Wil jij je eigen deur bouwen, zodat elke keer dat je een kamer binnenstapt een deur van eigen productie aanraakt? Dan zullen wij jou in dit artikel uitleggen hoe jij een eigen deur maakt. Of je op zoek bent naar houten deuren of paneeldeuren, wij weten hoe jij je eigen deur kunt bouwen! Het bewerkingsproces is tijdens de productie van deuren het lastigst. Gelukkig zijn de moderne bewerkingsproducten een stuk eenvoudiger te gebruiken, waardoor jij jouw deur nog eenvoudiger kunt bouwen. Een deur bouwen hoeft verder niet te complex te zijn, afhankelijk van hoe jij de deur er uit wilt laten zien. De deuren plaatsen is eigenlijk nog het gemakkelijkste onderdeel. De betere bouwtekeningen zijn vrijwel altijd voorzien van informatie over de plekken waar jij de bevestigingsmaterialen moet aanbrengen. Wil je nu een deur bouwen? Lees dan snel verder!

Waar moet een goede deur aan voldoen?

Een goede deur moet natuurlijk stevig zijn, en moet ook nog de kou kunnen buiten houden wanneer de koudere maanden naderen. Om je deur te bouwen moet je ten eerste de juiste houtsoort kiezen. Wanneer het om een binnendeur gaat, heb je wat meer keuze dan een deur die blootgesteld wordt aan regen en kou. Een buitendeur zal van dikker hout en beter isolatiemateriaal moeten bestaan dan een binnendeur. Ook moet er goed gelet worden op hout dat sneller houtrot heeft dan andere houtsoorten.

Ook de bevestigingsmaterialen zijn van groot belang. Hoe wil jij dat jouw deur opengaat? Wil je dat je deur heel soepel open gaat of wil je een deur die automatisch (met bijvoorbeeld een vering) weer dicht slaat? Dit is ook afhankelijk aan de fundering waar de deur aan geplaatst gaat worden. Misschien zijn er al eens eerder gaatjes geboord en is het makkelijker om de bevestigingsmechanismen dus op dezelfde hoogte te plaatsen, zodat je niet nog een keer hoeft te boren.

Ten slotte is het nog handig om je deur te polijsten, om het een lekker gevoel te geven wanneer je de deur aanraakt. Polijstmaterialen zijn bij vrijwel elke bouwmarkt te koop!

Een deur bouwen Oké, en nu?

Het enige wat nu nog rest is het verkrijgen van een bouwtekening van een deur. Het bouwen van een deur hoeft niet lastig te zijn, zolang jij de bouwtekening volgt. Het bouwen van een deur zonder een bouwtekening kan wel drie tot vier keer zolang duren dan wanneer je wel een bouwtekening zou gebruiken, je maakt namelijk met een bouwtekening minder snel constructiefouten. Ook verspil je geen materialen waardoor je geen onnodige kosten maakt. Wil je behalve een deur, ook andere constructies voor je huis bouwen? Zoals een steigerhouten boekenkast of je eigen vloer?

Dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres! Want in het bouwtekeningen pakket vind je niet alleen bouwtekeningen voor een deur, maar ook voor banken en kasten. In dit pakket zitten namelijk meer dan tienduizend bouwtekeningen om jou bij al jouw kluswerkzaamheden te helpen! Alle bouwtekeningen zijn overzichtelijk en begrijpelijk gepresenteerd zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan gaan!

Wil je meer over dit bouwtekeningen pakket weten?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Deur bouwen of deuren plaatsen

Deur bouwen of deuren plaatsen

Zelf je deur bouwen of deuren plaatsen is goed te doen met de juiste bouwtekeningen

Twijfel je nog of je wel maken of kopen? Lees dan hier de voor en nadelen ten opzichte van elkaar.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Makkelijk.
 3. Geen bouwtekeningen nodig.

Nadelen van kopen

 1. Erg duur kosten kunnen flink oplopen.
 2. De kwaliteit valt vaak tegen.
 3. Je bent beperkt wat afmetingen betreft. Dit is vooral een nadeel wanneer je een buitenstandaard kozijn hebt.

Waar kun je het beste een deur kopen?

Wil je toch graag een deur kopen kijk dan goed waar je dit doet. Zelf  raden wij aan om dit via deze website te doen. Dit omdat hier de leveringsvoorwaarden heel goed zijn. Daarnaast zijn de garantie voorwaarden hier ook heel goed.

De voordelen van zelf maken

 1. Heel goedkoop.
 2. Beste kwaliteit want dit bepaal je helemaal zelf.
 3. Leuk om te doen al is het soms best een hele uitdaging. Met behulp van onze bouwtekeningen is het een stuk gemakkelijker.
 4. Veel voldoening.
 5. Gereedschappen heb je al in huis al klusser.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent best wat tijd kwijt.
 2. Bouwtekening is onmisbaar maar daar hebben we een goede oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!