Zelf een kippenhok maken is een goedkope en leerzame oplossing. Een kippenhok kopen die aan al jouw wensen voldoet is onmogelijk of onbetaalbaar. Door je eigen kippenhok te bouwen kun je het naar eigen inzicht maken zodat het precies aan jouw wensen voldoet. Er zijn echter wel een paar belangrijke eisen verbonden aan het maken van een kippenhok. Wil jij een kippenhok maken, dan moet jij je dus wel aan deze eisen houden die per gemeente anders kunnen zijn. Gelukkig hebben veel lokale overheden voor dezelfde regels gekozen, waardoor je van de algemene eisen uit kunt gaan. Nu van start met een kippenhok maken?

Hoe begin je met een kippenhok maken

De eerste stap om een kippenhok te maken is het bepalen van de locatie en de beschikbare ruimte in kaart brengen. Hoe kleiner je tuin hoe groter de uitdaging. Je kunt er ook voor kiezen om een kippenhok te maken dat je kunt verplaatsen. Hierdoor kun je het op elke willekeurige plaats in je tuin zetten. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt zijn de volgende factoren belangrijk:

  1. Het kippenras
  2. Hoeveel kippen wil je houden

De keuze van het juiste kippenras dat bij jou past is per persoon verschillend. Maak deze keuze daarom eerst voor je begint met het bouwen van je kippenhok. De grote van de openingen, zitstokken en leghokken zijn namelijk afhankelijk van de grote van je kippen.

Het is fantastisch om elke dag een vers ei te hebben. Voor de kippen is het daarom belangrijk dat zij zich goed voelen. Bij het maken van je kippenhok dien je er rekening mee te houden dat je kippen tochtvrij zitten. Dat ze in de zomer een schaduwplek hebben en in de winter een schuilplek tegen de regen en de kou.  Je wilt namelijk wel dat de kippen een veilige leefomgeving tegemoet gaan.

Waarom jij dit project moet uitvoeren

Een kippenhok maken heeft dit wel wat voeten in de aarde. Wanneer je deze keuzes hebt gemaakt is het tijd om te beginnen met het maken van je kippenhok. Om je daarmee te helpen hebben wij bouwtekeningen van kippenhokken en kippenrennen voor je gemaakt. Je eigen kippenhok maken doe je gewoon zelf. Je zult vanzelf merken hoe eenvoudig het wel niet is om zelf constructies en meubels te bouwen. Een kippenhok maken is daar een fantastisch geval van, want je kunt nu zelf bepalen hoe het hok eruit gaat zien. Wil je een veel groter hok maken, dan is dat nu opeens mogelijk. Je kunt gewoon een kippenhok maken dat echt bij jouw gedachten en ideeën past.

Bouwtekening downloaden voor het kippenhok

Hieronder zie je een van de kippenhokken uit het pakket met de 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen. Zoals je ziet zijn het letterlijk stap voor stap instructies.Dit maakt het allemaal nog een stukje makkelijker, wat wel zo prettig is bij een doe-het-zelf project. Ik help jou om probleemloos een kippenhok te maken. Ga jij ook aan de slag?

kippenhok met ren maken Kippenhok maken kippenhok bouwpakket kippenhok bouwtekening kippenhok bouwen

Een kippenhok maken is het makkelijkst aan de hand van goede stap voor stap bouwtekeningen en bouwplannen. Daarom hebben wij voor jou een pakket met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en plannen samengesteld. Met onder andere bouwtekeningen van kippenhokken maar ook van konijnenhokken, hondenhokken, schildersezels, schuurtjes, tuinhuisjes, vogelhuisjes, meubelen, tuinartikelen, steigerhouten meubelen en nog veel meer. Direct toegang tot deze 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen klik hier

Een kippenhok maken met de juiste bouwtekeningen is erg gemakkelijk.

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening