Home » gids » Top 10 VADERDAGCADEAU’S zelf maken!

Top 10 VADERDAGCADEAU’S zelf maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

In dit filmpje een kort overzicht van de top 10 vaderdagcadeau’s. Laat je inspireren door deze voorbeelden van vaderdagcadeau’s en maak voor je vader het mooiste en meest unieke cadeau.

Top 10 VADERDAGCADEAU’S zelf maken!

1 Nestkast

Op nummer 1 voor vaderdagcadeau’s bij Fred staat de nestkast! Snel en eenvoudig te maken, niet te groot en toch een leuk cadeau. Het is alleen met het puntdakje even opletten dat je de juiste maten en verhoudingen gebruikt. En… let op dat het gat de juiste grote heeft voor de vogels die jíj graag in het nestkast voor je vader zou zien. Dat komt echt op de millimeter nauwkeurig! Het leuke van dit cadeau is, dat het niet uitmaakt hoeveel je er van hebt. Ik ken mensen die zelfs een hele muur vol nestkasten hebben in verschillende soorten en maten.

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 1 nestkastjes
Nestkastjes

2 Houten fruitkistje

Een houten fruitkistje had je misschien niet zo snel op nummer 2 in de top 10 verwacht. Toch is dit een zeer geliefd cadeau om te geven voor vaderdag. Regelmatig wordt het kistje persoonlijk gemaakt door er iets op te schilderen of met een speciale pen in te graveren. Echter vaak wordt het gebruikt om te vullen met favoriete etenswaren. Waar zou jij het mee vullen voor je vader?

Soms wordt dit houten fruitkistje ook gevuld met wat handgereedschappen.  Wees creatief, en je hebt oneindig veel mogelijkheden om dit kistje te vullen! Zo heb ik zelfs een keer meegemaakt dat er iemand verrast werd met een levende kip. Het was natuurlijk wel even afgedekt, en op de bodem lag karton. Voor de konijnenliefhebber zou dit ook perfect kunnen. Stro er in, afdekken, en je cadeau is klaar! Of heeft jou vader een transportfiets? Dan is het helemaal gaaf om dit persoonlijke kistje te maken voor op zijn fiets!

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 2 Houten fruitkistje
Houten fruitkistje

3 Bier statafel is ook een van de vaderdagcadeau’s

Jaja, de bier statafel staat op nummer 3 van de vaderdagcadeau’s! Een groot cadeau, maar dan heb je ook wat. Zowel bovenin als aan de voorkant kan er een bierkrat in. Voor de bovenkant is er zelfs een deksel, zodat je de statafel gemakkelijk dicht kan maken en deze niet vol loopt met regenwater. Tegelijkertijd heb je een fantastische opbergplaats voor je bierkrat!

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 3 bierstatafel
Bierstatafel

Moet je eens even zien, hoe favoriet deze bier statafel is!

Bier statafel is ook een van de vaderdagcadeau's
Bier statafel is ook een van de vaderdagcadeau’s

Is jou vader een bierliefhebber en geeft hij graag een feestje? Dan is dit echt iets voor hem!

4 Ladenblok

Op de 4de plek dit ladenblok. Ideaal voor in de schuur, om schroefjes spijkers en andere dingetjes in op te bergen. Makkelijk om te maken en leuk om cadeau te geven! Bovendien is het uiterst praktisch in gebruik. Ik denk dat als je dit ladenblok geeft, je vader er vast nog wel meer  kan gebruiken. Je zou het leeg kunnen geven, zodat je vader zelf kan bepalen wat hij er instopt. Maar leuker is het om er alvast wat doosjes met spijkers of schroefjes in te doen.

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 4 ladeblok
Ladenblok

Helemaal een verrassing zou zijn, om dit ladenblok niet te vullen met gereedschappen of materialen, maar met iets wat je vader helemaal niet verwacht. Je zou het bijvoorbeeld kunnen vullen met een reep chocola, een zakje borrelnoten en een mars. Eigenlijk hoef ik dat allemaal helemaal niet voor jou te bedenken, want jij hebt vast nog veel betere ideeën, en jíj weet tenminste waar jóu vader van houdt! Maar goed, het was ook alleen maar even om op een ideetje te brengen.

5 Gereedschapskist

Nummer 5, de gereedschapskist! Een musthave voor de klusser is een gereedschapskist. Deze gereedschapskist is handig mee te nemen en compact. Je hebt geen deksel wat openslaat maar je kunt direct bij al je gereedschappen. Bovendien kun je in de lade nog wat kleingereedschap leggen. Maak je liever toch een gereedschapskist met klep? Deze kun je ook  vinden in mijn bouwtekeningenpakket.

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 5 Gereedschapskist
Gereedschapskist

Een leuke manier van geven is het gevuld geven van de gereedschapskist. Te denken valt aan wat biertjes bovenin met een zak heerlijke borrelnoten of een verpakte worst. Inpakken in doorzichtig folie, en… wow! Een fantastisch cadeau! Zie jij het ook al voor je?

6 Cadeauverpakking bier

De 6de plaats verdient deze cadeauverpakking bier. Geen lastige vormen erin zagen, maar gewoon recht-toe-recht-aan. Een paar planken, een paar latjes, handvat eraan en vullen maar! Met welk soort bier zou jij deze cadeauverpakking vullen? Het leuke is dat deze cadeauverpakking hergebruikt kan worden. Sommige mensen gebruiken het nadien op het terras. Zij doen er dan een klein koeltasje in met koelelementen zodat het er net even wat leuker uitziet.

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 6 cadeauverpakking bier
Cadeauverpakking bier

7 Vuurtafel

Heel gaaf en sfeervol is deze vuurtafel die de 7de plaats heeft bemachtigd van de vaderdagcadeau’s. Het voordeel van deze vuurtafel is dat hij heel compact is. Hoe groot of klein je tuin ook is, er is altijd wel een plekje voor deze vuurtafel te vinden. Weet je wat ook zo handig is? Dat je drinken heerlijk koel blijft! Doordat er aan de zijkant plankjes bevestigd worden, krijgt het vuur geen kans om het drinken warm te maken. Heerlijk sfeervol met een wijntje en wat lekkere hapjes!

Zie jij deze vuurtafel al bij je vader in de tuin staan? Of misschien wil je hem stiekem ook wel voor jezelf 😉 Het enige nadeel is dat de gasfles steeds vernieuwd moet worden en als je veel stookt is dat best wel prijzig. Maar dat nadeel weegt vast niet op tegen de vele sfeeruurtjes die je met deze vuurtafel kunt beleven.

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 7 vuurtafel
Vuurtafel

8 Krukje

Een krukje op nummer 8, want dat kan altijd handig zijn. Je kunt het krukje gebruiken om op te zitten zodat je even iets kan drinken tijdens het klussen.  Dit krukje is zowel voor binnen als voor buiten te gebruiken. Misschien is jou vader al wat ouder en vindt hij het fijn om in de schuur een krukje te hebben staan. Zo kan hij tussen de werkzaamheden door, steeds een korte tijd uitrusten. Of is het een handig krukje voor op het terras?

Dit krukje is eenvoudig in elkaar te zetten. Je hebt alleen maar planken van dezelfde dikte en hetzelfde formaat nodig. De een soms net wat langer dan de andere, maar dat is echt een peuleschilletje. Zaag erin, en gaan! Het mooie is dat dit in een houtsoort naar keuze gemaakt kan worden. Je kan het ruw laten of netjes afwerken.  En wist je dat zo’n krukje ook superhandig kan zijn om op te staan? Als je iets moet pakken wat hoger ligt of als je een klus klaart op hoogte. Eventueel zou je de poten ook iets korter kunnen laten, zodat het meer fungeert als opstapje.

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 8 krukje
Krukje

9 Wijnrek

Voor de wijnliefhebber op de 9de plaats het wijnrek. Kijk ook even in het filmpje (misschien heb je dat al lang gedaan, sorry dan) voor een foto van dit prachtige wijnrek! Als je dit zo ziet op de tekening vind je het misschien moeilijk om er een voorstelling van te maken. Maar… op de foto in het filmpje zie je dat dit werkelijk waar een kunststuk en eyecatcher in je huis, tuin, wijnkelder of terras kan worden! Drinkt jou vader graag een wijntje? Dan is dit vast iets voor hem! Met wat leuke accessoires, zoals een trosje nepdruiven eraan, maak je het echt helemaal af.

Wat ik zelf ook zo leuk en handig vind, is dat je de glazen er aan kunt hangen! Zo komt er tenminste geen stof in en het staat nog leuk ook. Een wijnrek met ruimte voor drie liggende wijnflessen, en plaats voor zes wijnglazen! Heeft je vader slechts één wijnfles per keer in huis? Dan kun je die ook eventueel in het midden leggen en op het bovenste en onderste boordje wat ter decoratie zetten.

top 10 vaderdagcadeau's Nummer 9 Wijnrek
Wijnrek

10 Picknicktafel

Last but not least, nummer 10 de picknicktafel! In mijn bouwtekeningenpakket staan verschillende varianten van een picknicktafel. Voor vaderdag is de vaststaande picknicktafel het meest gebruikt. Doorgaans is de opklapbare combinatie picknicktafel-bank heel erg geliefd. Het afgelopen jaar is dat zelfs de meest gedownloade bouwtekening geweest.

Picknicktafel nummer 10 van de top 10 vaderdagcadeau's
Picknicktafel

Uiteraard heb je zelf de keuze welke variant jij gaat maken voor vaderdag. De opklapbare picknicktafel-bank combinatie is zeer bewerkelijk. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de vaststaande picknicktafel vaker gemaakt en gegeven wordt als vaderdagcadeau. Het is wel handig om vooraf even te informeren of er plaats voor deze bank is en of dit wel gewenst is. Want… een picknicktafel is wel heel gezellig en er kunnen veel mensen op, maar neemt ook een redelijke plaats in op je terras.

Zo maak je zelf de top 10 vaderdagcadeau’s

Je denkt misschien, hoe ga ik een project van bovenstaande top 10 succesvol afronden.  Daarvoor maak je simpelweg gebruik van mijn bouwtekeningen. In iedere tekening wordt er stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Zo rond je ieder project, welke je ook maar wilt maken, succesvol af. Wat ga jij voor je vader maken? Iets uit de top 10? Of heb jij al een heel ander idee? Ik ben heel benieuwd! Wil je het even in een reactie laten weten? Alvast super bedankt!

Via deze pagina direct toegang tot heb basispakket met bouwtekeningen

Al in het bezit van Freds bouwtekeningen pakket? Top! Dan ben ik heel benieuwd wat jij gaat maken. Wordt het iets uit de top 10? Of iets anders uit het pakket? Wat ga jij geven?

Nog meer tips voor vaderdagcadeau’s

Zie je het even niet zitten om binnen korte tijd nog iets te maken voor vaderdag? Dan zou ik voor meer tips en ideeën voor vaderdagcadeau’s  eens een kijkje nemen op mijn blogartikel extra vaderdagtips. Daar heb ik speciaal voor jou een selectie gemaakt van leuke, originele en handige cadeau’s. In no-time, klikken, bestellen en klaar! De beste winkel voor vaderdagcadeau’s vind je hier

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.