Wil jij je jas aan de mooiste kapstok van Nederland kunnen hangen? Dat kan natuurlijk alleen als die kapstok van steigerhout is en door jou zelf gemaakt is. Inderdaad, een steigerhout kapstok maken waar jij straks jouw jas aan kunt ophangen in stijl. Dat is precies waar ik jou mee kan helpen en wat jij straks kunt doen. Je hoeft je niet druk te maken dat dit een moeilijk project is, want het volgen van de bouwtekening is het belangrijkste wat je moet doen.

Verder is het een kwestie van de juiste materialen aanschaffen en vervolgens gewoon een steigerhout kapstok maken. Daarna zijn er nog diverse mogelijkheden om de steigerhout kapstok nog stukken mooier te maken. Echter vertel ik je daar pas meer aan het einde van dit artikel over. De belangrijkere informatie, hoe jij een steigerhout kapstok kunt maken, komt eerst aan bod.

Hoe kan ik zelf een steigerhout kapstok maken

In principe heb jij als je de bouwtekening in je bezit hebt alle informatie die je nodig hebt om aan het werk te gaan. Alleen wil je van te voren vast wel weten wat voor informatie op de tekening voor een steigerhout kapstok maken te vinden is. Daar vertel ik je graag meer over, omdat het wel zo prettig is om vooraf te weten waar je aan begint.

Voordat je een steigerhout kapstok gaat maken, lees je op de bouwtekening onder andere;

 • Welke materialen je moet aanschaffen, zoals de juiste planken en schroeven.
 • In welke afmetingen jij deze materialen moet vinden, zodat je achteraf niet meer hoeft te rotzooien met maten die niet kloppen.
 • Op welke manier jij de kapstok in elkaar moet zetten, ook wel zo handig.
 • Een waarheidsgetrouwe schets van hoe de steigerhout kapstok er uit komt te zien.

Middels deze informatie kan jij dan een steigerhout kapstok maken. En zoals je begrijpt kan je de kosten lager houden door goedkopere materialen te kopen of door materialen te gebruiken die mogelijk al in jouw bezit zijn. Bij dit project kan dat prima gedaan worden, bij projecten zoals een tafel of een stoel niet.

Verder aan het werk met de bouwtekening

Als je de bouwtekening eenmaal in je handen hebt, de spullen hebt aangeschaft en klaar om te beginnen bent, gaan we aan de slag. Voor een steigerhout kapstok maken heb je behalve de bouwtekening en de materialen niets nodig. Door de bouwtekening er continu bij te houden en iedere stap te controleren, zal het maken van de steigerhout kapstok geen probleem zijn.

Let goed op de afmetingen van de bouwtekening. Misschien komen ze niet overeen met wat je precies in gedachten had. In dat geval kan je gewoon een andere bouwtekening kiezen, er zitten namelijk diverse tekeningen voor een steigerhout kapstok maken in het pakket.

Ben jij nu klaar om de steigerhout kapstok te maken? Ga dan snel verder!

Beginnen met de bouw van je steigerhout kapstok

Ready? Dan gaan we beginnen met het maken van de steigerhout kapstok. Dat gaat, afhankelijk van jouw vaardigheden, niet al te veel tijd kosten. De meeste tijd zit namelijk in de afwerking, de fase waarin we pas echt kunnen zorgen dat de kapstok er prachtig uit komt te zien. Je kunt een steigerhout kapstok maken met een bouwtekening, dat weet je onderhand wel. Maar wist je ook dat de bouwtekening voor een kapstok samen te vinden is met tienduizend andere bouwtekeningen?

Deze bouwtekeningen zorgen ervoor dat je niet alleen een kapstok maar ook duizenden andere projecten kunt uitvoeren. De mogelijkheden zijn ongelofelijk divers, wat je al snel zult merken als je het bouwtekeningenpakket opent.

Van het maken van een bank waar je heerlijk op kunt relaxen tot een hoogslaper waar je kind op kan dromen. Het zijn bouwtekeningen waarmee echt alles mogelijk is.

Wil je alles te weten komen over dit bouwtekeningenpakket? Dan ben je bij Fred aan het juiste adres. Hier kan je alles over het pakket te weten komen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Steigerhout kapstok maken

Steigerhout kapstok maken

Kapstok maken of kopen?

Twijfel je nog steeds of je een kapstok wilt gaan maken of toch liever kopen? Lees dan hier de voor en de nadelen.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Makkelijk want je hoeft niets anders te doen dan te bestellen en thuis even op te hangen.

Nadelen van kopen

 1. Kosten zijn erg hoog.
 2. Beperkt wat afmetingen betreft tot wat er beschikbaar is.
 3. Maatwerk in onbetaalbaar.
 4. Kwaliteit valt vaak best tegen.

Waar kun je het beste een kapstok kopen?

Wil je toch graag een kapstok kopen doe het dan daar waar je ook waar voor je geld krijgt. Zo is het slim om dit even heel goed uit te zoeken. Ik moet je wel waarschuwen dit kan je aardig wat zoekwerk kosten. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een bedrijf dat voldoet aan alle voorwaarden:

 1. Goede kwaliteit.
 2. Betaalbaar
 3. Snelle levering.
 4. Goede garantie voorwaarden.
 5. Veel keuze.

Het beste bedrijf hiervoor kun je hier vinden.

De voordelen van zelf maken

 1. Goedkoop.
 2. Beste kwaliteit omdat je dit zelf in de hand hebt.
 3. Elke willekeurige maat.
 4. Snel gemaakt met behulp van onze bouwtekeningen.
 5. Gereedschappen heb je al in huis.
 6. Maatwerk kost je niets extra omdat je het zelf doet.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost je wat klustijd.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar al hebben wij daar een goede oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Maken of kopen? Laat het hier onder even weten. Ook aanvullingen zijn altijd welkom.