Home » Blog » Houtbescherming en houtrot » Radiator verven? Mijn tips en trucs!

Radiator verven? Mijn tips en trucs!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Het lijkt een ongelofelijk makkelijk karweitje; een radiator verven. Maar schijn bedriegt, want verf kan een gemeen goedje zijn dat binnen de kortste tijd overal op je meubilair en muur kan komen. Als jij weet hoe je het best de radiator kunt verven, is het mogelijk om dergelijke problemen te voorkomen. Want een radiator verven, kan toch nooit zó lastig zijn?

Ik geef je in dit artikel tips en trucs om eenvoudig en efficiënt het radiator verven te laten verlopen. De stappen die je moet nemen zijn overzichtelijk uitgebouwd waardoor het jou gaat lukken om je radiator een mooi likje verf te geven. Er zijn best wat onderdelen waar je goed op moet letten, dus lees de tips in dit artikel ook echt goed zodat jij niet de fouten begaat die velen al zijn begaan.

Klaar om je radiator te verven? Lees dan snel verder!

Bescherm de omgeving

Een radiator verven gaat een stuk makkelijker wanneer je vrijuit je gang kan gaan. Echter gaat dat wat lastig wanneer je continu rekening moet houden met de omgeving en er een grote kans bestaat dat er verfspatten om je mooie witte muur komen. Je doet er daarom goed aan om bij je radiator verven eerst de omgeving af te dekken en te beschermen tegen verf.

Sommige verf is lastig weg te krijgen waardoor het al te laat is wanneer je de verf ontdekt. Ik raad je daarom aan alles af te plakken en dekken waar geen verfspatten op mogen komen. De vloer en wand kan je afdekken middels afdekfolie. De cv-leiding kan tevens op deze manier worden afgeplakt.

Een andere, maar lastigere optie, is het ontkoppelen van je radiator en deze buiten te verven. Dit kost weliswaar meer moeite maar zal voor een veel lagere kans op blijvende schade zorgen.

Reinigen van de radiator

De radiator verven kan pas als de radiator eerst grondig gereinigd is. De radiator moet voor het radiator verven dus eerst goed schoongemaakt worden. Dit kan middels ammonia, verkrijgbaar bij vrijwel alle bouwmarkten en supermarkten. Zie je roestplekken op de radiator zitten? Dan is het belangrijk dat je deze eerst verwijdert. Dit kan je doen middels een staalborsten of een goede bonk schuurpapier. Roest moet echt goed worden weggehaald. Anders kan na verloop van tijd het radiator verven voor niets zijn geweest omdat de roestplekken weer boven het verf uitkomen.

Ook antiroest primer kan worden gebruikt om de plekken weg te krijgen. Dit kan namelijk de plekken definitief weghalen zodat we bij het radiator verven hier geen last van hebben.

De radiator verven

De radiator verven kan op meerdere manieren gebeuren, echter is de populairste manier natuurlijk met gewone verf en kwast. Deze verf kan net zoals de andere spullen gewoon worden aangeschaft bij de bouwmarkt.

Een andere optie is het gebruik van een spuitbus op verfbasis. Dit is lastiger dan gewoon de radiator verven, aangezien je makkelijk voor oneffenheden kan zorgen. Het is belangrijk dat je de gehele tijd voldoende afstand houdt en de verf gelijkmatig verspreidt. Ook moet de afstand tussen de spuitbus en de radiator niet verschillen zodat de verflaag op ieder plekje even dik is. Als je al vaker gewerkt hebt met spuitbussen, is de radiator verven middels deze methode geen probleem. Heb je hier geen ervaring? Dan doe je er misschien toch goed aan om de radiator met een kwast te verven.

Radiatorlak gebruiken

Om je radiator te verven kan je het best radiatorlak gebruiken. Radiatorlak is namelijk specifiek te gebruiken voor de verwarming doordat het een hitte bestendige laklaag creëert. Normale lak is dit niet, waardoor de kans op vonken bestaat. Radiatorlak is tevens goed in staat om de radiator te dekken, dit heeft als gevolg dat de nieuwe kleur er een stuk beter uitziet en dat de radiator verven een makkie is.

Ook nog bouwtekeningen nodig?

Wil je ook nog bouwtekeningen gebruiken voor bijvoorbeeld radiator ombouw? Of wil jij je eigen meubels maken? Dan kan dat met het bouwtekeningenpakket van Fred! Met dit pakket kan jij namelijk je eigen meubels maken en deze in je huis plaatsen.

Dit scheelt je behoorlijk wat kosten op jaarbasis en je bent nog in het bezit van nieuwe meubels ook!

Meer ontdekken over Freds Bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier meer over en klik hier!

Radiator verven
Radiator verven

Met de bovenstaande tips en trucs is Radiator verven makkelijk

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.