Home » Blog » Doe het zelf » Eikenhouten meubels maken kan jij zelf!

Eikenhouten meubels maken kan jij zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij zelf eikenhouten meubels maken? Dan is vandaag de dag dat jij gaat leren hoe jij dit zelf kunt doen! Behoorlijk wat klussers zijn jou al voorgegaan, en nu is het jouw beurt. Met het maken van je eigen meubels bespaar je op de lange termijn behoorlijk wat geld. De productie van je eikenhouten meubels is dus niet alleen leuk, maar ook voordelig. Natuurlijk ben je op het begin best lang bezig met het leren begrijpen van werken met eikenhout, dit is namelijk best hoogwaardig hout. Maar met een goede bouwtekening kan jij zelf eikenhouten meubels maken! Meer weten? Lees dan snel verder om te ontdekken welke eikenhouten meubels jij allemaal kunt maken en hoe!

Welke eikenhouten meubels kan ik allemaal maken?

Er zijn al behoorlijk wat eikenhouten meubels waar ik de afgelopen jaren over geschreven heb. Sommige van deze eikenhouten meubels zijn vrij eenvoudig te maken en sommige zijn toch best pittige klusopdrachten. Een eikenhouten meubel maken kost vooral tijd en geduld. Je moet het eikenhout namelijk wel  zo bewerken dat het voor langere tijd mooi blijft.

Afijn, ik heb zelf verschillende eikenhouten meubels gemaakt waarvan ik er een paar echt aan jou kan aanraden. Ten eerste kan ik jou aanraden om een eikenhouten boekenkast te maken. Dit is een van de makkelijkere eikenhouten meubels om te maken en het resultaat is vrijwel altijd verbluffend. De bouwtekening helpt jou bij de volgorde van het bouwen en de afmetingen, en de rest kan jij zelf. Het leuke aan het bouwen van een eikenhouten boekenkast is dat jij hem helemaal zelf kan indelen. Plankje extra? Geen probleem! Ook kan je er meerdere maken welke je dan naast elkaar plaatst om van je studeerkamer een echte bibliotheek te maken.

Een ander leuk eikenhouten project is het maken van je eigen eikenhouten bureau. In het rijtje van eikenhouten meubels maken is dit wel één van de meest prestigieuze meubels. Natuurlijk is het maken van een simpel bureau goed te doen. Maar je kan als je met eikenhout werkt echt een hoogwaardig bureau maken, met bijvoorbeeld verschillende lades en vakjes. Als jij hier voldoende tijd in steekt kan jij er zelf voor zorgen dat je eikenhouten bureau een waardig object wordt.

Is werken met eikenhout lastig?

Als je het vergelijk met steigerhout, ja. Maar over het algemeen is het bouwen van meubels met eikenhout ook redelijk goed te doen. Het grootste verschil is dat steigerhout een wat flexibelere houtsoort dan eikenhout is waardoor het wat minder erg is als je een keer een foutje maakt.

Eikenhouten meubels maken moet dus met een bouwtekening, waar vind ik er een?

Ben je op zoek naar een bouwtekening om eikenhouten meubels te maken? Dan hoef je niet meer verder te gaan zoeken want ik heb de beschikking over een gigantisch bouwtekeningen pakket waar ook bouwtekeningen voor eikenhouten meubels tussen zitten! In dit bouwtekeningenpakket zijn meer dan 10.000 handige bouwtekeningen vinden waarmee jij vrijwel alle bouwprojecten kunt uitvoeren.

 

Bruggetje bouwen? Loungebank maken? Steigerhouten meubels maken voor je tuin of woonkamer? Allemaal geen probleem met de bouwtekeningen van Fred!

 

Wil je meer weten over dit bijzondere bouwtekeningen pakket van Fred? Welke bouwtekeningen hier allemaal in terug te vinden zijn? Klik dan nu hier en ontdek hoe jij aan dit pakket kunt komen!

Eikenhouten meubels maken
Eikenhouten meubels maken

Eikenhouten meubels maken doe je met de juiste bouwtekeningen.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.