Home » Blog » Deuren » Zelf een paneeldeur maken? Lees hier hoe jij dit kunt doen!

Zelf een paneeldeur maken? Lees hier hoe jij dit kunt doen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Kijk jij al tijden lang tegen een saaie deur aan en wil je wel eens wat anders? Maar wil je absoluut geen honderden euro’s betalen voor een dure paneeldeur? Probeer dan zelf eens een paneeldeur te maken! Want met de bouwtekening voor een paneeldeur hoeft het absoluut niet duur te zijn om zelf een paneeldeur te maken. De kosten zijn zelfs zo laag dat jij er meerdere kunt maken voor de prijs die jij zou betalen wanneer jij een paneeldeur had laten maken.

Ik vertel jou in dit artikel precies wat jij kunt doen om een paneeldeur te maken, en hoe een paneeldeur maken nog leuker kan worden. Want er zijn ontzettend veel manieren om jouw paneeldeur te onderscheiden van andere ‘standaard’ paneeldeuren. Een paneeldeur maken wordt zo een stuk leuker (en leerzamer). Het mooier maken van een paneeldeur wordt in dit artikel voornamelijk uitgelicht, waarna jij in de laatste alinea kunt lezen hoe jij de bouwtekening van een paneeldeur kunt bemachtigen. Want samen met de paneeldeur bouwtekening kan jij nog vele andere bouwtekeningen bemachtigen. Ik zal je alvast verklappen dat het er duizenden zijn. Wil jij nu een paneeldeur maken? Lees dan snel wat ik je te vertellen heb!

Hoe begin ik met een paneeldeur maken?

Nee, het is niet lastig om zelf een paneeldeur te maken. En nee, dit kost ook niet veel geld. Maar ja, wat heb je dan wel nodig? Voldoende motivatie, hout een bouwtekening en goed gereedschap is hierop mijn antwoord! Een paneeldeur maken is een project dat jij helemaal zelf kunt doen en waar jij geen hulp bij nodig hebt, behalve de bouwtekeningen en gereedschap natuurlijk ;-). Ten eerste is het van belang dat jij je hout koopt. Je kunt ervoor kiezen om dit hout te kopen bij een bouwmarkt of je kunt creatief zijn en een bezoekje brengen aan Marktplaats. Of marktplaats kan je vaak doe-het-zelvers vinden die wel een stapel van zulke planken hebben liggen. Je kunt je paneeldeur maken van verschillende planken.

Een prachtige paneeldeur maken

Als jij je paneeldeur eenmaal aan de hand van de bouwtekening gemaakt hebt, wil je waarschijnlijk wel dat hij er nog mooier uit komt te zien. Want paneeldeur in de originele houtkleuren is natuurlijk ook heel mooi, maar je kunt hem nog veel mooier maken als je hem bijvoorbeeld besluit te verven. Ga even langs je lokale doe-het-zelf zaak om advies te vragen over welke soort verf jij het best bij een deur kunt gebruiken, want dit is volledig afhankelijk van de door jou gekozen houtsoort. Je kunt een paneeldeur maken waar jij echt blij mee bent wanneer deze in de kleur is waar jij je het prettigst bij voelt. Wees daarom niet bang om te experimenten en probeer een paneeldeur te maken waar jij nog jaren van kunt genieten!

Bouwtekening paneeldeur

Een paneeldeur maken doe je met de bouwtekening uit mijn bouwtekeningenpakket! In dit bouwtekeningenpakket zitten namelijk meer dan tienduizend bouwtekeningen die jij zelfstandig kunt gebruiken om al jouw bouwdromen te laten uitkomen. Wat je ook wil maken, je kunt ieder meubel naar eigen wens bouwen. Zo is een paneeldeur maken leuk, maar het is nog leuker om een complete steigerhouten tuinset te maken. Of misschien wil ij je complete woonkamer interieur wel zelf maken. Niets is onmogelijk met dit bouwtekeningenpakket, dus aarzel niet en klik hier om te ontdekken welke bouwtekeningen er allemaal in dit bouwtekeningenpakket te vinden zijn!

Paneeldeur Maken
Paneeldeur Maken

Met deze bouwtekeningen is een paneeldeur maken gemakkelijk

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.