Home » Blog » Hondenhok » Zelf een hondenmand maken, gewoon doen!

Zelf een hondenmand maken, gewoon doen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Als hondenbezitters willen we ons lieve huisdier soms wel eens een mooi cadeau geven. En wat is er mooier dan ze een heerlijke verblijfplaats te geven zoals een hondenmand? Een hondenmand maken geeft jou daarbij de mogelijkheid om dit tegen een acceptabele prijs te doen. Want als je besluit een hondenmand te kopen zullen de kosten hoog uitvallen en heb je zelf geen invloed op het uiterlijk van de hondenmand. Want bij een hondenmand maken kan jij zelf zoveel aanpassingen verrichten als je zou willen doen. Dit geeft jou de kans om een prachtige hondenmand te maken.

Zelf heb ik ook ooit besloten een hondenmand te maken en mijn Dalmatiër is mij hier (denk ik) nog steeds dankbaar voor. Want iedere dag is Charlie wel weer te vinden in zijn hondenmand. Je kunt overigens ook een hondenhok voor in de tuin maken, waar ik je ook nog meer over vertel.

Wil jij een hondenmand maken en direct aan de slag? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik een hondenmand maken

Je hondenmand maken kan aan de hand van de hondenmand bouwtekening. Deze bouwtekening is zo opgesteld dat je eenvoudig kan zien wat je allemaal moet doen voor het maken van de hondenmand. Wil je weten welke materialen je allemaal moet aanschaffen voor het maken van de hondenmand? Dan zie je op de bouwtekening een lijst staan met daarop alle benodigde materialen en afmetingen.

Voor een hondenmand maken is een stapsgewijze uitleg wel zo handig. En ook die uitleg is te vinden op de bouwtekening. Met letters is namelijk netjes de volgorde aangegeven zodat je altijd weet wat er gedaan moet worden.

Als je eenmaal klaar bent met het maken van de hondenmand kan je ook nog een hondenhok bouwen voor je hond. Middels een hondenhok heeft je hond ook buiten een eigen plekje en is de hond beschut tegen plotselinge regenbuien. Een hondenhok is net zo eenvoudig te maken als een hondenmand. De bouwtekening is ook in hetzelfde bouwtekeningenpakket te vinden als de hondenmand bouwtekening. Daar lees je meer over in de laatste alinea van dit artikel!

De veiligheid van een hondenmand

De hondenmand maken moet gepaard gaan met diverse acties die de veiligheid van je hond waarborgen. Je kan je vast wel indenken dat een hondenmand van hout splinters met zich meebrengt. Het is daarom de bedoeling dat je bij een hondenmand maken niet vergeet dat het hout dat je gebruikt van goede kwaliteit moet zijn en goed geschuurd moet worden. Je wilt je toch niet voorstellen dat je hond opeens onder de splinters zit?

Je kunt het hout op verschillende manieren intensief schuren om een veilige hondenmand te maken. Een schuurmachine biedt uitkomst voor de grote vlakken. Voor de kleine plekjes kan je het best gebruik maken van schuurpapier. Dit stelt je namelijk in staat om bij de lastig bereikbare plekjes te komen.

Als je klaar met het hondenmand maken bent, kan je de binnenkant voorzien van verschillende kussentjes. Dit zal je hond heerlijk vinden aangezien er dan echt lekker uitgerust kan worden.

Bouwtekening voor hondenmand maken downloaden?

Wil jij de bouwtekening downloaden waarmee je een hondenmand kan maken? Dan kan je stoppen met zoeken, want bij Freds Bouwtekeningen is deze bouwtekening gewoon in het bouwtekeningenpakket te vinden! Met ruim tienduizend bouwtekeningen kan jij zoveel meubels en andere constructies maken als je maar wilt.

Zo is het ook mogelijk om vele andere meubels voor in de woonkamer te maken, zoals een bureau, tv-kast of grote eettafel waar je met je hele familie aan kan eten. Het maken van een dergelijk meubel is makkelijker dan je denkt, het enige wat er nodig is, is voldoende motivatie!

Wil je een hondenmand maken en het bouwtekeningenpakket downloaden? Lees er dan hier meer over!

Hondenmand maken
Hondenmand maken

Zelf een hondenmand maken doe je met bouwtekeningen uit ons pakket

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…