Home » Blog » Banken » Zelf een houten bankje maken, hoe doe je dat eigenlijk?

Zelf een houten bankje maken, hoe doe je dat eigenlijk?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Heb jij altijd al zelf een meubel willen maken en aan anderen laten je doe-het-zelf vaardigheden laten zien? Of wil jij gewoon een houten bankje maken? Dan heb ik goed nieuws voor je, want in dit artikel vertel ik jou persoonlijk hoe jij zelf een houten bankje kunt maken voor binnen en buiten. Waar veel aspirant doe-het-zelvers in het begin de stap nog niet durven te nemen door zelf te gaan klussen, kan jij er vandaag voor zorgen dat je aan de slag gaat het met maken van een houten bankje.

Je kunt in dit artikel van alles lezen over de bouw van een houten bankje en het onderhoud hiervan. Ook vertel ik je welke meubels jij nog meer voor je tuin kunt maken zodat je tuin voorzien is van meerdere prachtige houten meubels.

Een houten bankje maken is gelukkig verre van lastig, zolang jij de bouwtekening voor het houten bankje maar volgt. Stap voor stap zal de bouwtekening jou helpen bij het realiseren van een prachtig houten bankje. Een eigen houten bankje maken ben je er klaar voor? Lees dan snel verder en begin nu met het maken van je eigen houten bankje!

Waar begin ik met het maken van een houten bankje?

Als je nog niet zoveel meubels zelf gemaakt hebt, kan het lastig zijn om erachter te komen waar je moet beginnen. Door zonder bouwtekening een meubel te maken is de kans op constructiefouten vele malen hoger dan wanneer jij met een bouwtekening werkt. Daarom kan ik je aanraden om met een bouwtekening je houten bankje te maken.

Behalve een houten bankje bouwtekening heb je natuurlijk nog veel meer nodig. Om te beginnen moet je de keuze maken uit verschillende houtsoorten. Denk ten eerste aan houtsoorten als steigerhout en grenen voordat jij een andere houtsoort kiest. Dit zijn beide geschikte houtsoorten om een houten bankje te maken.

Zelf kies ik maar al te graag voor een houtsoort als steigerhout. Behalve dat steigerhout goed verkrijgbaar is, kan het ook tegen een stootje. Zo is een houten bankje maken geen lijdensweg maar een leuk en leerzaam avontuur. Je leert op een leuke manier de fijne kneepjes van het doe-het-zelf vak kennen door gewoon aan de slag te gaan met de bouwtekening.

Hoe moet ik mijn houten bankje onderhouden?

Na het bouwen van je houten bankje moet je deze nog wel goed onderhouden. Ik raad je aan dit tenminste twee keer per jaar te doen zodat je zolang mogelijk van je houten bankje kunt genieten. Door middel van grondverf of beits kan jij de levensduur van het gebruikte hout verlengen. Ik kan je natuurlijk geen beloftes geven dat regelmatig onderhoud de levensduur van het hout verlengt, maar vooral als jij het houten bankje buiten gaat gebruiken is onderhoud van groot belang.

De barre weersomstandigheden die in Nederland soms voorkomen kunnen een ‘aanslag’ op de kwaliteit van het hout zijn.

Bouwtekeningen bij Freds Bouwtekeningen

Om je houten bankje te kunnen maken is het gebruik van een bouwtekening onvermijdelijk. De bouwtekening helpt jou bij het totstand brengen van een houten bankje waar je in de zomer heerlijk van kunt genieten. Lekker op je houten bankje uitrusten met een glas Chardonnay of een Lentebok in je hand. Heerlijk toch?

Met de bouwtekening voor het maken van een houten bankje uit mijn bouwtekeningenpakket kan jij de bouw van je houten bankje realiseren. In dit bouwtekeningenpakket zitten in totaal meer dan tienduizend bouwtekeningen die jij allen kunt gebruiken om meubels en andere objecten te maken. Naar dure meubelzaken gaan is zo verleden tijd, want nu kan jij je eigen meubels maken!

Benieuwd hoe jij aan dit bouwtekeningenpakket kunt komen? Klik dan nu hier!

Houten Bankje Maken
Houten bankje maken

Een houten bankje maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.