Home » Blog » Houtbescherming en houtrot » Kan ik zelf het hout schilderen van mijn meubels?

Kan ik zelf het hout schilderen van mijn meubels?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ja, natuurlijk kan jij het hout schilderen van jouw meubels. Dit kan jij doen om de levensduur van het hout te verlegen of misschien omdat je gewoon graag het hout in een andere kleur of stijl ziet. Het schilderen van hout is zeer eenvoudig en kan in tal van stijlen. Vooral steigerhout wordt steeds vaker en vaker geverfd. Van een stijlvolle white wash tot een radicale grey of zelfs black wash. Bij steigerhout durven mensen steeds meer en meer te experimenteren en dat is ook de reden dat we in dit artikel voornamelijk het verven van steigerhout bespreken. Wees niet bang dat de washes niet op andere houtsoorten werken, want ook daar kan je gebruik maken van de vele soorten washes om je hout te schilderen.

Het hout schilderen is behalve dat het mooi is, ook goed voor de levensduur van het hout. Als jij buiten houten meubels gebruikt is het van belang dat je deze enkele keren per jaar onderhoudt. Door middel van grondverf is dit bij diverse houtsoort te doen, waaronder steigerhout. Het is dus niet alleen mooi om je hout te schilderen, maar ook slim! Wil jij daarom meer te weten komen over het schilderen van hout? Lees dan nu verder en ontdek!

Maakt het uit wat voor soort hout ik gebruik?

In principe maakt het voor de meest gebruikte soorten hout niet uit welke houtsoort jij gebruikt om op te schilderen. Hout schilderen kan in principe op iedere houtsoort, alleen bij sommige houtsoorten is het voor de levensduur van het hout nodig om hier eerst nog grondverf op aan te brengen. Voorbeelden van houtsoorten waarbij jij voorafgaande het hout schilderen nog grondverf moet aanbrengen zijn steigerhout en grenen. Helemaal wanneer jij van plan bent om het hout buiten te gebruiken is het slim om het hout eerst te voorzien van grondverf. Ook maakt het niet uit of je gebruikt of nieuw steigerhout gebruikt. Beide soorten steigerhout zijn geschikt om te schilderen, besef echter wel dat het schilderen van gebruikt steigerhout lastiger is omdat het veelal een stuk ruwer is dan nieuw steigerhout.

Wat voor meubels kan ik van mijn geschilderde hout maken?

Na het hout schilderen wil je natuurlijk meteen door naar het zelf bouwen van meubels. Dit kan jij ook helemaal zelf doen. Er zijn veel meubels die jij kunt maken, maar de leukste zijn toch de meubels die jij dagelijks gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn tafels, kasten, stoelen en banken. Stel je voor dat je gewoon op een bank kunt zitten die jij zelf gemaakt en geschilderd hebt! Benieuwd hoe jij behalve hout schilderen ook nog je eigen meubels kunt maken? Lees dan snel de laatste alinea.

Meubels nodig om te schilderen? Maak ze zelf!

Als jij je hout geschilderd hebt, is het natuurlijk nog wel leuk om hier iets van te maken. Aan de hand van de bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningenpakket kan jij dit doen! Want door middel van de tienduizend bouwtekeningen kan jij vrijwel ieder meubel maken dat jij maar wilt. Wil jij bijvoorbeeld na het hout schilderen een stoel maken? Of wil je je eigen salontafel maken? Dan is ook dit mogelijk met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket! De bouwtekeningen zijn voor iedere klusser, beginner of niet, te gebruiken. Ik heb ze zo duidelijk mogelijk opgesteld zodat je precies weet wat jij moet doen om een resultaat neer te zetten waar jij trots op kunt zijn.

Natuurlijk kan het even duren voordat je de fijne kneepjes van het zelf bouwen van meubel kent, maar ik kan je verzekeren dat als je eenmaal dit punt bereikt hebt, je snel door kan gaan met het bouwen van andere meubels. Wil je meer weten over dit bouwtekeningenpakket? Klik dan nu hier en ontdek wat jij allemaal met dit bouwtekeningenpakket kunt maken!

Hout schilderen
Hout schilderen

Hout schilderen van je meubelen is heel slim en geeft je meubelen een compleet nieuwe look

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.