Home » Blog » Doe het zelf » Deze vijf tips en tricks heb jij voor je volgende project nodig

Deze vijf tips en tricks heb jij voor je volgende project nodig

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Onderschat jij vaak hoeveel werk een bepaald doe-het-zelf project is? Of weet je niet precies waar het vaak met jouw projecten fout gaat? Loop je telkens vast en zie je nu al met angst en beven op naar je volgende project?

Geen probleem, want de meeste problemen komen vaker voor. Dat betekent dat we ook weten waarom zoveel projecten falen. Als jij op de hoogte bent van wat je juist wel moet doen, zal je merken dat ook jouw projecten succesvoller worden.

Ik heb vijf tips en tricks op een rijtje gezet waarmee jouw volgende doe-het-zelf project een gegarandeerd succes gaat worden. Benieuwd wat voor baanbrekende tips ik voor jou heb uitgekozen? Lees dan snel verder!

Met deze tips is het volgende project makkelijk te bouwen

Laat je inspireren

Toen ik in 1974 als timmerman begon was ik zeker niet de enige. Het ambacht van timmerman was toen een overbevolkt concept. Om mijn brood te kunnen verdienen, moest ik erin slagen om uniekere resultaten te leveren dan mijn ‘collega’s’.

Vooral in het begin vond ik dit ongelofelijk lastig, want waar moest ik al die inspiratie vandaan halen?

Ik besloot veel te kijken naar andere projecten en zoveel mogelijk op zoek te gaan naar bouwtekeningen. Toentertijd waren bouwtekeningen zeldzaam en dus lastig te vinden. Ieder project dat ik dan ook sinds 1976 heb gemaakt, is een bouwtekening van ontwikkeld.

Waarom? Omdat ik een inspiratiebron voor andere doe-het-zelvers wil zijn. En daar kan jij van profiteren bij jouw volgende project

Je hoeft niet handig te zijn

Een van de belangrijkste tips kreeg ik van mijn toenmalig leermeester; “Je hoeft geen handig mens te zijn om mooie dingen te maken”. Het klinkt wat vaag, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in

Ik was toen ik begon met klussen verre de kunst van “doe-het-zelven” machtig. Het enige wat ik ooit had gedaan was het bouwen van hutten, aangezien ik als jonge jongen al met klussen begon. Hier kwam snel verandering in nadat ik het gevoel kreeg te pakken.

Zie het als een prestigeproject

Ieder project dat je uitvoert, in welke vorm dan ook, moet gezien worden als iets waar je trots op kunt zijn. Werk altijd met volle enthousiasme aan een project en laat niemand je vertellen dat een doe-het-zelf project niet haalbaar is.

Want als je het kunt dromen, kan je het ook realiseren. Er zijn al te veel klussers die projecten afschrijven omdat ze het te lastig vinden. Maar is een project echt te lastig als je een goede bouwtekening hebt en je altijd als je er niet uitkomt, om hulp kan vragen?

Werk daarom aan ieder project alsof het je beste moet zijn, want dan komen er ook de beste resultaten uit voort.

Verdien geld met je hobby

Dit is misschien wel de meest aantrekkelijke uitspraak die ik in dit artikel doe, maar het is precies wat mogelijk is. Tienduizenden Nederlanders zijn jaarlijks op zoek naar unieke meubels.

Dat betekent dat de vraag naar zelfgemaakte meubels via Marktplaats en Facebook marketplace enorm is. Ik ken diverse doe-het-zelvers die middels het Fred’s Bouwtekeningenpakket meubels hebben gemaakt en deze al enige tijd verkopen op Marktplaats. Enkelen leven hier zelfs van, om maar even aan te geven hoeveel vraag hier naar is.

Wil je, nadat je voor jezelf meubels hebt gemaakt, ook nog geld verdienen? Dan kan je de meubels die je met het bouwtekeningenpakket hebt gemaakt ook via Marktplaats of Facebook verkopen. Twee vliegen in één klap!

Start vandaag met het bouwtekeningenpakket

Als ik het goed heb, ben jij nog niet in het bezit van het bouwtekeningenpakket. Hoe ik dat weet? Anders zou jij dit artikel niet lezen!

Het bouwtekeningenpakket is ondertussen door tienduizenden Nederlanders in gebruik en de resultaten zijn over het hele internet te vinden (waaronder op mijn Facebook-pagina).

Deze vijf tips en tricks heb jij voor je volgende project nodig
Deze vijf tips en tricks heb jij voor je volgende project nodig

Wil je ook in het bezit komen van duizenden bouwtekeningen? Lees dan hier hoe jij aan dit pakket komt!

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekeningn wat is jouw volgende project

Meer van dit soort artikelen

2 reacties

 1. Hallo Fred,

  Zou ik van mij hobbý ook mij werk van kunnen maken Ik kann heel veel hout afhalen Het zijn houten kisten van mango hout Dik en hard hout en ook mooi van kleur Ik zou daarvan tuin meubels van kunnen maken of misschien heb u een ander Idee Graag hoor ik van u

  Met vriendelijke groet,
  Marcel Lepping

  1. Beste Marcel,

   Ja daar kun je zeker je werk van maken.
   Zelf zou ik naast mijn werk opbouwen wanneer ik jou was.
   Wanneer er dan voldoende geld binnenkomt om bijvoorbeeld een dag minder te werken doe je dat.

   Dan heb je weer meer tijd en uiteindelijk werk je volledig voor jezelf

   Op deze manier heb je altijd voldoende geld te besteden omdat het in de eerste tijd nog via je werkgever binnenkomt

   Groeten Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.