Home » Blog » Doe het zelf » Gebruik maken van verniswas?

Gebruik maken van verniswas?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Verniswas is een onderscheidende stijl waarmee we de robuustheid van vernis samenvoegen met het uiterlijk van een authentieke wash. Dit geeft ieder een meubel een uniek en mooi uiterlijk wat ervoor zal zorgen dat het meubel zal opvallen tussen de meubels gevormd in traditionele stijl. Het gebruik van verniswas zorgt ervoor dat onbehandeld hout langer meegaat doordat verniswas hout beschermt. Dit doet verniswas doordat het met een duurzame, vlek- en hittebestendige en watervaste afwerking te werk gaat. Meubels krijgen hierdoor een vintage en gebruikte uitstraling, want op het moment hip is.

Doordat verniswas op waterbasis gemaakt wordt droogt het snel en is het gemakkelijk aan te brengen. Het voor alle soorten houten meubels geschikt, dus binnen en buiten. Dan kunnen we het hebben over meubels als een kast of een tafel maar ook de schuur of speelgoed kan van een verniswas worden voorzien. Je trap voorzien van een mooie verniswas? Geen probleem want dat is ook gewoon mogelijk! Ten slotte kan je een verniswas ook aanbrengen als patineerlaag wanneer er al een laag krijtverf aanwezig is. Wil je meer weten over vernis? Lees dan snel verder!

Hoe werk ik met verniswas?

Het werken met verniswas is erg eenvoudig maar vereist wel enkele uitleg. Je kunt deze was in vele verschillende kleuren verkrijgen waardoor je dus behoorlijk wat variaties door kan voeren en dus de meest uiteenlopende kleuren kan toepassen. Door de vele tinten te blijven mengen kan je eindeloos tinten blijven maken, wat voor een uniek en onderscheidend meubel kan zorgen.

Aanbrengen

Wil je verniswas aanbrengen? Dan kan je dat het best doen met een platte acrylkwast of spat. Breng op een rustige manier een niet te dunne laag vernis aan. Als je het wel te dun doet zal de vernis te snel drogen waardoor je aanzetten al krijgen. Strijk de verniswas langzaam uit richting de houtverven en zorg ervoor dat je het overtollige verniswas goed afveegt, bij voorkeur met een pluisvrije vod.

Verdunnen

Om je vernis een transparantere uitstraling te geven kan je de verniswas verdunnen. Dit moet je niet met water doen maar met transparante vernis. Als je dit met water doet zal de verniswas er lelijker uit komen te zien. Wanneer je dit wel met transparante vernis doet geeft dit hetzelfde effect als wanneer je krijtverf met water zou verdunnen. Voeg in kleine hoeveelheden transparante verniswas toe zodat je niet te transparante vernis krijgt.

Afwerken

Het afwerken van de verniswas komt als laatste aan bod. Want normaal hoef je verniswas eigenlijk helemaal niet af te werken. Ik raad je aan om de eerste week nadat de verniswas is aangebracht deze te beschermen tegen vocht en stoom. Zorg ervoor dat er nog zo min mogelijk van de nieuwe meubels voorzien van vernis gebruikt wordt gemaakt zodat de vernis de tijd krijgt om goed in te trekken. Heb je vernis aangebracht op je trap? Dan raad ik je aan gebruik te maken van vloervernis. Dit stelt je weer in staat om toch gebruik te maken zonder de verniswas te beschadigen.

Kopen

Waar kun je de beste vernis kopen? Je kun je vernis via 3 mogelijkheden kopen.

  1. Via de verfspecialist
  2. In de bouwmarkt
  3. Online

Voor je het gaat kopen is het verstandig om te kijken waar ze echte kwaliteit leveren en naar de betaalbaarheid.

Via de verfspecialist

Je kunt er voor kiezen om bij een plaatselijke verfspecialist je was te kopen. Het voordeel is dat daar enorm veel kennis is over het product dat ze aanbieden. Het nadeel is dat de prijs heel hoog is ten opzichte van andere winkels. Nog een nadeel is dat een kleine specialist niet alles in huis kan hebben waardoor je extra veel tijd kwijt bent voor je kunt beginnen

In de bouwmarkt

Via een bouwmarkt kun je ook kopen. Het nadeel is daar dat ze alleen de basiskwaliteit hebben en meestal een klein assortiment. Al is dit in de afgelopen jaren al sterk verbeterd.

Online

Dan heb je ook nog de mogelijkheid om via Google op zoek te gaan naar de beste vernis. Je komt dan op een enorm aanbod uit. Het is heel lastig om uit te vinden welk bedrijf wel en welk bedrijf niet betrouwbaar is. Hoogst waarschijnlijk zie je dan door de bomen het bos niet meer.

Daarom hebben wij voor jou een website uitgekozen waar je betrouwbaar kunt winkelen. Goede garantie en leveringsvoorwaarden Je kunt het hier vinden.

 

Bouwtekeningen gebruiken?

De mooiste meubels maak je natuurlijk helemaal zelf en het is nog leuker om deze na de bouw van een mooie verniswas te voorzien. Dit is iets dat jij ook helemaal zelf kan doen, waardoor je dus de meest hippe meubels helemaal zelf maakt. Om je eigen meubels te maken heb je wel bouwtekeningen nodig, en daar kan ik je weer bij helpen.

Ken je Freds Bouwtekeningenpakket al? Dat is een bouwtekeningenpakket waar meer dan tienduizend bouwtekeningen in te vinden zijn waarmee je vrijwel alle meubels die je kan bedenken kan maken. Van een bed tot een koffietafel of schuurtje, met dit bouwtekeningenpakket kan je pas echt aan de slag. Met bouwtekeningen meubels maken is verre van lastig, zolang je de bouwtekening maar goed volgt. Makkelijk toch?

Wil je meer weten over het bouwtekeningenpakket van Fred? Lees er dan hier alles over klik hier!

verniswas
verniswas

Je meubels voorzien van verniswas doe je volgens de bovenstaande stappen

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.