Zelf een keuken maken om direct honderden zo niet duizenden euro’s te besparen?  Dat kan met de bouwtekeningen van Fred Schouten! Ik heb zelf een jaar of tien geleden voor hetzelfde dilemma gestaan. Ik moest kiezen om een keuken te laten bouwen voor ongeveer 10.000 euro of ik zou zelf een keuken maken. Als ik zou besluiten om zelf een keuken te maken, zou dit mij circa 2.500 euro kosten. Natuurlijk komen bij een keuken maken aardig wat uren kijken, maar ik was overtuigd dat dit de beste manier was om duizenden euro’s te besparen.

Als ik op dit project terugkijk, ben ik enorm tevreden. Ik ben in het bezit van een prachtige keuken en dat voor maar 2.500 euro. Alles is van hout en als ik soms wat `schade’ veroorzaak is dat helemaal niet erg, want dat maakt het hout alleen maar authentieker. Tien jaar later ben ik nog steeds van mening dat een keuken maken van (steiger)hout een geniale beslissing was. Ook jij kan met een bouwtekening een keuken maken om zo enorm te besparen.

Dat je zo’n keuken niet zomaar maakt zal voor niemand echt een verrassing zijn. Daarom is er die keuken bouwtekening waar ik het al kort over had. Je moet gemotiveerd zijn, van klussen houden en echt zin hebben om dit project met beide handen aan te pakken. Als dat het geval is gaat dit project jou alleen maar plezier (en geld) opleveren. De besparingen kunnen namelijk ver in de honderden euro’s lopen. Maar terug naar waar het om gaat: de keuken maken.

Wat je moet doen kan je in de bouwtekening vinden. Klaar om zelf een keuken te maken? Begin dan nu!

Wat zijn de kosten van een keuken maken

Als jij ervoor kiest om niet een keuken te kopen maar er een te maken, bespaar je direct al duizenden euro’s. Er zijn echter wel een paar punten waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je niet teveel kosten maakt. Zo kan je er ten eerste voor kiezen om gebruik te maken van nieuw of tweedehands hout. Als je goedkoop hout kunt vinden wat nog wel van hoge kwaliteit is, kan je dit gewoon gebruiken voor je keuken. Een keuken maken kan je van verschillende houtsoorten zoals steigerhout en eikenhout. Steigerhout is voor bijvoorbeeld een aanrechtblad uitermate geschikt. Een steigerhouten aanrechtblad kan er vaak voor zorgen dat je wel eens een snijfoutje kan maken, want dit zorgt er alleen maar voor dat het hout er mooier uit komt te zien.

De meeste kosten van een keuken zitten natuurlijk in de apparatuur; hoe meer apparatuur je in de keuken plaatst, hoe hoger de kosten van je keuken wordt. Hier ben je helemaal vrij in en je kan op basis van de keuken bouwtekening zelf ruimte maken voor apparatuur zoals een oven of koelkast. Probeer voorzichtig te klussen zodat je de keuken niet kan beschadigen, anders kunnen de kosten toch nog vrij snel oplopen.

Materialen kunnen op eigen invulling verkregen worden. Als je het hout op een goedkopere manier kan krijgen en het zou van goede kwaliteit zijn, is hier niets op tegen. Het is alleen maar handig als je betaalbaar het hout kunt bemachtigen. Het zal de kosten aanzienlijk verlagen. En als we iets graag zien, is het wel een project dat binnen het doe-het-zelf budget blijft.

Een keuken maken zal tijd kosten, kosten die we niet meenemen. Maar wat we wel meenemen is dat het allemaal tijd is die je niet in een aannemer hoeft te stoppen.

Hoe moeilijk is dit project?

Lastig zal het zijn als jij met tegenzin een keuken gaat maken. Jij zal echter zelf met gemak een keuken kunnen maken als je en de bouwtekening goed volgt, en je gemotiveerd bent. Want alles wat jij ooit zal moeten weten over het bouwen van een keuken is te vinden op diezelfde tekening.

Het bij elkaar vinden van de juiste materialen is tevens met deze tekening te doen. Deze tekening bevat een materialenlijst met daarop alle informatie over welke onderdelen er nodig zijn. Vervolgens kan jij zelf op avontuur om deze materialen zo goedkoop mogelijk te vinden.

Bouwtekening keuken van Freds Bouwtekeningen

Om jouw nieuwe keuken te realiseren, heb je nog wel een bouwtekening nodig waarmee je dit kunt doen. Een goede bouwtekening die jou stapsgewijs helpt om een keuken te maken. En deze bouwtekening is te vinden in het bouwtekeningenpakket van Fred! Fred kan jou namelijk meer dan tienduizend bouwtekeningen aanbieden waarmee jij behalve een keuken de beste en mooiste constructies en meubels kunt maken. Zo kan jij naast een keuken ook je eigen steigerhouten bank of eettafel maken. Kortom, met de bouwtekeningen van Fred kan je alle kanten op!

De bouwtekeningen zijn overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken waardoor je direct kan beginnen met klussen. Voor enkele tientallen euro’s kan jij dit pakket al bemachtigen.

Wil je meer weten over het bouwtekeningenpakket van Fred of wat je hier allemaal mee kunt maken? Klik dan nu hier en begin!

keuken maken

Zelf een keuken maken doe je met de juiste bouwtekeningen