Home » Blog » Een tuinlantaarn maken of kopen? Wat is de beste optie?

Een tuinlantaarn maken of kopen? Wat is de beste optie?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een mooie tuinlantaarn zelf maken of kopen? Je hebt 2 opties en beide opties hebben hun voor en nadelen. Wanneer je echter de tijd hebt is het zelf maken van een mooie RVS of gegalvaniseerde tuinlantaarn wel de beste optie. Dan heb je echt wat unieks en het geeft enorm veel voldoening.

Een duurzame tuin

tuinlantaarn maken
tuinlantaarn maken

Veel mensen investeren in hun tuin en willen deze zo mooi mogelijk maken. Alles in je tuin moet er perfect uit zien. Dit geld ook voor de verlichting in je tuin langs de paden.

Verlichting bepaalt ‘s avonds niet alleen de sfeer van je tuin maar zorgt er ook voor dat je ’s avonds in het donker ook van je tuin kunt genieten. Verder houdt het inbrekers op afstand want die werken nu eenmaal niet graag onder een tuinlantaarn.

Kies voor duurzame materialen zoals roestvaststaal of gegalvaniseerd staal. Je weet dan zeker dat je het maar eenmaal hoeft te maken. Het gaat een leven lang mee.

Kosten besparing

Door deze tuinlantaarn zelf te maken kun je de kosten enorm drukken. De hoeveelheid materiaal die er in gaat zitten valt wel mee. Je hebt buismateriaal nodig en wat plaatmateriaal van verschillende diktes. De hoeveelheid tijd om een tuinlantaarn zelf te maken kan aardig oplopen.

Mocht je meerdere tuinlantaarns willen maken dan is het belangrijk om rekening te houden met de afstand tussen de lantaarns. Deze afstand onderling tussen de verschillende lantaarns wordt bepaalt door de lichtkring die wordt verspreid. Geheel afhankelijk van de grote van je tuin plaats je de tuinlantaarns elke 5 tot 10 meter of je kiest gewoon wat je zelf het mooiste vind. Want uiteindelijk draait het om jou 🙂

Zelf een tuinlantaarn maken

Hoe doe je dat? Met behulp van een goede bouwtekening is het maken van een tuinlantaarn makkelijk. Je volgt gewoon alle stappen en dan heb je uiteindelijk het gewenste resultaat. In ons pakket met bouwtekeningen vind je een duidelijke bouwtekening van de tuinlantaarn. Op deze tekening vind je verder nog een handige materiaallijst zodat je precies weet wat je  nodig hebt. Voor direct toegang tot deze bouwtekening kijk hier

Wil je gebruik maken van deze bouwtekening? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.