Home » Blog » Deuren » Voor je schuur een schuurdeur maken? Lees hier hoe!

Voor je schuur een schuurdeur maken? Lees hier hoe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Als doe-het-zelver wil je natuurlijk alles zelf maken. Van een mooie schuur tot een nette boekenkast, het is gewoon een levensstijl. Echter is het soms handig om bij het maken van bepaalde onderdelen of zelfs voor het complete meubel een bouwtekening te gebruiken. Zo is ook bij een schuurdeur maken een bouwtekening cruciaal. Een bouwtekening kan je namelijk helpen bij het creëren van een schuurdeur met een stevige constructie en juiste afmetingen. Veel doe-het-zelvers onderschatten hoe zoiets eenvoudigs als een schuurdeur snel fout kan gaan. Daarom is het zo belangrijk om met een bouwtekening je schuurdeur te maken.

In deze blogpost kan jij lezen hoe je zelf een schuurdeur kunt maken en waar je tijdens het maken van je schuurdeur allemaal op moet letten. Want het maken van een schuurdeur gaat niet zomaar, het is de gehele tijd belangrijk dat jij diverse aspecten goed in het oog houdt. Wil je niet meer langer wachten en beginnen met het maken van je eigen schuurdeur? Lees dan snel verder om te ontdekken waar jij allemaal op moet letten tijdens het maken van een schuurdeur!

Een schuurdeur maken let op deze belangrijke punten.

Om een schuurdeur te maken zijn er behoorlijk wat factoren waar je rekening mee moet houden. Op de bouwtekening lees je de afmetingen zoals die voor de gemiddelde schuurdeur van toepassing zijn. Het kan zomaar zo zijn dat deze afmetingen niet van toepassing zijn voor de schuurdeur die jij zoekt. Je kan dan, verhoudingsgewijs, de afmetingen aanpassen. Dat betekent dat je naar proportie de afmetingen toe- of af kan laten nemen totdat je de afmetingen hebt gevonden die bij de schuurdeur passen die jij zoekt. Doe dit wel vroeg in het bouwproces, zodat je zeker weet dat je een schuurdeur gaat maken die ook echt past.

Je kunt je schuurdeur op basis van diverse bouwtekeningen maken. Er zijn tientallen verschillende deuren die jij kunt maken. Van paneeldeuren tot een normale deur, je kan de mooiste schuurdeuren helemaal zelf maken met de bouwtekeningen uit het bouwtekeningenpakket van Fred.

Voor meerdere bouwtekeningen zijn deuren te vinden. Zo kan jij een deur maken van MDF hout maar is het ook mogelijk om een schuurdeur te maken van vuren. Dit zorgt natuurlijk voor een prachtig resultaat wat jouw schuur uiteindelijk tot een verbluffend object maakt.

Een schuurdeur maken doe je natuurlijk middels een bouwtekening. Op deze bouwtekening vind je alle informatie die je nodig hebt om je schuurdeur te maken. Je leest op de bouwtekening precies welke stappen je moet nemen en welke afmetingen de verschillende planken moeten zijn. Zo kan je op een prettige manier je eigen schuurdeur maken!

Garagedeur
Dubbele schuurdeur maken

Stappenplan

Om op de juiste manier aan je deur te beginnen is het slim om de volgende stappen te volgen.

 1. Voorbereidingen
 2. Bouwen
 3. Afwerking

Stap 1: Voorbereidingen

Goede voorbereidingen zijn een belangrijk deel van het werk. Ja elke voorbereiding die je doet levert je uiteindelijk tijd en geld op. Goede voorbereidingen bestaan uit de volgende stappen.

 1. Gewenste locatie en afmetingen bepalen
 2. Bouwtekening zoeken
 3. Materialen bestellen

Stap 1.1: Gewenste locatie en afmetingen bepalen

Waar moet de schuurdeur komen? Ga je een bestaande vervangen of is het de bedoeling om een nieuwe te plaatsen. Beide mogelijkheden hebben ieder zijn eigen aanpak.

Nieuwe locatie

Bij het plaatsen van een nieuwe deur in je schuur moet je er rekening mee houden dat je een goede locatie kiest die ook logisch is. Dus je let er op dat je in je schuur goed bekijkt waar deze deur het beste kan komen. Hoe groot moet deze deur worden? Hou bij het maken van de opening rekening dat je ook het kozijn er in moet plaatsen.

Bestaande deur vervangen

Bij het vervangen van een bestaande deur meet je de sponningmaat op van het kozijn. Aan de hand van deze maat weet je welke deur afmetingen je nodig hebt.

Gewenste afmetingen bepalen

Wat zijn de gewenste afmetingen? Deze bepaal je aan de hand van wat je door deze deur in je schuur wil kunnen plaatsen. Wil je graag fietsen kwijt kunnen en een kruiwagen? Of wil je er ook een kar in kwijt kunnen? Het is goed om daar vooraf rekening mee te houden. Dit kan het verschil zijn tussen een enkele en een dubbele deur.

Stap 1.2: Bouwtekening zoeken

Wanneer je eenmaal weet wat je wilt gaan maken is het tijd om een bouwtekening te zoeken. Deze bouwtekeningen kun je in ons tekeningenpakket vinden. Mocht je nog geen lid zijn kun je hier lid worden. Alle tekeningen zijn als PDF bestand opgeslagen en op elke tekening vind je een handige materialenlijst.

Stap 1.3: Materialen bestellen

Aan de hand van de materialenlijst kun je de materialen gaan bestellen. Het is verstandig om vooraf bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen. Dit kan je aardig wat geld schelen.

Stap 2: Bouwen

 1. Druk te tekening af en hang deze in de buurt waar je wilt gaan bouwen.
 2. Laad je accu’s op en leg het benodigde gereedschap in de buurt.
 3. Zorg voor je veiligheid en werk met oog en oor bescherming.
 4. Volg de tekening stap voor stap. Maak af waar je mee bezig bent voor je verder gaat.
 5. Werk zo nauwkeurig mogelijk dan heb je het beste resultaat.
 6. Hou de werkplek zo schoon mogelijk zodat je niet struikelt over draden en gereedschappen.

Stap 3: Afwerking

Uiteindelijk is het tijd om alles goed af te werken. Schuur de deur glad en voorzie de deur van een beschermende beitslaag. Het is verstandig om minimaal 2 lagen beits aan te brengen. Schuur na de eerste keer alles lichtjes op.

Bouwtekening om zelf een schuurdeur te maken

En dan rest nog maar één ding, en dat is het vinden van de juiste bouwtekening. Gelukkig is dat nog het eenvoudigste van het maken van een schuurdeur. Deze bouwtekening vind je namelijk gewoon in mijn bouwtekeningenpakket, samen met nog eens tienduizend bouwtekeningen die jou in staat stellen om nog tal van andere meubels te maken. Dat betekent dat je naast een schuurdeur nog veel meer meubels kunt maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van je eigen tuinhuis of loungeset voor in de achtertuin of voor op je terras. Of misschien wil je wel je eigen bed of boekenkast maken. Het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen die jij in dit bouwtekeningenpakket kan vinden!

En je hoeft absoluut niet bang te zijn dat het bouwen van meubels heel erg moeilijk is, want zolang jij de bouwtekeningen op de juiste manier gebruikt, gaat het bouwen van meubels je vast en zeker lukken.

Wil je nog meer te weten komen over dit bouwtekeningenpakket? En ben je benieuwd welke bouwtekeningen er nog meer in dit bouwtekeningenpakket te vinden zijn? Klik dan nu hier om meer te ontdekken over het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Schuurdeur met raam maken
Schuurdeur met raam maken

Een schuurdeur maken of kopen?

Zit je te twijfelen of je zelf wilt gaan maken of toch liever kopen? Lees dan hier de voor en de nadelen op een rij.

Voordelen van kopen

 1. Makkelijk je hoeft zelf niet aan de slag.
 2. Alleen maar afhangen en klaar
 3. Snel in huis.

Nadelen van kopen

 1. Kosten zijn erg hoog.
 2. Beperkt aantal maten.
 3. Kwaliteit kan tegenvallen.

Waar kun je het beste een schuurdeur beslag kopen?

Mocht je toch graag schuurdeur beslag willen kopen doe het dan daar waar je de volgende voordelen hebt.

 1. Snelle levering.
 2. Goede garanties
 3. Prijs en kwaliteitsverhouding in de juiste verhouding
 4. 30 dagen niet goed geld terug garantie

Waar vind je dit dan allemaal? Dit hebben we voor je uitgezocht en je kun een deurbeslag het beste hier kopen.

De voordelen van zelf maken

 1. Goedkoop doordat je het zelf doet.
 2. Met behulp van onze tekeningen ook snel gemaakt.
 3. Gereedschappen heb je al in huis.
 4. Beste kwaliteit omdat je hier helemaal zelf voor zorgt
 5. Snel gemaakt

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent wel wat tijd kwijt.
 2. Een bouwtekening is echt onmisbaar maar zoals reeds eerder gezegd hebben wij daar een mooie oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

5 reacties

 1. Ha Fred,

  Bedankt voor de waardevolle tips voor het maken van een schuurdeur ik ga er mee aan de slag

  groeten
  George

 2. Ha Fred,

  bedankt voor de tips.

  Binnenkort wil ik mijn schuurdeur vervangen.
  Heb je ook schuurdeuren in je pakket zitten?

  Groeten Matthijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.