Kom jij soms wel eens bij mensen over de vloer waarbij jij ook op zoek moet naar de creativiteit in de woonkamer? En ben jij ook al die saaie witte deuren zat? Mooi! Want dan kan je in dit artikel leren hoe jij zelf een deur kunt maken. Zelf een deur maken is namelijk ontzettend makkelijk doordat de bouwtekening je precies laat zien wat en wanneer jij iets moet doen. Zo is het maken van een deur een leuk en goed haalbaar project. Door de jaren heen heb ik zelf ook behoorlijk wat deuren gemaakt. Van glas-in-lood deuren tot deuren voor een kasteel. Mijn ervaringen en gebruikte bouwtekeningen heb ik verwerkt in één gigantisch bouwtekeningenpakket waar jij gebruik van kunt maken.

Het voordeel van een bouwtekeningenpakket is dat jij vrijwel alles kunt maken, zo kan je ook zelf een deur maken. Wat jouw deur anders kan maken dan andere deuren, lees je in dit artikel. Want waar veel mensen problemen mee hebben is dat het maken van een deur vaak vrij goed haalbaar lijkt, maar het echt laten onderscheiden van een deur lastig is. Ben je klaar om meer te lezen over het zelf maken van een deur? Lees dan snel verder!

Hoe kan jij zelf een deur maken?

Zelf een deur maken kan binnen korte tijd worden gedaan, wat echter wel belangrijk is, is dat jij weet wat je precies moet doen. Veel klussers gaan met het bouwen van meubels de mist in wanneer zij niet precies weten welke afmetingen er gebruikt moeten worden. De afmetingen voor het maken van een deur, zijn terug te vinden in de bouwtekening. De bouwtekening is datgene wat jou gaat helpen om een prachtige deur te maken waar jij echt trots op kunt zijn.

De materialen die jij voor je deur nodig hebt, zijn eigenlijk bij iedere bouwmarkt verkrijgbaar. Ten eerste heb je de gebruikelijke bouwmaterialen nodig. Je kunt je deur van verschillende houtsoorten maken, maar ik raad je aan om te kiezen voor een wat minder vaak voorkomende houtsoort, zoals steigerhout. In de volgende alinea kan jij lezen hoe jij er zelf voor kunt zorgen dat jouw deur er echt uniek uitziet, want ook dit heb jij helemaal zelf in de hand.

Je deur uniek maken, dit kan jij zelf!

Wat ik vaak bij veel mensen mis, is creativiteit. Als jij zelf een meubel besluit te maken, kan jij zelf invullen jouw deur er uiteindelijk uit komt te zien. Dus als jij bijvoorbeeld een deur wil maken die roze is, kan je dit gewoon doen. Wil jij je deur er koninklijk uitlaten zien? Dan kan je dit ook zelf doen door inkepingen in het oppervlak aan te brengen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het zelf doen door creatief met het bouwproces om te gaan. Zelf een deur maken wordt zo stukken leuker.

Bouwtekeningen om zelf een deur te maken

Als je zelf een deur wil maken, heb je wel een goede bouwtekening nodig. Zoals ik je al vertelde kan je deze bouwtekening in mijn bouwtekeningenpakket vinden, met deze bouwtekening is het mogelijk om een prachtige deur te maken. Zelf een deur maken is zo binnen korte tijd realiteit. In mijn bouwtekeningenpakket vind je behalve de bouwtekening voor een deur, ook nog bouwtekeningen om andere meubels mee te maken. Hierbij moet je denken aan bouwtekeningen om tafels, stoelen en zelfs het interieur van je slaapkamer mee te maken. Alle bouwtekeningen zijn gebruiksvriendelijk ingericht waardoor jij altijd weet wat en wanneer je moet doen.

Klaar om met de bouwtekeningen aan de slag te gaan en zelf een deur te maken? Klik dan nu hier!

Zelf een deur maken

Zelf een deur maken

Zelf een deur maken die je met goede bouwtekeningen