast een extra luxe uitstraling.

Hier nog even de voordelen op een rijtje:

 • Bespaard ruimte
 • Geen draaiende deuren
 • Gemakkelijk te verschuiven
 • Geheel naar eigen smaak
 • Zelf de afmetingen bepalen
 • Zelf extra opties bepalen zoals verlichting
 • Met of zonder spiegel of glas

Zweefdeurkast kopen

Een zweefdeurkast kopen heeft als voordeel dat je zelf je wensen door kunt geven en de kast wordt kant en klaar afgeleverd. Een persoonlijke kast, geen frustraties met een spiegel die je wilt bevestigen en net uit je handen kapot valt. En het bespaart je veel tijd.

Direct een zweefdeurkast kopen? Neem hier eens een kijkje.

Zweefdeurkast kopen
Zweefdeurkast kopen

Twijfel je nog of je wel of geen zweefdeur kast wil kopen?

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een kast te maken. Dit kun je doen met behulp van onze bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.