Waar maak je een vrouw echt blij mee? Inderdaad, een nette inbouwkast waar alle kleding netjes kan worden opgehangen. Maar een inbouwkast is natuurlijk niet alleen voor dit doel handig, want het bespaart ook behoorlijk wat ruimte waardoor je de overgebleven ruimte kan gebruiken voor andere doeleinden. Een inbouwkast maken is de manier om op een unieke manier je kleding op te bergen.

Als je ooit nog eens besluit om je huis te verkopen, zal de inbouwkast voor de potentiële kopers zeker een reden kunnen zijn om het huis te kopen. Maar je hoeft niet alleen voor kleding een inbouwkast te maken. Want ook voor het opbergen van spullen die je wat minder gebruikt is een inbouwkast maken hartstikke handig. Voor het bouwen van een inbouwkast heb je wel wat extra informatie nodig en natuurlijk de bouwtekening. Daar vertel ik jou verderop meer over.

Beginnen met een inbouwkast maken 

Persoonlijk ben ik van mening dat je zoveel mogelijk moet proberen de beschikbare ruimte efficiënt te gebruiken. Als je dit doet, benut je de ruimte optimaal en haal je ook het maximale uit iedere vierkante meter. Je hoeft echter geen grote bedragen uit te geven om dit te kunnen doen, een inbouwkast maken zou je al een eind op weg kunnen helpen. Daarom is dit ook een van de veel gekozen bouwprojecten van het afgelopen jaar. Een inbouwkast maken is ook nog eens een stuk beter te doen sinds de komst van bouwtekeningen.

Want met een bouwtekening gaan we de inbouwkast maken. Je leest hier alle informatie op voor de bouw van de inbouwkast. Alle materialen die je nodig hebt, staan op de bouwtekening weergeven. Dat varieert van de verschillende schroefjes tot alle planken. En vanzelfsprekend kan je ook alle bijbehorende afmetingen vinden die je voor de nieuwe inbouwkast nodig hebt. De bouwtekening is in principe alles wat je nodig hebt om te begrijpen hoe je een inbouwkast kunt bouwen. Daardoor is de kans op constructiefoutjes lager en kan je sneller een project afronden.

Locatie bepalen

Waar wil je de kast gaan maken? Hoeveel ruimte heb je beschikbaar? Waar wil je de kast voor gaan gebruiken? Het is verstandig om daar eerst een antwoord op te geven voor je verder gaat.

Gewenste afmetingen

Wat wil je er allemaal in kwijt kunnen? Het is slim om je kast wat groter te maken dan je nu nodig hebt. Teveel ruimte heb je niet snel. Meestal is het al snel te kort. Aan de hand hiervan bepaal je de gewenste afmetingen.

Materialen bestellen

Het is nu tijd om de gewenste bouwtekening erbij te zoeken zodat je de materialen kunt bestellen. Aan de hand van de materialenlijst op deze tekening kun je de bestelling plaatsen. Je kunt je materialen bestellen bij een bouwmarkt bij jou in de buurt of bij een houthandel. In beide gevallen moet je er wel rekening mee houden dat je er zelf om zal moeten rijden. Dus je hebt een kar nodig. In een bouwmarkt moet je extra alert zijn op de kwaliteit van het hout. Balken kunnen soms wel eens krom zijn dat werkt niet heel fijn.

Een houthandel heeft over het algemeen wel een betere kwaliteit van hout. Een ander punt waar je op moet letten is de prijs. De kosten kunnen nogal variëren check daarom altijd alles via internet.

Aandachtspunten voor dit project

Voor dit doe-het-zelf project hecht ik veel waarde aan de afwerking. Dat komt doordat een inbouwkast een waarde-verhogende toevoeging aan je huis kan zijn. Dus als de inbouwkast van hoge kwaliteit is, zal je waarschijnlijk met winst de inbouwkast kunnen door verkopen bij de mogelijke verkoop van je huis. Zorg daarom dat je voor wat beter hout kiest dan voor andere projecten, ook omdat je inbouwkast wel tegen een stootje moet kunnen.

Je kunt overigens tijdens het maken van je inbouwkast nog diverse invloeden in dit project verwerken. Dit kan zich uiten in het toevoegen van extra departementen of lades, waardoor je handiger spullen kunt opbergen. De bouwtekening moet gedurende dit project bij iedere stap gebruikt worden. Dit beperkt de kans op foutjes en zal je aan het einde van de rit alleen maar geld opleveren. De inbouwkast maken kan op deze manier zo goedkoop mogelijk gebeuren!

De bouwtekening downloaden bij Fred

Je kunt een inbouwkast maken aan de hand van de bouwtekening die je in mijn bouwtekeningenpakket kunt vinden. Op de homepage van deze website lees je alles over het pakket waar maar liefst duizenden bouwtekeningen in zitten. Ook de inbouwkast bouwtekening is natuurlijk in dit pakket te vinden. Dit stelt jou in staat om met een inbouwkast maken te beginnen. Maar dat natuurlijk niet alleen, want er zijn nog heel veel andere projecten die jij kunt uitvoeren met dit pakket.

Dit zijn projecten die van alles kunnen zijn, waaronder het maken van een tuinhuisje tot een tafel. Ook meubels zoals een bed of bank zijn met het bouwtekeningenpakket zelf in huis te bouwen. Een inbouwkast maken zal dus slechts het beginproject zijn!

Wil je meer ontdekken over dit pakket? Dan vertel ik je er op deze pagina alles hierover!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

inbouwkast maken

inbouwkast maken

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening