Home » Blog » Een bar maken van hout, hoe doe ik dat?

Een bar maken van hout, hoe doe ik dat?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Je wilt wat meer gezelligheid in huis brengen maar je weet niet precies hoe je dat kunt doen. Door zelf een bar te maken kan jij op feestjes en verjaardagen een stuk meer sfeer aan je huis toevoegen. Even gezellig een Belgisch biertje aan je zelf gemaakte houten bar drinken, heerlijk toch? Als jij besluit zelf een bar te maken, kan dit de realiteit worden. Het zelf bouwen van een bar van hout is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Het leert jou hout om te vormen tot een prachtig meubel waar jij met een glimlach gebruik van kunt maken. Een bar maken van hout helpt jou de gezelligheid in huis te halen.

In dit artikel lees je hoe jij een bar van hout kunt maken en waar je allemaal bij de bouw van je bar op moet letten. Zo vertel ik je welke onderhoudsmiddelen je nodig hebt om de levensduur van het hout te verlengen. De bouwtekening geeft verder precies weer welke afmetingen de verschillende planken moeten hebben en hoe jij de bar verder kunt bouwen. Drink gerust een kopje koffie bij het lezen van het dit artikel, want daarna gaan we meteen aan de slag!

Leer je eigen bar maken!

In het begin kan het soms onduidelijk zijn wat jij moet doen om een bepaald meubel te maken, helemaal wanneer jij zonder bouwtekeningen werkt. Maar wanneer jij met bouwtekeningen werkt, weet jij precies wat je moet doen. Het enige wat jij nog moet doen voordat jij je eigen bar kunt maken is het aanschaffen van het benodigde hout.

Er zijn verschillende houtsoorten waarmee jij kunt werken om een bar te maken. Ten eerste zijn de houtsoorten steigerhout en grenen geschikt voor het bouwen van een bar. Beide houtsoorten zijn goed verkrijgbaar en vereenvoudigen het bouwproces van de bar. Het onderhoud van een bar gemaakt van bijvoorbeeld steigerhout is tevens eenvoudig. Je kunt het steigerhout voorzien van grondverf of beits om zo de levensduur te verlengen.

Andere houtsoorten voor een bar maken zijn kersen- en eikenhout. Deze houtsoorten zijn duurder dan steigerhout en grenen maar zorgen wel voor een prachtige en bijzondere bar. Ik raad je aan om het hout te lakken om zo je bar een nog prachtiger aanzien te geven.

De bouwtekening vertelt jou welke afmetingen de respectievelijke planken behoren te hebben. Als jij je bar wat groter of kleiner wilt maken, dan kan je dit doen door de afmetingen proportioneel aan te passen. Onthoud wel dat je dit dus voor iedere plank naar proportie moet doen. Zo kan jij een bar maken die voldoet aan jouw eisen!

Wat kan ik nog meer voor mijn persoonlijke bar maken?

Je bar moet natuurlijk ook voorzien worden van stoelen of krukken. Ook de bouwtekeningen van deze meubels vind je terug in mijn bouwtekeningenpakket. Het maken van je eigen bar is zo mogelijk tegen een acceptabele prijs. Gezelligheid hoeft niet veel te kosten, je hoeft alleen wat tijd te steken in het creëren van je eigen bar!

Bouwtekeningen voor het maken van je eigen bar

Een bar schud je niet even uit de losse pols, hier heb je een bouwtekening voor nodig. De bouwtekening om een bar te maken vind je in mijn bouwtekeningenpakket, net zoals nog eens tienduizend andere bouwtekeningen waarmee jij van alles kunt maken. Wil jij je eigen aanrechtblad of zelfs een complete keuken maken? Of begin je liever iets kleiner met het maken van een stoel of nachtkastje? Het maakt niet uit want voor iedere klusser van wat voor niveau dan ook kan jij gebruik maken van dit bouwtekeningenpakket. Klusser, bouwbedrijf, aannemer of aspirant doe-het-zelver, ik heb over de jaren heen vrijwel iedere soort bouwfan voorbij zien komen.

 

Klaar om een bar te maken van hout en benieuwd naar dit gigantische bouwtekeningenpakket? Klik dan nu hier!

Bar maken
Bar maken

Zelf een houten bar maken? Dit doe je met goede bouwtekeningen.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…