Home » Blog » Doe het zelf » Zelf een boekenplank maken? Met Freds Bouwtekeningen kan het!

Zelf een boekenplank maken? Met Freds Bouwtekeningen kan het!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hoe hip is het om zelf een zwevende boekenplank te maken? Om aan je vrienden te kunnen vertellen dat die plank waar al jouw boeken op staan, door jou zelf bewerkt is? Met een bouwtekening van een boekenplank is het mogelijk om jouw eigen stabiele boekenplank te maken, zwevend of niet. Onzichtbare boekenplank of zwevende boekenplank maken? Met een overzichtelijke bouwtekening kan je beide gemakkelijk maken.

Zwevende boekenplank maken

Een echte actuele hype is de zwevende boekenplank. Het leuke hieraan is dat hij verschrikkelijk gemakkelijk te krijgen is. Je kunt ervoor kiezen om een wandsteun te kopen, en daar wat boeken op te stapelen. Maar als je het nog goedkoper wilt doen, kan je ervoor kiezen om dit met wandbeugels te doen waar je vervolgens de boeken op stapelt. Deze wandsteunen kan je al voor een paar luttele euro’s kopen, en soms ben je dus voor twee euro al klaar. Zo kan je zelf boekenplanken op maat ontwikkelen, om voor iedere hoeveelheid boeken, een bruikbare boekenplanken te maken. Zwevende boekenplanken zijn namelijk niet alleen hip, maar ook zeer handig. Ze nemen namelijk veel minder ruimte in dan bijvoorbeeld een grote houten boekenplank. Als je daarom ruimte wilt besparen, is een zwevende of onzichtbare boekenplank misschien wel wat voor jou.

Een eigen boekplank maken

Als jij je eigen houten boekenplank wilt maken, heb je vaak aan een goede bouwtekening en hoogwaardig hout genoeg. Het enige wat je dan nog moet kopen is goed bevestigingsmateriaal, afhankelijk van het gewicht waarmee de boekenplank belast gaat worden. Omdat je niet heel veel hout nodig hebt, kan je gemakkelijk boekenplanken op maat maken. Ook al heb je honderden boeken, dan is het alsnog mogelijk om een stabiele boekenplank te maken.

Om het hout te bewerken heb je de juiste polijstmaterialen nodig. Deze materialen kan je bij je bouwmarkt vinden, het enige wat je nog hoeft te doen is het juiste polijstmateriaal vinden. Wanneer je weet welke houtsoort je gaat gebruiken, bijvoorbeeld steigerhout, kan je eenvoudig de juiste polijstproducten aanschaffen.

Ik heb alle benodigde materialen gekocht, wat nu?

Dan ben je al bijna klaar! Het bevestigen en verder monteren van een boekenplank is namelijk een fluitje van een cent, wanneer je dit met een bouwtekening van Fred doet! Het bewerken van de boekenplank is zeer eenvoudig te doen, de gebruiksaanwijzing van het gebruikte polijstproduct is vrijwel altijd van voldoende informatie voorzien om jou hierbij te helpen. Wil je behalve het maken van je eigen boekenplanken, ook nog heel veel andere meubels kunnen maken? Dan ben je het met bouwtekeningen pakket van Fred nog wel even zoet. Want behalve bouwtekeningen voor boekenplanken, bevinden er zich nog tienduizend bouwtekeningen in dit pakket. Wil je meer weten over dit bouwtekeningen pakket? Klik dan snel hier!

Boekenplank maken
Boekenplank maken

Boekenplanken kopen?

Waar kun je het beste een boekenplanken kopen? Je kunt dit bij een bouwmarkt doen of in een meubelzaak. Het probleem is dat je dan vaak teveel betaald. Wil je gaan kopen is het slim om eens hier te kijken.
Het voordeel van deze webwinkel is dat het een enorme goede leveringsvoorwaarden en garantie voorwaarden heeft. Ben je niet tevreden dan kun je heel gemakkelijk je geld terug krijgen.

Nog een voordeel is dat ze een groot aanbod hebben.

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.