Home » Blog » De tien beste meubels om mee te beginnen

De tien beste meubels om mee te beginnen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Begin jij voor het eerst met het zelf maken van meubels en heb je nog niet eerder van Fred’s Bouwtekeningenpakket gebruik gemaakt? Helemaal top. Dan is dit het artikel dat jou gaat helpen bij de zoektocht naar het eerste meubel (dat jij helemaal zelf bouwt!).

De eerste stap, in vrijwel iedere situatie is die ene stap het zwaarst. Waar begin je mee? Waar heb je zin in? Wat is haalbaar?

Aan de hand van dit lijstje met, naar mijn mening, de tien makkelijkste meubels die jij zelf kunt maken, kan jij eenvoudig de juiste keuze maken. Het eerste meubel dat je maakt moet niet te lastig zijn maar moet ook de motivatie prikkelen. Dat is de gedachte die is gebruikt voor het opstellen van deze lijst.

Enkele meubels om mee te beginnen

Voor in de badkamer

We zijn er dagelijks te vinden en soms zelfs vaker op een dag: de badkamer. Het is de plek waar we tot rust komen en even heerlijk kunnen ontspannen onder de douche of in bad. Ook zijn we er te vinden wanneer we gewoon even rust willen.badkamermeubel-voorbeeld

Daarom is het ongelofelijk leuk om voor de badkamer meubels te maken. Je bent er kortom dagelijks te vinden!

Ik heb aardig wat verschillende tekeningen in het pakket zitten waarmee je badmeubels kunt maken. De beste tekening om voor jou mee te starten, is waarschijnlijk die voor het handdoekenrek. Ook de handdoekenladder is een aanrader. Makkelijk en super handig in de praktijk.

Simpele bank – simpel is niet saai

Meubels om mee te beginnen hoekbank
Meubels om mee te beginnen hoekbank

Natuurlijk kan je op termijn complexere meubels maken. Alleen als jij eerst nog op zoek bent naar makkelijkere project
en, dan is de simpele bank zonder leuningen een betere optie. Je kunt deze bank gebruiken voor de woonkamer, speelkamer maar ook voor in de tuin. Alhoewel de bank, indien je vo
or de tuin kiest, dan onderhouden moet worden, kan je dit betrekkelijk eenvoudig doen. Ook kan je voor een houtsoort kiezen die goed tegen de diverse weersomstandigheden kan.

Bloembakken – zet de bloemen maar
buiten

Misschien wat minder uitdagend maar nog steeds interessant: de bloembakken. Alle bloembakken zijn makkelijk te maken en daardoor voor iedere beginner perfect. De bouwtekeningen voor bloembakken zijn vooral handig wanneer je op zoek bent naar een tekening om de werkwijze te begrijpen.

Meubels om mee te beginnen Bank met bloembakken
Meubels om mee te beginnen Bank met bloembakken

Accessoires – ontzettend handig

In het bouwtekeningenpakket zijn meer dan honderd tekeningen voor accessoires te vinden. Vrijwel alle soorten accessoires zijn eenvoudig en direct te gebruiken. Neem bijvoorbeeld de gereedschapskist. Als jij serieus gaat doe-het-zelven heb je een goede gereedschapskist nodig. En wat is leuker dan te klussen met je zelfgemaakte gereedschapskist?

Een ander leuk idee is het maken van houten servies. De tekeningen voor dit project zijn tevens te vinden in het almachtige bouwtekeningenpakket.

Emmers – het perfecte cadeau

Waarschijnlijk had je niet bij de aanschaf van het bouwtekeningenpakket meteen als doel een emmer te maken. De emmer is echter wel een ideaal cadeau om te geven. Het is uniek, verrassend en een garantie voor een glimlach. Zelfgemaakte cadeau’s zijn super populair en dus een absolute aanrader om dit jaar aan iemand te geven. Doen dus!hoekbank-bouwtekening-voorbeeld

Geïnteresseerd in het bouwtekeningen pakket? Lees hier dan meer over deze bouwtekeningen!

Hekken – muren bouwen in plaats van slopen

Heb je een hek nodig? Dan is een hek bouwen al direct mogelijk, want dit is een van de makkelijkere projecten uit het pakket. In tegenstelling tot wat je zou denken, is het bouwen van een hek verre van lastig. De tekening zorgt dat je precies te horen krijgt hoe jij een sterk en betrouwbaar hekwerk maakt. Voor in de voortuin, achtertuin of je eigen stuk land. Ook kan je in het bouwtekeningenpakket de tekening vinden voor een poort zodat jouw hek open kan wanneer dat nodig is.

Houthok – unieke plek voor al je haardhout 

Koud is het in ons prachtige land vaak genoeg. En als je dan in het bezit bent van een open haard, heb je hier doorgaans een goede oplossing voor. Maar een sterk houthok ontbreekt regelmatig, waardoor het volgende project vaak naadloos in de planning past.

Het maken van een houthok is makkelijk, leuk en geeft het een voldaan gevoel. Dit is namelijk een van die projecten waar je iets groots maakt, wat er lastig uitziet, maar het absoluut niet ingewikkeld is. Volg de stappen van de bouwtekening en jij maakt binnen korte tijd een houthok waar jouw hout van droomt. Hout uit je eigen houthok brandt altijd lekkerder!

Één van de meubels om mee te beginnen een simpele boekenkast – boekenwurmen opgelet!

Ben jij een echte liefhebber van goede boeken? De laatste Stephen King of een klassieker van Dan Brown? Dan moet jij een boekenkast maken, want ook de boekenkasten zijn met de bouwtekeningen te maken. Ingewikkeld? Zeker niet, want de kleinere boekenkasten kennen maar weinig losse stappen. Doordat de tekening snel de boekenkast laat bouwen, hoef jij weinig voorkennis van klussen te hebben om een boekenkast te maken. Ideaal project om mee te beginnen dus!

Rekken – wijnglazen, trofeeën en prullaria

We hebben steeds meer spullen in huis en steeds minder plek om dit alles op te bergen. Geen probleem voor jou natuurlijk, want jij kunt gebruik maken van de rekken bouwtekeningen om een rek te maken voor jouw spullen. Of dat nu wijnglazen of andere accessoires zijn. De tekeningen voeren jouw langs het avontuur om prachtige rekken te maken die super handig zijn. Je kunt ze overal ophangen en zelfs de badkamer is een mogelijke optie.

Tafels – want jouw koffie moet ook een rustplaats hebben

Ik ben een groot liefhebber van koffie. Een van de eerste bouwtekeningen die ik jaren geleden dan ook besloot te maken was die van een koffietafel. Ondertussen zijn er meerdere tekeningen voor koffie- ofwel salontafels te vinden in het pakket. En ik zou Fred’s Bouwtekeningen niet zijn als ik daar niet om de zoveel tijd nieuwe modellen aan toevoeg.tafels-bouwtekening-voorbeeld

Mijn advies is dan ook om als beginnende doe-het-zelver en Fred’s Bouwtekeningengebruiker te kiezen voor de salon/koffietafel. Succes gegarandeerd!

Vogelhuisjes – hoor jij de vogels al fluiten?

Omdat ik zelf een vogelliefhebber ben, kon ik het niet laten om vogelhuisjes bouwtekeningen aan het bouwtekeningenpakket toe te voegen. Dat vertaalt zich naar het feit dat er ondertussen meerdere bouwtekeningen te vinden zijn voor het maken van vogelhuisjes. Makkelijk voor de beginnende klusser en allemaal te gebruiken.

Nog niet in het bezit van Fred’s Bouwtekeningenpakket?

Ben jij op deze pagina terecht gekomen terwijl je nog niet in het bezit bent van Fred’s Bouwtekeningenpakket? Dan zal je vast benieuwd zijn naar hoe jij juist wel in het bezit komt van dit magische pakket (met meer dan tienduizend bouwtekeningen).   gereedschapskist-voorbeeld
Check deze pagina waar te vinden is wat er verder in het bouwtekeningenpakket zit en wat de huidige prijs is. Ik hoop je binnenkort terug te zien in ons membersgedeelte!  Direct toegang tot fredsbouwtekeningen klik hier

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.