Home » Blog » Bouwtekeningen » Kan ik een oude bouwtekening opvragen?

Kan ik een oude bouwtekening opvragen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hoe kan ik een bouwtekening opvragen dit is een vraag die wij vrijwel elke week wel een paar keer in onze mailbox krijgen, is of je van een meubel een oude bouwtekening op kan vragen. Een bouwtekening opvragen of verkrijgen is een behoorlijke klus, helemaal als het om de wat oudere meubelen gaat. Als je een bouwtekening van je (koop)huis op wilt vragen, is dit al een stuk gemakkelijker. Als je bijvoorbeeld wilt kijken of je nog een dakkapel aan kan bouwen is het al handig om een bouwtekening van je huis te hebben. In dit artikel leggen wij je uit hoe je een bouwtekening opvragen werkt, voor je meubels én huis.

Bouwtekening opvragen huis.

Het opvragen van een bouwtekening van je huis is vrij eenvoudig. Dit kan je namelijk gewoon bij de gemeente doen waar je woont. De gemeente beschikt namelijk over een kadaster waar de bouwtekening van jouw huis in te vinden is. Met een simpel telefoontje naar de gemeente kan jij een bouwtekening opvragen van jouw huis. Afhankelijk van waar je woont, krijg je de mogelijkheid om de bouwtekening op het gemeentehuis te komen bekijken of om deze toegestuurd te krijgen. Bij sommige huizen kan het echter wel zo zijn dat de opgevraagde bouwtekening niet honderd procent actueel is. Controleer daarom goed of de bouwtekening van jouw huis, ook echt klopt. Zo stuit je tijdens de bouw van bijvoorbeeld je nieuwe dakkapel niet op onvoorziene problemen.

Bouwtekening opvragen meubel.

Het opvragen van een bouwtekening van een meubel is een stuk lastiger. De reden dat je een bouwtekening op wil vragen kan bijvoorbeeld zijn dat je een meubel wilt nabouwen. Je hebt in principe drie manieren om aan je bouwtekening te komen. De eerste mogelijkheid is het contacteren van de meubelzaak of bouwmarkt waar jij je meubel gekocht hebt. Soms hebben deze bedrijven nog bouwtekeningen liggen die zijn van de fabrikant ontvangen hebben.

De tweede optie is het contacteren van de fabrikant. Fabrikanten zijn vaak angstig om een bouwtekening uit handen te geven. Daarom is de kans van slagen bij deze optie ook niet echt hoog. Het blijft alsnog zonde om dit niet te proberen. Het is mij in het verleden namelijk al wel enkele keren gelukt om zo een bouwtekening te bemachtigen.

De derde en laatste optie is het internet. Via het internet kun je duizenden bouwtekeningen vinden die op de stoel of kast lijken die jij probeert na te maken. En wij weten wel waar jij zo’n bouwtekening kunt vinden.

Waar vind ik deze bouwtekeningen dan?

Gewoon bij Freds Bouwtekeningen! Fred heeft namelijk een bouwtekeningenpakket waar wel meer dan tienduizend bouwtekeningen in zitten. Met deze bouwtekeningen kun jij alle meubels na bouwen die je maar wilt. Een bouwtekening opvragen hoeft dus eigenlijk niet meer, wanneer jij de beschikking hebt over de duizenden bouwtekeningen van Fred!

Met deze bouwtekeningen kan je honderden meubels maken waarmee je jouw huis echt kan personaliseren. Hoe leuk is het om op een verjaardag te laten zien dat alle stoelen in de woonkamer door jou handmatig gemaakt zijn. Met het bouwtekeningen van Fred is dit allemaal mogelijk!

Wil je meer weten over dit bouwtekeningenpakket? Of vraag jij je af hoe je aan dit pakket kunt komen? Klik dan nu met je muis op deze link, en ontdek hoe jij aan meer dan tienduizend bouwtekeningen kan komen!

Bouwtekening opvragen
Bouwtekening opvragen hoe doe je dat?

Een bouwtekening nodig? Hier kun je een bouwtekening opvragen of op maat laten maken.

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.