Home » Blog » Klustips » Hoe kan ik een grey wash maken?

Hoe kan ik een grey wash maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je ziet tegenwoordig hout in bijzonder veel verschillende stijlen in meubelcentra voorbijkomen. Het geeft de meubels die zij verkopen een unieke uitstraling waarvan veel mensen denken dat zij alleen een meubel met soortgelijke uitstraling in huis kunnen halen wanneer zij hier behoorlijk wat voor betalen. Dit is echter niet de werkelijkheid, want jij kunt ook zelf je meubels verven zoals de meubelgiganten dan doen. Door middel van een grey wash kan jij je houten meubels een vintage uitstraling geven waar velen jaloers op zullen zijn. Waar jij in een meubelzaak honderden euro’s voor betaalt, kan jij met de juiste verfwash helemaal zelf maken.

Je vurenhout f steigerhout vergrijzen middels een grey wash is een goedkoop proces met producten die jij bij vrijwel iedere bouwmarkt kunt kopen. Je hoeft dus niet lang te zoeken voordat jij in het bezit bent van de juiste grey wash. Je kunt ervoor kiezen zelf een greywash te maken, waar ik je in dit artikel meer over vertel, of je kunt een kant-en-klare greywash in de bouwmarkt laten maken en vervolgens kopen. Zo kan jij tegen een goede prijs je hout met een grey wash verven en zo een prachtig meubel maken.

Wil je meer weten over het zelf maken van een grey wash? Ontdek dan hieronder hoe jij je eigen grey wash kunt maken!

Op welke soorten hout kan ik een grey wash verven?

Je hebt de keuze uit een behoorlijk aantal verschillende houtsoorten om een greywash op aan te brengen. Om te beginnen kan jij kiezen voor steigerhout, een houtsoort waar grey washen het mooiste resultaat op geeft. Steigerhout is vaak al voorzien van enkele rustieke kenmerken en in combinatie met een greywash maak jij deze uitstraling helemaal af. Je kunt ook vurenhout, douglashout of grenenhout kiezen.

Het steigerhout is doorgaans beschikbaar in twee algemene soorten, gebruikt en nieuw steigerhout. Gebruik steigerhout is voor een grey wash goedkoper, maar wel lastiger omdat de oppervlakte van het steigerhout een stuk ruwer is. Het zorgt wel eerder voor een opvallend vintage uiterlijk. Nieuw steigerhout is ook geschikt om een greywash op aan te brengen en is door het geschuurde oppervlak ook eenvoudiger te verven. Je kunt nieuw steigerhout aanschaffen in vrijwel iedere doe-het-zelf markt.

Hoe maak ik zelf een grey wash?

Zelf kan jij ook een grey wash maken! Als je zo min mogelijk tijd aan de greywash wilt besteden kan je natuurlijk ook een kant-en-klare greywash bij de bouwmarkt kopen, maar het zelf maken van een grey wash is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens leerzaam.

Het enige wat je hoeft aan te schaffen is krijtverf, water, brede kwasten en een messing- of staalborstel. Je kunt middels een standaard verfwash vervolgens je eigen greywash maken. Vraag  bij je lokale bouwmarkt na welke verfwash jij nodig hebt om een grey wash te maken zoals jij dat graag ziet. Zij kunnen jou verschillende kleurstalen laten zien van hoe de grey wash er naar verwachting uit komt te zien.

Voeg 1 op 1 water aan de verfwash toe om de verfmix te verdunnen. Wil je een wat donkere grey wash, dan voeg je nog wat extra verfwash toe. Voor een lichtere grey wash is logischerwijs de toevoeging van extra water noodzakelijk.

Vervolgens is het tijd om de greywash aan te brengen. Doe dit met lange halen over het hout om zo een mooi en egaal resultaat te creëren. Door het nauwgelet volgen van deze stappen kan je er zelf voor zorgen dat je een prachtig greywash houten meubel maakt!

Kopen of maken?

Beiden hebben zo hun voor en nadelen.

Voordelen kopen

  1. Snel in huis vandaag besteld en morgen in huis
  2. Geen ingrediënten nodig om zelf te maken

Nadelen kopen

  1. Duur
  2. Je bent beperkt tot het aanbod wat er is

Waar koop je de grey wash?

Wanneer je er voor kiest om het te gaan kopen is het handig om goed op te letten. Je moet weten dat de kwaliteit goed is. Je wil dat de garantie voorwaarden van de webwinkel goed in orde zijn. Beiden hebben we gevonden via deze website voor beits kijk hier en voor verf kijk dan hier.

Wil je het liever zelf een een fysieke winkel halen? Kijk dan eens bij een bouwmarkt bij jouw in de buurt. Zo kun je ook bij een verfspecialist kijken maar dan weet je zeker dat je de hoofdprijs betaald.

Natuurlijk kun je ook zoeken via Google er zijn talloos veel bedrijven die hier hun handel in hebben. Het kan zijn dat je maar heel weinig nodig hebt. Ook zou je er dan voor kunnen kiezen of je wat via marktplaats kunt krijgen. Maar dit is altijd wel een risico wat je neemt. Zelf zou ik daar nooit voor kiezen.

De voordelen van zelf maken

  1. Goedkoop
  2. Veel variatie wat verschillende mogelijkheden betreft
  3. Kwaliteit heb je zelf in de hand
  4. Geeft veel voldoening

Enkele nadelen van zelf maken

  1. Kost wat tijd om zelf te maken
  2. Je hebt wat gereedschappen nodig maar dit hebben de meeste mensen allang in huis.

Ook nog je eigen meubels maken met grey wash hout?

Na het aanbrengen van de grey wash op het hout is het nog leuker om deze houten planken om te vormen tot een compleet meubel. Middels de juiste bouwtekening is dit mogelijk, welke jij kan vinden in mijn bouwtekeningenpakket. In dit bouwtekeningenpakket vind je tienduizend bouwtekeningen die jou gaan helpen bij het creëren van prachtige meubels. Met welke houtsoort je ook werkt, grey wash of niet, je kunt zoveel meubels maken als je wilt met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Meer weten? Klik dan nu hier om meer te weten te komen over mijn bouwtekeningenpakket!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Grey Wash
Grey Wash maken en aanbrengen kun je zelf

Grey Wach maken en aanbrengen doe je zelf

Meer van dit soort artikelen

10 reacties

    1. Ja dat is mogelijk mits je deze meubels op de juiste manier voorbehandeld.
      Bij een lokale schilderszaak kunnen ze jou precies uitleggen hoe

  1. Ik heb een meubel vorig jaar gebeitst, maar nu vind ik de kleur niet zo goed meer en wil ik het behandelen met een greywash. Moet ik dan de laag beits er echt afschuren of behandelen met een bijtend middel? Is het niet genoeg om lichtjes op te schuren?

    Alvast bedankt!

    1. Bij lichtjes opschuren heb je kans dat er nog resten van de beits achterblijven.
      Voor het beste resultaat moet je het inderdaad afschuren

  2. Ik heb meubels in het verleden donker gebeitst. Nu krijg ik kale plekken en scheuren in het hout. Nu wil ik juist wat extra kale plekken op bv de hoeken. Is het ook mogelijk dat ik dat alleen die plekken vergrijs. Wat voor matte grijs zou ik daar het beste voor gebruiken?

  3. Ik lees hieronder dat je eiken meubels in olie moet voorbehandelen, waarmee en hoe?
    Ik ben bij 2 verschillende zaken geweest, waaronder kavel 22 in opende, een speciaal zaak in deze techniek, en beide geven aan dat het niet mogelijk is om eiken meubels in olie van white wash te voorzien.
    Het is eikenfineer, dan is schuren geen optie.
    Ik hoor graag, hoe het wel kan, met evt welke producten die ik kan gebruiken.

  4. Mijn steiger houten tafel is nu met een whiteboards wash, met een laagje er overheen denkwijze. Ik wil nu een greywash het liefst vrij donker. Is alleen opschuren voldoende?
    Of moet ik de tafel helemaal met de schuurmachine doen?
    Moet ik het nog behandelen met een vernis om het water en vuilafstotend te maken?

  5. Hallo..
    Heb onlangs een kledingkast van steigerhout gekocht in de kleur greywash.
    Vind de kleur toch niet echt bijzonder. Kan ik hier nu gewoon over heen met een donkerekleur wash of moet de kast dan opnieuw opgeschuurd worden. De kleur die ik wil gebruiken is zwart wash ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.