Home » Blog » Houtbescherming en houtrot » Houtbescherming voor langere tijd? Ontdek hier hoe!

Houtbescherming voor langere tijd? Ontdek hier hoe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Als jij in het bezit bent van wat prachtige houten meubels wil je natuurlijk wel dat deze nog vele jaren meegaan. Ik probeer er zelf altijd voor te zorgen dat mijn houten meubels optimaal beschermd zijn, en daarom neem ik je in dit artikel mee op een reis over houtbescherming. Want voor veel mensen is het onduidelijk wat de beste manier is om hout te beschermen. Ook weten veel Nederlanders, in tegenstelling tot onze buren uit Duitsland, niet hoe ze op de correctie manier hout kunnen beschermen. Het beschermen van hout is een wezenlijk onderdeel van het maken of bezitten van houten meubels. Daarom is het logisch dat je weet hoe jij er zelf voor kunt zorgen dat je nog tenminste vijf jaar van je houten meubels kunt genieten, toch?

Mijn ervaringen met het beschermen van hout en de ideale omstandigheden voor houten meubels licht ik in dit artikel nader toe. Ook kan je meer lezen over de voordelen en nadelen van onderhoudsproducten. Tevens kan je wijzer worden over de beste manieren om te besparen op houten meubels. Kortom, een heleboel informatie die jou gaat helpen om geld te besparen door veel meer plezier en genot uit je houten meubels te halen. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder en ik vertel het je!

Wat zijn de beste omstandigheden voor een houten meubel?

Als ik soms bij iemand op visite kom dan zie ik al snel wanneer zij wel of niet veel van het beschermen van houten meubels af weten. Mensen die houten meubels buiten plaatsen en hier niet voldoende zorg aan geven, hoeven niet lang te wachten voordat het houten meubel onbruikbaar is. Maar ook binnenshuis zie ik regelmatig mensen die de kamertemperatuur zo hoog hebben staan dat houtbescherming al bijna niet meer mogelijk is. Wanneer hout wordt blootgesteld aan omstandigheden met een temperatuur, is de kans op houtrot vrij groot. Houtbescherming is al heel makkelijk te doen wanneer jij bijvoorbeeld in het bezit ben van een serre. Als je namelijk sommige meubels eenmaal per maand in een wat koudere omgeving bewaard, kan jij er voor zorgen dat houtrot geen kans krijgt en kan je vrijwel gratis je hout beschermen.

Zijn er onderhoudsproducten waar ik echt mijn hout mee kan beschermen?

Ook zijn er natuurlijk tal van onderhoudsproducten waarmee houtbescherming mogelijk is. Het voordeel hiervan is dat je vaak voor enkele tientallen euro’s je houten meubels er mooier uit kunt laten zien en tegelijkertijd beschermen. Let wel op: veel onderhoudsproducten lijken de schijn te wekken dat ze houtrot kunnen voorkomen, echter zijn hier nog nauwelijks goede producten voor waardoor jij je hout beter kan beschermen door middel van passende zorg.

Als jij je hout wilt beschermen is het vooral slim om op zoek te gaan welk onderhoudsproduct het best bij de door jou gebruikte houtsoort past. Als jij bijvoorbeeld gebruikt maakt van eikenhout, kan je het hout beschermen door hier relevante onderhoudsproducten op toe te passen.

Houten meubels maken met simpele bouwtekeningen

Houtbescherming is natuurlijk erg slim, maar wat nóg slimmer is om ook je meubels zelf te maken. Dit kun je doen door middel van de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket. Het voordeel hiervan is dat je in één klap honderden euro’s bespaart en je ook nog een prachtig meubel kan maken. Zo is het met de meer dan tienduizend bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket mogelijk om je eigen grote eettafel of salontafel te maken. Behalve deze meubels kan je nog duizenden andere constructies maken waarmee jij je huis compleet kan inrichten. Meer weten? Klik dan nu hier!

Houtbescherming
Houtbescherming

Houtbescherming voor lange tijd doe je met een goed onderhoudsproduct laat je informeren bij je speciaalzaak.

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.