Home » Blog » Huis » Vloerisolatie wat zijn de voordelen en waarom zou je het toepassen.

Vloerisolatie wat zijn de voordelen en waarom zou je het toepassen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Waarom zou je vloerisolatie toepassen? Dit is een hele goede vraag. Vloerisolatie zorgt er voor dar jou huis minder warmte verliest via de vloer.

Veel oude huizen hebben geen vloerisolatie en zijn over het algemeen helemaal slecht geïsoleerd. Het gevolg is dat je stookkosten enorm hoog zijn.

Bij nieuwe huizen is de vloerisolatie wel goed op orde. Dit heeft te maken met de huidige wet en regelgeving. De regelgeving wordt regelmatig aangepast aan de hand van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van isolatie.

Vloerisolatie aanbrengen bij een oude of bestaande woning.

Maar hoe ga je te werk om je oude of bestaande huis te voorzien van vloerisolatie. Je kunt het zelf doen of laten doen.

Stel dat je het zelf doet dan kost dit veel tijd en energie. Maar wat kun je dan het beste doen? Deze optie is eigenlijk alleen geschikt wanneer je jou hele vloer wil vervangen. Dus tijdens het verbouwen van je huis. Haal de bestaande vloer weg. Graaf daarna het zand weg tot dat er ongeveer 45cm ruimte ontstaat. Dan breng je een zandbed van ca 10cm aan. Zet er water op zodat het zandbed goed kan inklinken. Breng daarna PE-folie van 0,2mm aan deze folie voorkomt optrekkend vocht. Breng de EPS isolatie van ca 100mm dik aan.

Stel nu de betonnetten (wapening) op hoogte. Zodat ze los zijn van de isolatie. Dit doe je door stukken tegel onder de betonnetten leggen. Deze verdeel je onder de netten zodat ze goed ondersteund worden.

Stort daarna de betonvloer van ca 20cm. Verdicht deze betonvloer goed tijdens het storten. Hiervoor gebruik je een trilnaald. Deze trilnaald kun je huren of gebruiken van de betonleverancier. Mocht je de beton zelf willen maken is het handig om hier eerst achter aan te gaan. Let er op dat zelf beton maken veel werk is. Laat deze goed drogen voordat je de smeervloer aanbrengt.

Als laatste breng je de smeervloer aan. Mocht je vloerverwarming willen breng deze dan eerst aan op de gestorte betonvloer. Breng daarna de smeervloer aan.

Vloerisolatie
Vloerisolatie

Vloerisolatie aan laten brengen door een gespecialiseerd bedrijf.

Wanneer je er tegenop zie om de vloerisolatie zelf aan te brengen of je hebt geen zin om heel de vloer te vervangen. Dan kun je ook naar een gespecialiseerd bedrijf gaan. Het voordeel hiervan is dat je in korte tijd klaar bent en je niet in de rommel zit. Wil je meer weten? Vul dan de onderstaande gegevens hieronder in en vraag een gratis vrijblijvende offerte aan.

Vloerisolatie aan laten brengen is snel en effectief

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.