De hond, één van de meest geliefde huisdieren wereldwijd. Veel hondenbezitters zijn het wel gewend dat er door het huis meerdere hondenharen en kussentjes te vinden zijn. Maar hier kan jij zelf verandering in brengen, door een steigerhout hondenmand te maken waar je hond voortaan zijn haren op kan loslaten. Want een goede steigerhout hondenmand kan ervoor zorgen dat jouw hond dit als zijn huisje gaat zien. Wat natuurlijk fijn is, want een hond die zijn eigen plekje heeft is een stuk meer op zijn gemak. Een steigerhout hondenmand is relatief eenvoudig en hoeft niet veel geld te kosten, en door middel de juiste materialen kan je een prachtige steigerhout hondenmand maken.

Het voordeel van het zelf maken van een steigerhout hondenmand is dat jij hier niet al te veel tijd aan kwijt hoeft te zijn, en dat je nog eens geld kunt besparen ook. In dit artikel vertel ik je precies wat er gedaan moet worden om een steigerhout hondenmand te maken waar jij met een tevreden gevoel op terug kunt kijken. De enige materialen die jij nodig hebt voor het maken van een steigerhout hondenmand zijn wat spijkers, steigerhout en indien jij een opberg ruimte wil maken enkele scharnieren. Klaar om zelf een steigerhout hondenmand te maken? Lees dan snel verder!

Hoe begin ik met het maken van een steigerhout hondenmand?

Ten eerste moet jij over de juiste materialen beschikken, en deze kan jij vinden bij vrijwel iedere doe-het-zelver of bouwmarkt. Hierbij moet je denken aan steigerhout (nieuw of gebruikt), schuurmiddelen en spijkers of schroeven. Het is bij een steigerhout hondenmand belangrijk dat je ervoor zorgt dat de hondenmand veilig is. Er mogen dus geen splinters meer te vinden zijn. Dit kan jij doen door de steigerhout hondenmand uitvoerig te schuren en regelmatig na te kijken op splinters. Het kan namelijk voorkomen dat na verloop van tijd het hout uitzet, het is dan ook van belang dat jij de uitzetting opnieuw schuurt.

Je steigerhout hondenmand is binnen relatief korte tijd te maken doordat je met een bouwtekening werkt, welke jou continu vertelt wat je moet doen en welke afmetingen de planken moeten hebben. Ook het in elkaar zetten van de steigerhout hondenmand wordt nader toegelicht. Zo weet je precies hoe jij met succes een steigerhout hondenmand kunt maken.

De maat van je hondenmand is natuurlijk afhankelijk van je hond, en ook hier is rekening mee gehouden. Je kunt namelijk je steigerhout hondenmand op basis van de afmetingen eenvoudig vergroten. Als jij een grotere hond hebt dan de steigerhout hondenmand die jij met de bouwtekening kunt maken, kan je de afmetingen zelf proportioneel vergroten. Dat betekent dat je iedere maat kunt vermenigvuldigen met bijvoorbeeld 1,5 of 2. Hierdoor is het mogelijk om een steigerhout hondenmand voor iedere hond te maken!

Bouwtekening voor een steigerhout hondenman 

Zoals je hebt kunnen lezen kan je zelf een steigerhout hondenmand en weet je nu ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond zich hier veilig in kan nestelen. Wat je echter nog niet weet is hoe je aan de bouwtekening voor een steigerhout hondenmand kunt komen. Deze bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket, samen met nog een tienduizend bouwtekeningen die jou in staat stellen om de mooiste meubels te maken, ook van steigerhout. Want je kan vrijwel ieder meubel maken met de diverse bouwtekeningen die in dit bouwtekeningenpakket vertegenwoordigd zijn. Je eigen tuinhuis van steigerhout maken? Het is mogelijk. Je eigen deur, tafel, of stoelenset maken? Ook dat is mogelijk met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket! Wil je meer weten? Klik dan nu hier en je kunt direct zien welke bouwtekeningen er allemaal in dit bouwtekeningenpakket te vinden zijn!

steigerhout hondenmand

Steigerhout hondenmand

Zelf een steigerhout hondenmand maken? Met deze bouwtekeningen is het gemakkelijk