Home » Blog » Huis » Ga je zolderkamer maken!

Ga je zolderkamer maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij de waarde van je huis met een project enorm verhogen? Dan kan dat met een zolderkamer maken! Dat is namelijk de manier om je huis nog aantrekkelijker te maken. Dat is dan nog misschien voor de lange termijn, maar door een zolderkamer te maken creëer jij ook voor jezelf nog een extra ruimte. Die extra ruimte kan je mogelijk gebruiken voor een extra kinderkamer of voor je eigen kantoortje.

Je kan zelf een plek verzinnen waar jij straks aan de slag kan voor wat dan ook. Dat is het mooie van deze doe-het-zelf projecten, want ook bij een zolderkamer maken kan jij helemaal zelf bepalen hoe alles eruit komt te zien, ik help je vooral bij het technische stuk. Want met een tekening zorg ik ervoor dat jij precies ziet wat er gedaan moet worden en met welke materialen. Dat maakt een zolderkamer maken tot een waar succesvol doel!

Wat je allemaal vooraf moet weten

Een zolderkamer maken is absoluut geen project dat je te licht moet opvatten. Dit is een tijdsintensief project dat vrij veel van je vraagt, maar het resultaat zal het veelal dik waard zijn. Als jij bereid bent om er alles aan te doen om een prachtige zolderkamer te maken, dan zal je zonder al te veel moeilijkheden er goed doorheen komen. Voor deze klus moet je namelijk echt aan het werk, maar de kostenbesparing ten opzichte van een aannemer is enorm. Dat is voor veel klussers al een belangrijke reden om dit project zelf uit te voeren.

Als jij nog een beetje aan je vaardigheden omtrent een zolderkamer maken twijfelt, kan je vaak beter met een makkelijker project starten. Daarna kan je altijd nog opschalen tot een zolderkamer maken, maar de bouw daarvan kan ook worden uitgesteld.

Wanneer je aan de slag gaat moet je natuurlijk wel alles correct uitgemeten hebben. Waar wil je wat maken en welke afmetingen ga je mee werken. Op basis van deze informatie kunnen we vervolgens verder naar de volgende stap, namelijk de zolderkamer maken.

Voorbereidingen.

Bekijk voor je gaat beginnen eerst de gewenste afmetingen. Wat moet er allemaal op je kamer komen te staan? Maak hier eventueel een wensenlijstje van dit maakt het kiezen van de gewenste afmetingen makkelijker.

Wil je een bed op in die kamer hebben. Misschien ook een modelspoor? Moeten er ook nog boeken in de kamer komen in een boekenkast? Maak een schetsje op schaal en kijk wat het beste past.

Verder zijn de afmetingen afhankelijk van je zolder zelf.

De bouwtekening gebruiken bij een zolderkamer maken

Je kunt de zolderkamer maken middels de bouwtekening die ik voor jou klaar heb liggen. Daar lees je straks nog meer over, nu gaat het over de praktische kant van deze tekening. Zolderkamers kunnen ook zonder een tekening gemaakt worden, echter is de kans op een onsuccesvol project dan stukken groter. Dit willen we voorkomen, aangezien een onsuccesvol project je bakken met geld kan kosten. Wij gaan het anders aanpakken door eerst aan de slag te gaan met de bouwtekening voor een zolderkamer maken.

Hier zien we op staan welke spullen er in huis gehaald moeten worden. Ik geef je geen advies over welke bouwmarkt of winkel jij het best deze spullen kan kopen. Het enige wat ik je vertel is welke spullen je nodig hebt. Dan kan het gaat om de juiste schroeven, maar vaak ook over de verschillende soorten planken en de afmetingen die daarbij horen. Een zolderkamer maken zal juist op deze manier een stuk makkelijker zijn. Je weet vooraf namelijk welke spullen je nodig hebt, in welke afmetingen en types, plus dat je weet hoe je alles in elkaar moet zetten. De schets kan je voortdurend gebruiken om tijdens het bouwen van de zolderkamer in te schatten of je op de goede weg zit.

Bouwtekening downloaden voor je zolderkamer

Starten met het bouwen van je eigen zolderkamer? Of je het nu gaat gebruiken als opbergruimte, kinderkamer of kantoor, de zolderkamer maken doe je met een bouwtekening. Je kunt op de tekening alles vinden, waardoor dit project jou absoluut gaat lukken. De bouwtekening is net zoals al mijn andere bouwtekeningen te vinden in Freds Bouwtekeningenpakket. De tienduizend tekeningen zullen je ook bij toekomstige projecten behoorlijk helpen, wat natuurlijk wel zo prettig is.

Wat je verder allemaal kunt maken met dit pakket is onder andere op de hoofdpagina van deze site te lezen. Daar ontdek je ook hoe je aan de zolderkamer bouwtekening komt.

De zolderkamer bouwtekening downloaden via het bouwtekeningenpakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Zolderkamer maken
Zolderkamer maken

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.