Home » Blog » Bloembakken » Hoe kan ik zelf tuinbakken maken?

Hoe kan ik zelf tuinbakken maken?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

De zomer zal binnenkort zich weer opeisen en dan moet je tuin of balkon wel klaar zijn voor deze periode. Je kunt je planten echt tot recht laten komen wanneer ze mooi geplaatst zijn in een tuinbank. Maar hoe kan je de tuinbakken vinden die precies passen bij jouw tuin? Mooie houten tuinbakken die de vorm hebben zoals jij dat graag ziet. Dat is iets wat mogelijk is met tuinbakken maken, waardoor je zelf kunt bepalen hoe de bakken eruit komen te zien. Je kunt ze verven, patronen verwerken of ze zo groot maken als je zelf wilt. Door met tuinbakken maken te starten, kan jij eigenlijk alles bepalen. Je bent niet gebonden aan het ontwerp dat iemand bij een tuincentrum heeft verzonnen, nu mag jij je eigen ontwerp verwerken in combinatie met de bouwtekening waar ik jou van kan voorzien. Ik weet dat jij prachtige tuinbakken kunt maken, en dat ga ik je bewijzen in de onderstaande alinea’s.

Materialen voor de tuinbakken vinden

We gaan niet meer naar de bouwmarkt toe om tuinbakken te kopen, we gaan namelijk zelf tuinbakken maken. Echter kan je wel kiezen om alle of een deel van de materialen bij de bouwmarkt te halen. Dit scheelt je mogelijk tijd, want je kunt direct de afmetingen van de bouwtekening doorgegeven waardoor het alleen nog maar een kwestie van in elkaar zetten is. De kosten kunnen nog een stuk lager worden wanneer je besluit creatiever te worden en materialen te gebruiken die mogelijk al in je bezit zijn. (Je kan trouwens ook voor tuinbakken maken materialen kopen op Marktplaats, soms kan je ze zelfs gratis ophalen!).

Veel mensen beseffen niet hoeveel materialen ze nog in huis hebben liggen die ze eigenlijk voor tuinbakken maken kunnen gebruiken. Een oud kastje dat je al van plan was om weg te doen? Het kan zomaar zo zijn dat je het hout van dit kastje kunt gebruiken voor het maken van de tuinbakken. Datzelfde geldt voor spullen die je mogelijk nog op zolder hebt liggen. Kijk eens goed in je huis om je heen of er toevallig niet ergens nog spullen liggen die je voor tuinbakken maken kunt gebruiken.

Als je voor tuinbakken maken geen materialen in huis kan vinden, kan je dus ook gewoon alle spullen kopen bij de bouwmarkt. Ook dan ben je nog stukken goedkoper uit dan wanneer je een tuinbak zou kopen.

Beginnen met tuinbakken maken

Zoals je mogelijk weet bestaat mijn bouwtekeningenpakket uit duizenden bouwtekeningen. Tuinbakken maken behoort tot een van de makkelijkere bouwtekeningen, waardoor je dus vooral als beginner uitstekend uit de voeten kan met deze bouwtekening. Het is een goed opstapje naar een volgend project, zoals een krukje of een bijzettafeltje. Op de bouwtekening vind je alle informatie die je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld een tuinbak. De afmetingen, materialen en werkwijze worden hier allemaal op beschreven, wat tuinbakken maken voor iedereen mogelijk maakt. Nadat je met dit project klaar bent, kan je zo weer door naar je volgende project. Want dat is het grote voordeel van het bouwtekeningenpakket, je bent nooit uitgeklust!

Fred’s Bouwtekeningenpakket

Ondertussen is mijn pakket alweer een aantal jaar verkrijgbaar en weet ik dat veel Nederlanders hier hun meubels mee maken. Tuinbakken zijn ook zelf te maken met de bouwtekeningen uit dit pakket, waarmee je verschillende soorten bakken kunt maken. Je hoeft je dus niet vast te binden aan een soort tuinbak, je hebt de keuze uit verschillende types. Ook de afmetingen zijn zelf aan te passen, dus enorme tuinbakken maken is ook mogelijk. Daarna kan je aan de slag met tal van andere leuke projecten, voor binnen maar ook buiten. Van een schommelstoel in de achtertuin tot een commode voor de kleine, met duizenden bouwtekeningen is echt alles mogelijk. Geloof je me niet? Neem dan snel een kijkje in het bouwtekeningenpakket en bepaal het voor jezelf.

Meer te weten komen over dit bouwtekeningenpakket? Dan nodig ik je graag uit om hier een kijkje te nemen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

tuinbakken maken
tuinbakken maken

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…