Home » Blog » Gebouwen » Zelf een houten garage bouwen

Zelf een houten garage bouwen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Veel mensen hebben nood aan een (extra) garage. Om welke reden het ook gaat, een houten garage bouwen kan zeker en vast van pas komen. Het oogt mooi, is praktisch en bovendien makkelijk zelf te realiseren. Zelf een houten garage bouwen begint natuurlijk met de garage bouwtekening. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe de beschikbare ruimte zal worden ingedeeld en hoe de houten garage er min of meer zal uitzien. Een houten garage bouwen doe je echter niet zomaar. Een goede organisatie en een degelijke garage bouwtekening is van essentieel belang. Hieronder vind je enkele tips om het project succesvol af te ronden

Een houten garage bouwen begint met een ontwerp

In de vorm van een garage bouwtekening kan worden aangetoond hoe de garage er precies zal uitzien. Praktische zaken zijn niet te onderschatten – zo moet je een goede locatie vinden, moet er voldoende ruimte zijn zodat je makkelijk om de auto heen kan manoeuvreren en moet de garage toegankelijk zijn. Goed nadenken is dus de boodschap. Het is ook nodig om vooraf in te calculeren als er extra ruimte nodig is om bijvoorbeeld fietsen te stallen of gereedschap kwijt te kunnen. Een houten garage bouwen start dus met een goede aanpak en het ontwerpen van een garage bouwtekening.

De tijd die je in een goede voorbereiding steekt haal je er tijdens het bouwen dubbel en dwars weer uit.

Een vergunning om een houten garage te bouwen

Een houten garage bouwen klinkt dan wel interessant, vooraleer je begint met het bouwen is het aanvragen van een vergunning essentieel. Je mag niet zomaar een nieuw gebouw plaatsen. Zorg dus dat je de voorwaarden weet alvorens je begint met de garage bouwtekening. Die zal je namelijk moeten voorleggen om een vergunning te bemachtigen. Weet je niet zeker hoe je dit allemaal moet aanpakken, ga dan even langs bij de lokale gemeentedienst. Zij kunnen je zeker en vast verder helpen.

Volg ook even het onderstaande filmpje voor wat je nog meer moet doen:

Stappenplan garage bouwen

Om je te helpen heb ik in een ander artikel een stappenplan geschreven voor het bouwen van een garage. Dit garage bouwen stappenplan vind je hier. Dit is zeker even de moeite waard om goed door te nemen.

Zelf bouwen of een bouwpakket aanschaffen?

Er zijn in doe-het-zelf zaken een aantal bouwpakketten te koop waarmee een garage bouwen kinderspel wordt. Alles is klaar om in elkaar te zetten, waardoor je zelf het lastige werk niet moet uitvoeren. Het grote nadeel hiervan is dat je niet alles zelf kan kiezen en wellicht de garage bouwtekening moet aanpassen aan het pakket dat je koopt. Daarom is het wellicht verstandiger om alles zelf aan te pakken.

Een houten garage bouwen, hoe pak ik dat eigenlijk aan?

Als je vergunning in orde is en de garage bouwtekening duidelijk is, kan het bouwen beginnen. De houten garage bouwen start met de fundering. Een betonnen vloer is de perfecte basis om een houten garage op te bouwen. Vervolgens wordt een houten skelet gebouwd die de muren en wanden zal dragen. De keuze van het hout hangt af van de wensen, zoals het uitzicht en de stevigheid. Als je hier geen verstand van hebt, informeer je best bij een doe-het-zelf zaak. Om het geheel af te werken, moet er natuurlijk nog een dak bovenop komen. Ook dit kan je zelf doen, maar eenvoudig is het niet. Heb je dus geen ervaring, dan is het aan te raden om een professional in te huren. Extra opties zoals beveiliging en elektriciteit komen als laatste aan bod.

Ben je op zoek naar een houten garage bouwtekening?

Dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres! Fred beschikt namelijk over een bouwtekeningen pakket met wel meerdan tienduizend bouwtekeningen die jij kunt gebruiken voor de bouw van jou eigen houten garage. Ben je behalve een garage ook nog op zoek naar andere constructies zoals de bouw van een dakkapel of tuinhuisje? Ook dan ben je bij Fred aan het juiste adres omdat dit gigantische bouwtekeningen pakket je van allerlei bouwtekeningen voor de gekste constructies kan voorzien.

Alle bouwtekeningen zijn overzichtelijk opgesteld zodat ze voor iedereen te gebruiken zijn.

Wil je meer weten over dit bijzondere bouwtekeningen pakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

houten garage bouwen
houten garage bouwen

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

  1. Wat heb dit leuk opgezet Fred.
    Ik ga een pakket bij je bestellen.
    Ben namelijk ook een doehetzelver in hart en nieren.
    Met een klare tekening van jou scheelt mij een hoop denkwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.