Home » Blog » Houtbescherming en houtrot » Hoe kan ik steigerhout behandelen?

Hoe kan ik steigerhout behandelen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Op onze blog heb je alweer vele honderden artikelen kunnen lezen over het bouwen van meubels met steigerhout. Waar we het echter nog maar weinig over hebben gehad is het behandelen van steigerhout. Steigerhout is een prachtige houtsoort die veel langer meegaat wanneer het goed behandeld is. Jij kunt zelf ook je steigerhout behandelen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. Ook vertel ik je meer over het verschil tussen binnen en buiten meubels gemaakt van steigerhout. Want ook buiten kun je steigerhout meubels plaatsen, maar ook hier is regelmaat onderhoud een vereiste.

Ten slotte kan je lezen wat voor steigerhout meubels jij eigenlijk allemaal kunt maken. Zo kan je zelf je complete huis inrichten met prachtige meubels van steigerhout. Ben je klaar om meer te leren over het maken van meubels van steigerhout en het behandelen van deze uitmuntende houtsoort? Lees dan snel verder en begint direct met het behandelen van je steigerhout!

Stap 1 Steigerhout behandelen: Tijd voor grondverf!

Het behandelen van steigerhout is eigenlijk heel erg eenvoudig. Zo eenvoudig dat er maar drie stappen nodig zijn. Ten eerste richten we ons de grondverf die jij bij vrijwel iedere bouwmarkt of doe-het-zelf zaak kunt halen. Je kunt het steigerhout pas met normale verf verven wanneer jij het hout met grondverf geverfd hebt, doe dat dus daarom eerst. Nadat je het steigerhout hebt geverfd met grondverf kan je alweer door naar stap 2!

Stap 2 Steigerhout behandelen: Breng de beits aan!

De volgende stap is het aanbrengen van beits. Dit dient tenminste één keer per jaar te gebeuren. Het voordeel van het aanbrengen van beits is dat het steigerhout naar verwachting een stuk langer meegaat. Ook blijft de constructie voor langere tijd een stuk steviger, een belangrijk onderdeel van steigerhout behandelen. Ook beits is bij vrijwel iedere bouwmarkt of doe-het-zelf zaak verkrijgbaar, dus ook daar hoef je niet het hele land voor af te reizen ;-).

Stap 3 Steigerhout behandelen: Zet je meubel in elkaar!

Stap 3 is voor de klussers die niet besluiten het steigerhout verder te verven de laatste stap in het behandelen van steigerhout. Het steigerhout is namelijk klaar voor binnen- én buitengebruik waardoor je nu eindelijk kunt gaan genieten van jouw steigerhouten meubels! Wil je toch nog je steigerhout een extra laag verf geven met bijvoorbeeld een grey of white wash? Dan is dat jouw stap 3 en kan jij deze stap als stap 4 zien. Benieuwd naar welke meubels jij van steigerhout kunt maken? Lees dan snel verder!

Steigerhout bouwtekeningen bij Fred!

Om zelf ook nog meubels van steigerhout te maken is het wel zo handig om in het bezit te zijn van de juiste bouwtekeningen. Bouwtekeningen die duidelijk zijn en precies aangeven welke afmetingen de verschillende planken moeten zijn. Deze bouwtekeningen vind je allemaal in mijn bouwtekeningenpakket, waar je maar liefst nog eens tienduizend bouwtekeningen kunt vinden waarmee je een gigantisch aantal verschillende meubels en andere constructies kunt maken. Wil je bijvoorbeeld behalve je eigen bank of stoel ook nog je eigen loungeset van steigerhout maken? Of een heerlijke schommelstoel? Ook dan kan je mijn bouwtekeningenpakket gebruiken om meubels te maken! Het behandelen van steigerhout blijft natuurlijk nog steeds belangrijk. Ik raad je daarom ook aan dit bij ieder meubel te doen dat je maakt. Je zorgt er zo zelf voor dat je nieuwe meubel langer meegaat, en dat is waarschijnlijk ook de bedoeling.

Ben jij klaar om meer te leren over dit bouwtekeningenpakket? En wil je na het steigerhout behandelen meteen aan het werk gaan? Klik dan nu hier en ga direct aan het werk!

Steigerhout behandelen
Steigerhout behandelen

Zelf je steigerhout behandelen is makkelijk mits je de bovenstaande stappen volgt.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.