Home » Blog » Zelf een bar van steigerhout maken?

Zelf een bar van steigerhout maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Altijd al willen borrelen aan je eigen bar na een lange dag werken? Of lijkt het je leuk je gasten te ontvangen aan je eigen bar? Dan kan je met mijn bouwtekeningenpakket ervoor zorgen dat die droom werkelijkheid wordt. Het bouwen van een bar is zeer eenvoudig als jij weet welke stappen je moet zetten om een veilige constructie tot stand te brengen. Een bar maken kan tegen een lage prijs, volledig afhankelijk van welke houtsoorten jij van plan bent te gebruiken en jouw eigen vakmanschap. Als je nog niet zoveel ervaring met het bouwen van bijvoorbeeld meubels hebt, is het slim om te kiezen voor wat goedkoper hout, zoals steigerhout. Een bar maken van steigerhout zorgt nog steeds voor een prachtig resultaat en je hoeft niet tijdens de bouw bang te zijn als je soms een foutje maakt. Dergelijke foutjes zijn namelijk niet van grote invloed op het eindresultaat, aangezien een ruwe bar van steigerhout er nog steeds stoer uitziet.

In dit artikel leg ik je daarom uit hoe jij een bar kunt maken van steiger- maar ook kersenhout. Aan de hand van mijn bouwtekeningen kan jij dit al binnen enkele uren doen. Ben je daarom klaar om je eigen bar te maken? Lees dan snel verder en ontdek hoe!

Een steigerhouten bar maken

Ik heb de afgelopen jaren voor meerdere klanten van mijn timmerbedrijf een bar gemaakt. Ook voor mijn vakantiehuis in Zeeland heb ik gekozen de woonkamer te voorzien van een hippe bar. Ik was er vroeger heilig van overtuigd dat een bar van steigerhout maken een te onafgewerkt uiterlijk zou geven. Toen ik echter bij een kennis over de vloer kwam die een steigerhouten bar had gemaakt, was ik om. Een steigerhouten bar maken zorgt ervoor dat iedereen die aan de bar plaatsneemt wel iets over de bar zal vragen. Een bar van steigerhout geeft een prachtige look aan iedere keuken of woonkamer. En het grootste voordeel van een bar maken van steigerhout is dat de kosten nog eens laag blijven ook. Ook is het soms niet erg als iemand wat laat vallen op de steigerhouten bar of als er een putje in het oppervlak komt, dit voegt alleen maar nog meer authenticiteit aan de bar toe.

Wat is belangrijk bij het maken van een bar van steigerhout?

Een belangrijk onderdeel bij het maken van een bar is het maken van een stevige fundering. Als de fundering namelijk niet stevig genoeg is, kan het zomaar zo zijn dan wanneer mensen op de bar leunen deze doorzakt of gaat wankelen. Een bar maken zonder stevige basis is daarom niet slim, stop voldoende tijd in het creëren van een stevige voet waar de bar op kan rusten. Ook is het slim om je bar te maken op een plek waar hij kan blijven staan. Het is namelijk ook mogelijk om een bar te maken die je uit de muur kunt trekken en op momenten dat je hem niet gebruikt kan opbergen. Maar om de kwaliteit van de bar te waarborgen is het toch slim deze een vast onderdeel te laten worden van je woonkamer of keuken.

Hoe kan ik mijn bar maken?

Een bar maken is een zeer eenvoudig project, tenminste wanneer je in het bezit bent van mijn gigantische bouwtekeningenpakket met wel meer dan tienduizend (!) bouwtekeningen. Met deze bouwtekeningen kan je dan ook meteen de rest van je meubels maken, zoals je eigen keuken met steigerhouten aanrechtblad of je eigen kasten. Je zou zelfs je complete woonkamer kunnen inrichten met de meubels gemaakt op basis van mijn bouwtekeningen. Wat wil een mens nog meer?

Benieuwd hoe jij aan deze bouwtekeningen kunt komen? Klik dan nu hier en ontdek hoe jij aan mijn bouwtekeningenpakket kunt komen!

 

Bar van steigerhout maken
Bar van steigerhout maken

Zelf je bar van steigerhout maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

  1. Beste Fred, ik vind dit een geweldige site ik kan hem heel erg goed gebruiken voor mijn opleiding montagetimmerman. Hartelijk dank voor de moeite en energie die je erin gestoken hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.