Je ziet tegenwoordig hout in bijzonder veel verschillende stijlen in meubelcentra voorbijkomen. Het geeft de meubels die zij verkopen een unieke uitstraling waarvan veel mensen denken dat zij alleen een meubel met soortgelijke uitstraling in huis kunnen halen wanneer zij hier behoorlijk wat voor betalen. Dit is echter niet de werkelijkheid, want jij kunt ook zelf je meubels verven zoals de meubelgiganten dan doen. Door middel van een grey wash kan jij je houten meubels een vintage uitstraling geven waar velen jaloers op zullen zijn. Waar jij in een meubelzaak honderden euro’s voor betaalt, kan jij met de juiste verfwash helemaal zelf maken.

Je vurenhout f steigerhout vergrijzen middels een grey wash is een goedkoop proces met producten die jij bij vrijwel iedere bouwmarkt kunt kopen. Je hoeft dus niet lang te zoeken voordat jij in het bezit bent van de juiste grey wash. Je kunt ervoor kiezen zelf een greywash te maken, waar ik je in dit artikel meer over vertel, of je kunt een kant-en-klare greywash in de bouwmarkt laten maken en vervolgens kopen. Zo kan jij tegen een goede prijs je hout met een grey wash verven en zo een prachtig meubel maken.

Wil je meer weten over het zelf maken van een grey wash? Ontdek dan hieronder hoe jij je eigen grey wash kunt maken!

Op welke soorten hout kan ik een grey wash verven?

Je hebt de keuze uit een behoorlijk aantal verschillende houtsoorten om een greywash op aan te brengen. Om te beginnen kan jij kiezen voor steigerhout, een houtsoort waar grey washen het mooiste resultaat op geeft. Steigerhout is vaak al voorzien van enkele rustieke kenmerken en in combinatie met een greywash maak jij deze uitstraling helemaal af. Je kunt ook vurenhout, douglashout of grenenhout kiezen.

Het steigerhout is doorgaans beschikbaar in twee algemene soorten, gebruikt en nieuw steigerhout. Gebruik steigerhout is voor een grey wash goedkoper, maar wel lastiger omdat de oppervlakte van het steigerhout een stuk ruwer is. Het zorgt wel eerder voor een opvallend vintage uiterlijk. Nieuw steigerhout is ook geschikt om een greywash op aan te brengen en is door het geschuurde oppervlak ook eenvoudiger te verven. Je kunt nieuw steigerhout aanschaffen in vrijwel iedere doe-het-zelf markt.

Hoe maak ik zelf een grey wash?

Zelf kan jij ook een grey wash maken! Als je zo min mogelijk tijd aan de greywash wilt besteden kan je natuurlijk ook een kant-en-klare greywash bij de bouwmarkt kopen, maar het zelf maken van een grey wash is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens leerzaam.

Het enige wat je hoeft aan te schaffen is krijtverf, water, brede kwasten en een messing- of staalborstel. Je kunt middels een standaard verfwash vervolgens je eigen greywash maken. Vraag  bij je lokale bouwmarkt na welke verfwash jij nodig hebt om een grey wash te maken zoals jij dat graag ziet. Zij kunnen jou verschillende kleurstalen laten zien van hoe de grey wash er naar verwachting uit komt te zien.

Voeg 1 op 1 water aan de verfwash toe om de verfmix te verdunnen. Wil je een wat donkere grey wash, dan voeg je nog wat extra verfwash toe. Voor een lichtere grey wash is logischerwijs de toevoeging van extra water noodzakelijk.

Vervolgens is het tijd om de greywash aan te brengen. Doe dit met lange halen over het hout om zo een mooi en egaal resultaat te creëren. Door het nauwgelet volgen van deze stappen kan je er zelf voor zorgen dat je een prachtig greywash houten meubel maakt!

Kopen of maken?

Beiden hebben zo hun voor en nadelen.

Voordelen kopen

  1. Snel in huis vandaag besteld en morgen in huis
  2. Geen ingrediënten nodig om zelf te maken

Nadelen kopen

  1. Duur
  2. Je bent beperkt tot het aanbod wat er is

Waar koop je de grey wash?

Wanneer je er voor kiest om het te gaan kopen is het handig om goed op te letten. Je moet weten dat de kwaliteit goed is. Je wil dat de garantie voorwaarden van de webwinkel goed in orde zijn. Beiden hebben we gevonden via deze website voor beits kijk hier en voor verf kijk dan hier.

Wil je het liever zelf een een fysieke winkel halen? Kijk dan eens bij een bouwmarkt bij jouw in de buurt. Zo kun je ook bij een verfspecialist kijken maar dan weet je zeker dat je de hoofdprijs betaald.

Natuurlijk kun je ook zoeken via Google er zijn talloos veel bedrijven die hier hun handel in hebben. Het kan zijn dat je maar heel weinig nodig hebt. Ook zou je er dan voor kunnen kiezen of je wat via marktplaats kunt krijgen. Maar dit is altijd wel een risico wat je neemt. Zelf zou ik daar nooit voor kiezen.

De voordelen van zelf maken

  1. Goedkoop
  2. Veel variatie wat verschillende mogelijkheden betreft
  3. Kwaliteit heb je zelf in de hand
  4. Geeft veel voldoening

Enkele nadelen van zelf maken

  1. Kost wat tijd om zelf te maken
  2. Je hebt wat gereedschappen nodig maar dit hebben de meeste mensen allang in huis.

Ook nog je eigen meubels maken met grey wash hout?

Na het aanbrengen van de grey wash op het hout is het nog leuker om deze houten planken om te vormen tot een compleet meubel. Middels de juiste bouwtekening is dit mogelijk, welke jij kan vinden in mijn bouwtekeningenpakket. In dit bouwtekeningenpakket vind je tienduizend bouwtekeningen die jou gaan helpen bij het creëren van prachtige meubels. Met welke houtsoort je ook werkt, grey wash of niet, je kunt zoveel meubels maken als je wilt met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Meer weten? Klik dan nu hier om meer te weten te komen over mijn bouwtekeningenpakket!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Grey Wash

Grey Wash maken en aanbrengen kun je zelf

Grey Wach maken en aanbrengen doe je zelf