Kippenrassen hoeveel heb je er? Er zijn heel wat kippenrassen in het totaal zo’n 400 verschillende. Deze kippenrassen worden onderverdeeld in grote kippenrassen en in kleine kippenrassen ook wel krielkippen of dwergkippen genoemd. Om het wat makkelijker te maken, heb ik voor jou een overzicht opgesteld met daarin alle kippenrassen die er zijn. Mogelijk komt deze lijst nog een keer van pas, dus vergeet deze pagina niet onder je favorieten op te slaan! Benieuwd naar de verschillende kippenrassen? Bekijk het onderstaande filmpje en lees dan snel verder.

Welke kippenrassen zijn er?

De keuze voor een bepaalde kippenrassen bepaal je aan de hand van de volgende criteria:

Legkippenrassen

Wil je kippen die veel eieren leggen dan kies je voor legkippen. Echte legkippenrassen zijn:

 1. Australorp
 2. Barnevelder
 3. Leghorn
 4. Leghornkriel
 5. Maranskriel
 6. Minorcakriel
 7. Wyandottekriel.

Vleeskippenrassen

Het kan ook zijn dat je juist graag kip eet en daarom kippen wil houden dan kies je voor vleeskippenrassen.  Echte Vleeskippenrassen:

 1. Dorkings
 2. Faverolles
 3. Faverolleskriel
 4. Houdan
 5. Houdankriel.
 6. Mechelse koekoek

Sierkippenrassen

Vind je het gewoon leuk om kippen te houden en wil je dat ze er mooi uit zien dan kun je het beste voor sierkippenrassen kiezen. Deze kippenrassen leggen ook gewoon eieren maar ze zijn vaak wat minder consequent. Ze kunnen wel eens een dag overslaan. Het grote voordeel van sierkippen is dat ze echt een lust voor het oog zijn. Echte sierkippenrassen zijn:

 1. Antwerpse baardkriel
 2. Cochinkriel
 3. Yokohama
 4. Phoenix
 5. Javakriel
 6. Zijdehoen
 7. Zijdehoenkriel
 8. Nederlandse Sabelpootkriel

Kippenrassen met verschillende functies

Verder heb je ook nog de kippenrassen met verschillende functies. Deze kippenrassen zijn geschikt als legkippen en verder zijn ze vaak ook goed geschikt als vleeskippen. Dit is een ideale combinatie. Echte kippenrassen met verschillende functies zijn:

 1. Marans
 2. Bielefelder
 3. Bielefelderkriel
 4. Amrock
 5. Plymouth Rock
 6. Amrockkriel.

Leg- of vleeshybriden

Hybriden kippenrassen zijn rassen zover je het een ras kunt noemen die puur gefokt zijn om in zo’n kort mogelijke tijd veel eieren te leggen of ze zijn gefokt als vleesras. Deze kippenrassen worden voornamelijk in de industrie gebruikt en niet zo snel voor de particulieren. Enkele van deze leghybriden of vleeshybriden zijn:

 1. Nere Brown
 2. Isa White
 3. Isa Brown
 4. Lohmann
 5. Hisex White
 6. Hisex Brown.

Ook nog een kippenhok maken?

Wil je ook nog een kippenhok maken om zo een leuke en lekkere plek voor je kippen te maken? Dan heb ik goed nieuws voor je, want je kunt zelf een kippenhok maken. Dit is ten eerste niet lastig en kost nog weinig geld ook. Een kippenhok kopen is niet goedkoop, dus dan kan je veel beter een kippenhok maken. Met een bouwtekening zal dit goed te doen zijn, aangezien je precies weet wat er moet gebeuren. Elke stap is duidelijk weergegeven, waardoor de kosten lekker laag kunnen blijven en je altijd weet wat je moet doen. Ik vertel je hieronder meer over dit pakket en de tekening, dus lees vooral snel verder!

Nu heb je een idee welke soorten kippenrassen er zijn. Ben je opzoek naar bouwtekeningen voor een kippenhok? Een kippenhok bouwen is het makkelijkst aan de hand van goede stap voor stap bouwtekeningen en bouwplannen. Daarom hebben wij voor jou een pakket met meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en plannen samengesteld. Met onder andere bouwtekeningen van kippenhokken maar ook van konijnenhokken, hondenhokken, schildersezels, schuurtjes, tuinhuisjes, vogelhuisjes, meubelen, tuinartikelen, steigerhouten meubelen en nog veel meer. Direct toegang tot deze 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen 

Ben je opzoek naar bouwtekeningen van kippenhokken? Dan vind je hier meer informatie!

Kippenrassen

Kippenrassen

De verschillende kippenrassen hebben elk hun typische eigenschappen er is keuze genoeg voor iedereen.

Heb je eenmaal een keuze voor een bepaald ras gemaakt dan is het tijd om je kippenhok te gaan bouwen. Lees daarom snel verder en maak de juiste keuze

Kippenhok kopen of zelf maken?

Als laatste nog even de beide opties hebben zo hun voor en nadelen weergegeven. Waarom zou je een kippenhok maken terwijl je ook kunt kopen? Lees de onderstaande voor en nadelen dan wordt het je vanzelf duidelijk.

Voordelen kopen

 1. Je kippenhok staat snel
 2. De kippen kunnen er gelijk gebruik van maken
 3. Geen gereedschap nodig

Nadelen kopen

 1. Duur
 2. Matige kwaliteit
 3. Beperkte afmetingen

Waar kun je dan nog wel voor een redelijke prijs een kippenhok kopen? Als je goed zoekt via Google kun je wel wat vinden. Maar kijk eerst eens op deze site

Voordelen zelf maken

 1. Goedkoop
 2. Goede kwaliteit want je hebt er zelf invloed op.
 3. Elke gewenste afmeting die je maar wilt
 4. Veel voldoening

Nadelen zelf maken

 1. Kost tijd
 2. Gereedschappen nodig al moet ik daar gelijk wel bij zeggen dat dit niet echt een hele goede reden is omdat je namelijk als doe-het-zelver alles al in huis hebt
 3. Bouwtekening nodig dit probleem hebben wij voor je opgelost door de vele bouwtekeningen uit ons pakket. Kortom dit is eigenlijk ook geen groot nadeel.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Waar ga jij voor? Wij zijn heel benieuwd laat het  daarom in een reactie achter onder dit bericht